Romige kip tandoori met bloemkoolrijst.

Vandaag nemen we een kijkje in de Indiase keuken met kip tandoori. Een koolhydraatarm gerecht bereid met natuurlijke producten.
  • Diner
  • 1
  • 21g koolhydraten
kip tandori met rijst 21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Marinade

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Meng met alle ingrediënten voor de marinade en laat 10 minuten marineren.
  • Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  • Snijd de paprika in blokjes en verwijder de zaadlijsten.
  • Bak de gemarineerde kip, ui, knoflook en paprika in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat de kip rondom bruin kleurt.
  • Zet het vuur laag, voeg water toe en laat 15 minuten sudderen.
  • Roer de Griekse yoghurt erdoor en warm nog 1 minuut door.
  • Kook de bloemkoolrijst in circa 2 minuten gaar en giet af.
  • Serveer romige kip tandoori met bloemkoolrijst.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Kip Tandoori
Hoeveelheid per portie
Calories 289 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 7g10%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 634mg28%
Potassium 1445mg41%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 7g29%
Suiker 9g10%
Eiwit 37g74%
Vitamine A 2460IU112%
Vitamine B12 0.3mg11%
Vitamine C 181mg241%
Calcium 81mg8%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Kip tandoori bereiden met pure ingrediënten

Kip kan op talloze manieren bereid worden. Zo heb je gerechten met kip uit de oven, gemarineerde kippenpootjes, kip piri piri en natuurlijk ook kip tandoori! Deze gerechten zijn vaak erg gezond, zitten boordevol groenten en zijn echte smaakexplosies.

Vaak denken we dat het lastig is om kip op smaak te brengen. We kopen dan liever een pakje uit de supermarkt en laten onze creativiteit voor wat het is. Dit is jammer want juist met die creativiteit komen we op de lekkerste recepten uit. Daarnaast is een pakje lekker makkelijk, maar een pakje zit vol met suikers en smaakversterkers.

Ma’s Tip: Dit recept is met bloemkoolrijst. Wist je dat je ook rijst van broccoli kan maken. Natuurlijk vind je dit koolhydraatarme recept ook bij Ma op de site. 

Bij MA houden we daar niet van en werken we met pure ingrediënten zodat de smaken tot zijn recht komen. Daar wordt je lijf blij van! Geen idee waar je moet beginnen? Geen stress, wij helpen je graag.

Groeten uit de Indiase keuken

Kip tandoori is een kruidig gerecht met kip gemarineerd in Tandoorisaus. Dit gerecht is afkomstig uit de Indiase keuken waar het normaal gesproken wordt geserveerd met rijst. Witte rijst bevat veel snelle koolhydraten wat niet goed is voor je. In dit recept vervangen we de rijst voor bloemkoolrijst. Een goed alternatief voor witte rijst bij een koolhydraatarm dieet.

Bloemkoolrijst is dus gezond, vullend en super makkelijk en snel te bereiden. Om deze redenen zijn wij dol op bloemkoolrijst! Jij ook? Laat het hieronder weten in de comments 🙂

 

kip tandori met rijst
3.94 van 287 stemmen
Print

Kip Tandoori

Vandaag nemen we een kijkje in de Indiase keuken met kip tandoori. Een koolhydraatarm gerecht bereid met natuurlijke producten.

Gang Diner
Keuken Aziatisch
Keyword bloemkoolrijst, kip, koolhydraatarm, snelgerecht, vleesgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1
Caloriën 289 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

Marinade

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng met alle ingrediënten voor de marinade en laat 10 minuten marineren.

  2. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en pers de knoflook.

  3. Snijd de paprika in blokjes en verwijder de zaadlijsten.

  4. Bak de gemarineerde kip, ui, knoflook en paprika in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat de kip rondom bruin kleurt.

  5. Zet het vuur laag, voeg water toe en laat 15 minuten sudderen.

  6. Roer de Griekse yoghurt erdoor en warm nog 1 minuut door.

  7. Kook de bloemkoolrijst in circa 2 minuten gaar en giet af.

  8. Serveer romige kip tandoori met bloemkoolrijst.

Voedingswaarden
Kip Tandoori
Hoeveelheid per portie
Calories 289 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 7g10%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 634mg28%
Potassium 1445mg41%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 7g29%
Suiker 9g10%
Eiwit 37g74%
Vitamine A 2460IU112%
Vitamine B12 0.3mg11%
Vitamine C 181mg241%
Calcium 81mg8%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Adrie

    Kan je dit invriezen?

    • Naomi Kleijweg

      Hoi Adrie, dat is zeker mogelijk! Veel kook- en eetplezier

  • Cindy

    Hoeveel paprika aub?
    In het recept staat paprika, maar bij de ingrediënten niet…

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info