SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Deze smeuïge boerenkool met krokantje spekjes doet je denken aan goede oude tijden.
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Heb jij ook vaak dat je tijdens de koudere dagen plotseling erg verlangd naar boerenkool stamppot? Het liefst zoals die vroeger voor je gemaakt werd toen je nog kind was. Heerlijk die goede oude tijd. Geniet er nu net zo veel van, want deze versie is ook nog eens super gezond! Heb je nog wat calorieën over aan het einde van de dag? Voeg dan wat Parmezaanse kaas en chilivlokken toe voor een heerlijke twist.
De dagen zijn korter en kouder, het weer is guur. En wat eten we dan? Stamppot! 🙂 Een makkelijke en snelle manier om een maaltijd op tafel te zetten. De boerenkool stamppot van dit recept is anders dan je gewend bent. De aardappels zijn namelijk vervangen door bloemkool!
Bloemkool? Ja! Daar kun je perfecte stamppotjes van maken. En dat niet alleen. Heb je al eens gehoord van bloemkool nasi? En pizzabodem van bloemkool?
Dankzij bloemkool wordt je stamppot heerlijk romig. In vergelijking met de boerenkool stamppot die je gewend bent van vroeger bevat deze versie maar (zelfs naar boven afgerond) 10 gram koolhydraten per portie vs. 44 gram koolhydraten in stamppot met aardappel (bron).
Ben je zo dol op boerenkool stamppot dat je het elke week wel een keertje wilt eten? Dan ben je aan het goede adres. Je kan natuurlijk elke week hetzelfde eten, maar je kan ook eens gaan voor een twist. Kies hieronder:
Wat is jouw favoriet? Je ziet het, afvallen hoeft niet saai te zijn.
Kan jij tijdens de koudere dagen ook wel een boost gebruiken? Ontdek hier hoe je dat op een makkelijke manier doet. You got this!
Kook de bloemkool en boerenkool 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Bak de spekreepjes in een koekenpan met de helft van de roomboter op hoog vuur krokant.
Giet de bloemkool en boerenkool af en stamp grof.
Voeg de overige roomboter, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Een gezonde koolhydraatarme stampot met bloemkool, zoete aardappel en wortel
Wij zijn dol op deze vanillepudding met banaan!
Maak jij vandaag deze romige mosterdsoep met spekblokjes? Een snelle en gezonde lunch of voorgerecht.
It’s risotto time! Deze groentevariant gemaakt van bloemkool is…
Vandaag maken we gehaktballen met kip! Bestaat dat? Ja! Is het lekker?
Heerlijke Cheesecake met rood fruit voor de toetjesliefhebbers
Een groene aspergesalade voor de snelle en gezonde lunch! Makkelijk om mee te nemen naar je werk en de salade is ook zo klaar.
Zoete aardbeien gecombineerd op verrassende wijze in een frisse salade met spinazie, avocado en feta. Smullen!
Heb je zin in een cheeseburger, maar niet in…
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Ik stoom meestal zo ongeveer alle groenten, dan blijven wateroplosbare vitamines beter behouden en zijn de groenten ook niet zo nat.