5 gezonde stamppot recepten waar je oma trots op is

De dagen worden korter en de wind een beetje kouder. De kraag gaat omhoog en we zoeken de warmte op. Tijd om het knus te maken. Hygge - zouden ze in Denemarken zeggen. Daar horen rijke, goed gevulde stamppotten bij die je kacheltje laten branden.

  1. Leestijd 2 min
  2. 29 10 2020
Deel dit bericht
gezonde stamppot recepten

Is het je opgevallen? Zodra het kouder wordt, hebben je meer behoefte aan zware maaltijden. Is dat vreemd? Nee hoor.

Je metabolisme gaat omhoog, want je lichaam is druk bezig om je op te warmen. Daarom horen stamppotten ook bij de winter. Veel stamppot recepten bevatten aardappels (koolhydraten) en dikke jus. Lekkere brandstof, maar klinkt niet echt gezond, toch?

Wij zijn ook echt van Hollandse gezelligheid -en van Oma’s stamppotten. Maar dan maken we ze wel op onze manier. Dus zonder lege koolhydraten en vol groente met een hoge voedingswaarde, zoals gezonde andijvie en bloemkool. Dus oma, zet je schrap:

Dit zijn de lekkerste gezonde stamppot recepten van Ma

Classic met andijvie

Koolhydraatarme Andijviestamppot met spekjes

Heerlijke Andijviestamppot met Spekjes. Maar dan zonder de koolhydraatrijke aardappelen. Want in plaats van aardappelen wordt deze stampot gemaakt met bloemkool. Gezond genieten van een zomerse stampot.
Lees recept
koolhydraatarme andijviestamppot met spekjes

Stamppot als bijgerecht

Koolhydraatarme stamppot van pastinaak

In deze stamppot gebruiken we geen aardappel, maar pastinaak! Daardoor is hij 100% koolhydraatarm en ook nog eens hartstikke lekker.
Lees recept
pastinaak stamppot zonder aardappels is koolhydraatarm

Origineel recept met pompoen

Stamppoentje

Een lekker herfstige stamppot met pompoen, knolselderij en spruiten. Super makkelijk en heerlijk met een rookworst.
Lees recept

Super gezond met boerenkool

Boerenkool stamppot

Eet jij koolhydraatarm, maar wil je toch een heerlijke stamppot maken? Deze boerenkool stamppot is gemaakt van bloemkool in plaats van aardappels!
Lees recept
boerenkool stamppot koolhydraatarm

Koolhydraatarm recept met bloemkool

Bloemkool stamppot

Een gezond koolhydraatarme stamppot met bloemkool, zoete aardappel en wortel. Een heerlijke zachte smaak in je mond met een zoetje door de wortel en bataat.. Lekker met een speklapje.
Lees recept
Koolhydraatarme Bloemkool Stamppot in twee kommen met lepels

En, staat je favoriete recept ertussen? Laat van je horen in de comments welke stamppot jij graag op een gezonde manier zou willen klaarmaken.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Geef een reactie