SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
De lekkerste, koolhydraatarme ovenschotel met bloemkool en broccoli. Heerlijk, feestelijk en gezond!
Waar je deze ovenschotel of gratin normaal gesproken met koolhydraatrijke aardappelen zou maken, gebruiken we nu bloemkool en broccoli. Net zo lekker, misschien zelfs lekkerder! Samen met de Zwitserse Gruyère maakt dit een ideaal koolhydraatarme ovenschotel om aan een groter gezelschap te serveren.
Bloemkool is ontzettend gezond. Wist je dat de bloemkool in Nederland in de top 10 van meest gegeten groenten staat? En terecht, want bloemkool bevat veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor ons lichaam. Daarbij is het koolhydraatarm en werkt het goed als vervanger voor de aardappel.
De combinatie bloemkool en broccoli is goud, vooral in deze ovenschotel. De broccoli geeft het gerecht wat extra kleur, maar ook een lekkere bite en extra vitamines. Broccoli zit namelijk vol met vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur, mangaan, vitamine B6 en vitamine B2. Dat niet alleen: het bevat ook mineralen als calcium, magnesium en kalium, evenals de sporenelementen als ijzer, zink en koper.
Zeker het ontdekken waard: hier lees je waarom je zink nodig hebt en wat ijzer doet in je lichaam.
Bloemkool bevat ook veel gezonde stoffen, zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en, net zoals broccoli, zit bloemkool vol met vezels.
MA’s Tip: Meer recepten met bloemkool als koolhydraatvervanger? Probeer deze heerlijke romige risotto van bloemkoolroosjes. Of deze romige kip Tandoori met bloemkoolrijst.
Bloemkool is vooral door de textuur een goede vervanger van de koolhydraten in veel gerechten. Je kunt bijvoorbeeld rijst of ristotto vervangen. Hier hier verder over ‘hoe maak je bloemkoolrijst‘. Of maak een pizzabodem van bloemkoolpuree.
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
Leden en ervaringen
Elke week een nieuw weekmenu
Berichten per week
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Zo irritant dat je je uitsloof en dan keiharde groente op tafel zet..beter eerst even voorkoken, handig om erbij te zetten!
wat vervelend dat de groente nog te hard was. Soms kan even kort blancheren voor je het in de ovenschaal doet al helpen. Koken van te voren zorgt juist voor te zachte groente in het gerecht.
Heb de bloemkoolschotel gemaakt,maar er staat niet bij op welke Asten de oven moet staan
Ik doe de oven op 180 graden.