Boerenkool stamppot

Eet jij koolhydraatarm, maar wil je toch een heerlijke stamppot maken? Deze boerenkool stamppot is gemaakt van bloemkool in plaats van aardappels!
  • Diner
  • 1 personen
  • 9.6g koolhydraten
boerenkool stamppot koolhydraatarm 9.6g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Deze smeuïge boerenkool met krokantje spekjes doet je denken aan goede oude tijden.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 g bloemkool diepvries
  • 100 g boerenkool
  • 150 g kalkoen spekreepjes
  • 1 el roomboter
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 snuf peper
  • 1/3 tl zout

Instructies

  • Kook de bloemkool en boerenkool 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan met de helft van de roomboter op hoog vuur krokant.
  • Giet de bloemkool en boerenkool af en stamp grof.
  • Voeg de overige roomboter, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe.
  • Roer de stamppot goed door en serveer met de krokante spekjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Boerenkool stamppot
Hoeveelheid per portie
Calories 418 Calories from Fat 210
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23.3g33%
Verzadigd vet 11.7g59%
Sodium 512mg22%
Potassium 1065mg30%
Koolhydraten 9.6g4%
Vezels 10.3g43%
Suiker 2g2%
Eiwit 38.1g76%
Vitamine A 9990IU454%
Vitamine C 192.3mg256%
Calcium 183mg18%
IJzer 2.3mg14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heb jij ook vaak dat je tijdens de koudere dagen plotseling erg verlangd naar boerenkool stamppot? Het liefst zoals die vroeger voor je gemaakt werd toen je nog kind was. Heerlijk die goede oude tijd. Geniet er nu net zo veel van, want deze versie is ook nog eens super gezond! Heb je nog wat calorieën over aan het einde van de dag? Voeg dan wat Parmezaanse kaas en chilivlokken toe voor een heerlijke twist.

Stamppot zonder aardappels

De dagen zijn korter en kouder, het weer is guur. En wat eten we dan? Stamppot! 🙂 Een makkelijke en snelle manier om een maaltijd op tafel te zetten. De boerenkool stamppot van dit recept is anders dan je gewend bent. De aardappels zijn namelijk vervangen door bloemkool!

Bloemkool? Ja! Daar kun je perfecte stamppotjes van maken. En dat niet alleen. Heb je al eens gehoord van bloemkool nasi? En pizzabodem van bloemkool?

Dankzij bloemkool wordt je stamppot heerlijk romig. In vergelijking met de boerenkool stamppot die je gewend bent van vroeger bevat deze versie maar (zelfs naar boven afgerond) 10 gram koolhydraten per portie vs. 44 gram koolhydraten in stamppot met aardappel (bron).

Boerenkool stamppot anders

Ben je zo dol op boerenkool stamppot dat je het elke week wel een keertje wilt eten? Dan ben je aan het goede adres. Je kan natuurlijk elke week hetzelfde eten, maar je kan ook eens gaan voor een twist. Kies hieronder:

  1. Lekker vega: met een gekookt eitje en een handje gerookte amandelen
  2. Gegratineerd uit de oven: gebruik de helft van de spekjes, meng door de boerenkool stamppot. Bestrooi met 50 gram 30+ kaas en bak af in een oven op 200 graden Celsius.
  3. Oud Hollands recept: met magere rookworst en 2 eetlepels cocktailuitjes.
  4. Kruidige twist: ruil bloemkool in voor knolselderij. Heerlijk kruidig en smeuïg.
  5. Spicy stamp: garneer met in sambal gebakken champignons.

Wat is jouw favoriet? Je ziet het, afvallen hoeft niet saai te zijn.

Kan jij tijdens de koudere dagen ook wel een boost gebruiken? Ontdek hier hoe je dat op een makkelijke manier doet. You got this!

 

 

 

boerenkool stamppot koolhydraatarm
3.96 van 195 stemmen
Print

Boerenkool stamppot

Eet jij koolhydraatarm, maar wil je toch een heerlijke stamppot maken? Deze boerenkool stamppot is gemaakt van bloemkool in plaats van aardappels!
Gang Diner
Keuken Hollands
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 personen
Caloriën 418 kcal

Ingrediënten

  • 250 g bloemkool diepvries
  • 100 g boerenkool
  • 150 g kalkoen spekreepjes
  • 1 el roomboter
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 snuf peper
  • 1/3 tl zout

Instructies

  1. Kook de bloemkool en boerenkool 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

  2. Bak de spekreepjes in een koekenpan met de helft van de roomboter op hoog vuur krokant.

  3. Giet de bloemkool en boerenkool af en stamp grof.

  4. Voeg de overige roomboter, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe.

  5. Roer de stamppot goed door en serveer met de krokante spekjes.

Notities

Voedingswaarden
Boerenkool stamppot
Hoeveelheid per portie
Calories 418 Calories from Fat 210
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23.3g33%
Verzadigd vet 11.7g59%
Sodium 512mg22%
Potassium 1065mg30%
Koolhydraten 9.6g4%
Vezels 10.3g43%
Suiker 2g2%
Eiwit 38.1g76%
Vitamine A 9990IU454%
Vitamine C 192.3mg256%
Calcium 183mg18%
IJzer 2.3mg14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Louine

    Ik stoom meestal zo ongeveer alle groenten, dan blijven wateroplosbare vitamines beter behouden en zijn de groenten ook niet zo nat.

3.96 from 195 votes (194 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN