5 gezonde stamppot recepten waar je oma trots op is

De dagen worden korter en de wind een beetje kouder. De kraag gaat omhoog en we zoeken de warmte op. Tijd om het knus te maken. Hygge - zouden ze in Denemarken zeggen. Daar horen rijke, goed gevulde stamppotten bij die je kacheltje laten branden.

  1. Leestijd 2 min
  2. 29 10 2020
Deel dit bericht
gezonde stamppot recepten

Is het je opgevallen? Zodra het kouder wordt, hebben je meer behoefte aan zware maaltijden. Is dat vreemd? Nee hoor.

Je metabolisme gaat omhoog, want je lichaam is druk bezig om je op te warmen. Daarom horen stamppotten ook bij de winter. Veel stamppot recepten bevatten aardappels (koolhydraten) en dikke jus. Lekkere brandstof, maar klinkt niet echt gezond, toch?

Wij zijn ook echt van Hollandse gezelligheid -en van Oma’s stamppotten. Maar dan maken we ze wel op onze manier. Dus zonder lege koolhydraten en vol groente met een hoge voedingswaarde, zoals gezonde andijvie en bloemkool. Dus oma, zet je schrap:

Dit zijn de lekkerste gezonde stamppot recepten van Ma

Classic met andijvie

Koolhydraatarme Andijviestamppot met spekjes

Heerlijke Andijviestamppot met Spekjes. Maar dan zonder de koolhydraatrijke aardappelen. Want in plaats van aardappelen wordt deze stampot gemaakt met bloemkool. Gezond genieten van een zomerse stampot.
koolhydraatarme andijviestamppot met spekjes

Stamppot als bijgerecht

Koolhydraatarme stamppot van pastinaak

In deze stamppot gebruiken we geen aardappel, maar pastinaak! Daardoor is hij 100% koolhydraatarm en ook nog eens hartstikke lekker.
Pastinaak stamppot zonder aardappelen

Origineel recept met pompoen

Stamppoentje

Een lekker herfstige stamppot met pompoen, knolselderij en spruiten. Super makkelijk en heerlijk met een rookworst.

Super gezond met boerenkool

Boerenkool stamppot

Eet jij koolhydraatarm, maar wil je toch een heerlijke stamppot maken? Deze boerenkool stamppot is gemaakt van bloemkool in plaats van aardappels!
boerenkool stamppot koolhydraatarm

Koolhydraatarm recept met bloemkool

Bloemkool stamppot

Een gezond koolhydraatarme stamppot met bloemkool, zoete aardappel en wortel. Een heerlijke zachte smaak in je mond met een zoetje door de wortel en bataat.. Lekker met een speklapje.
Koolhydraatarme Bloemkool Stamppot in twee kommen met lepels

En, staat je favoriete recept ertussen? Laat van je horen in de comments welke stamppot jij graag op een gezonde manier zou willen klaarmaken.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een antwoord