7 redenen waarom je vandaag nog een sapkuur moet bestellen bij Sap.je [review]

Hoe zou jij je voelen als je elke dag 800 gram verse groente extra zou eten? En hoe geweldig zou het zijn dat je hiervoor niet met de juicer aan de slag hoeft. Of 3 slabakken vol hoeft te verorberen. Ik mocht voor deze review een sapkuur proberen proberen en dit zijn mijn ervaringen met Sapje...

  1. Leestijd 11 min
  2. 11 12 2020
Deel dit bericht
sapkuur ervaring review

De telefoon ging bij Makkelijk Afvallen. Het was Joël Goudsmit, de bevlogen ondernemer achter Sap.je. Hij kende onze website en hij zag dat we veel succes hebben met ons eigen Smoothie Dieet. ‘Je moet een keer onze sapjes proberen’, was zijn boodschap. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. In deze review lees je mijn ervaring met de 3 daagse detox van Sapje.

Wie is Sapje?

Een mooi product begint met een persoonlijk verhaal. Als je wil weten wat Sap.je is, moet je weten wie erachter zitten; Joël en Rosalynn. Joël kwakkelende al tijden met zijn gezondheid. Astma’s, allergieën, en vermoeidheid – het leek erbij te horen. Hiervoor gebruikte hij elke dag medicijnen.

Sla eten kost te veel tijd.. en dat vond ik niet stoer‘.

Geïnspireerd door de studie over Voeding en Diëtiek van Rosalynn verdiepte het stel zich in de wereld van de groenten. Hoe kan je zo efficient mogelijk, op een lekkere manier een grote hoeveelheid groente tot je nemen. Ze kochten een slow juicer en experimenteerden met elke groente- en fruitsoort.

Geen medicijnen meer

Na een sapkuur van een halfjaar was Joël medicijnvrij. Door tweemaal daags een shot verse groente toe te voegen aan zijn dieet, heeft zijn lichaam zich hersteld en voelt hij zicht beter dat ooit. Dit effect, zijn ervaring, is wat Sapje wil geven aan jou en mij.

Bekijk dit filmpje om te zien wie Joël en Rosalynn zijn.

De grote voordelen van deze sapjes

Toen Joël mij vertelde hoe zij te werk gaan, kreeg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. De groentesappen bevatten uitsluitend lokale groenten, uit het juiste seizoen en van biologisch gecertificeerde boeren.

✔️ Biologisch vervaardigd. Dat is niet alleen fijn voor de omgeving. Je voorkomt ook dat je lichaam wordt blootgesteld aan toxische stoffen.

Naturefreaks

Het zijn echte Naturefreaks… Ze dragen met hun sapkuur niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan die van de aarde. Ze werken zo schoon mogelijk, ze draaien volledig op zonne- en windenergie en verpakken alles in recyclebare materialen. Daar word je toch blij van?

De pulp die na het persen van de groentesap overblijft, wordt als biologisch veevoer gebruikt in de biodynamische boerderij in het Amsterdamse bos. Zo hebben de varkens en geitjes ook een positieve ervaring met Sap.je.
Ik ben benieuwd naar hun review 😉

✔️ Milieubewust. Alles producten in de sapkuur worden gemaakt van renewable energy en gerecycled materiaal.

Fijne, persoonlijke touch.

Zo maakt Sapje de groentesappen

De kracht van Sapje zit vooral in hoe ze het maken. Kijk, alle shotjes, sapjes en sapkuren worden gemaakt in het Sap-Lab. Daar wordt elke dag door lokale, biologisch gecertificeerde boeren hun verse oogst geleverd. Ten eerste zijn alle groenten en vruchten dus kraakvers. Sapje verwerkt het diezelfde dag nog.

Ten tweede, gebruikt Sapje ’s werelds beste slow juicer. Deze perst de verse ingrediënten koud. De groentesap gaat direct in een glazen flesje en hup, de shockvriezer in. Het resultaat hiervan is dat er zoveel mogelijk voedingsstoffen in de fles belanden.

✔️ Alle voedingsstoffen blijven zoveel mogelijk behouden.

Mijn ervaring met Sapje

Ik heb voor drie dagen een sapkuur gedaan. Dit is een detox programma waarin je per dag 6 sapjes drinkt, plus 1 groenteshot en een soep eet als avondeten.

Je ontvangt per mail een PDF. In de uitgebreide handleiding kan je lezen hoe de detox kuur werkt en wat je kan verwachten. De informatie is goed en helder, maar de PDF is zeker niet mobiel-vriendelijk. Voor het dagschema moest ik steeds zoeken naar het juiste tabelletje. Daar heb ik een uiteindelijk een screenshot van gemaakt die ik steeds snel op kon zoeken.

❌ De informatie die je in de PDF ontvangt is helder, maar helaas niet mobiel vriendelijk.

✔️ De informatie op de website is erg duidelijk. Op de detox-pagina van Sapje zie wat je allemaal krijgt in een detox pakket. Klik op de link voor een overzicht van alle sapkuren.

Smaak

Laten we eerlijk zijn. Een groentesapje drink je vaak niet omdat het lekker is, maar vooral omdat het goed voelt, toch? Want, zodra je zelf gaat juicen dan is je sapje vaak te bitter. En koop je een groentesap in de supermarkt dan blijkt die vaak te zoet.

Mijn ervaring met Sapje is dat het smaaktechnisch goed in elkaar zit. Je proeft echt de afzonderlijke groenten. De bitterheid is weggenomen door de toevoeging van een beetje fruit.

✔️ De Sapjes hebben een natuurlijk zoete smaak.

Honger

Wie eerder een detox heeft gedaan weet dat je dan beter een lege agenda kan houden. Je krijgt minder voedingsstoffen binnen dan normaal en je lichaam is hard aan het werk om gifstoffen eruit te werken.

In de dagen dat ik werkte aan deze review voor Sap.je is het mij niet gelukt de kuur vol te houden. Daarmee bedoel ik dat het aantal calorieën voor mij echt niet voldoende was om te functioneren. Ik weet wat gezond eten is en heb in de avond een detox waardige maaltijd toegevoegd aan de sapkuur.

✔️ Hoge voedingswaarde. Heel veel groente en fruit geconcentreerd in één sapje of shot.

❌ Met ca. 500 calorieën lijkt de detox sapkuur meer op vasten.

Eenvoudig om te bestellen

Als je ervan overtuigd bent om een sapkuur te bestellen, dan ga je naar de site van Sap.je. Ik vond zelf dit proces heel lekker verlopen en ik kreeg direct allerlei informatie over mijn bestelde sapkuur in de mail.

Bezorgen

De bijzonderheid zit in de bezorging van je sapkuur. Waarom? De groentesappen zijn diepgevroren en worden met een vrieswagen bij jou afgeleverd. Toen ik mijn klaar was met bestellen bij Sap.je mocht ik precies aangeven wanneer ik thuis was. Op deze manier weet je dus zeker dat je de producten direct in de vriezer kan zetten.

Nog een prettige ervaring: een dag van te voren kreeg ik een reminder per SMS -want ik vergeet nog wel eens dat iets bezorgt wordt.

Op de dag van de bezorging zelf ontving ik via mail en sms steeds een update over de exacte bezorgtijd. Hierdoor wist ik perfect wanneer ik mijn sapkuur in ontvangst mocht nemen.

✔️ Heldere informatievoorziening en perfecte bezorging door Sap.je

Review over het effect van de sapkuur

Het effect wat de sapkuur heeft verschilt sterk van persoon tot persoon. Je levensstijl, de mate waarin je lichaam verzuurd is en je voedingspatroon bepalen hoe belangrijk het is om te ontgiften.

Mijn ervaring is dat ik me vooral fris, gezond en energiek voelde. Het is heel aangenaam om gedurende de dag een beetje goodie goodies bij te tanken. Zo voelt het.

Andere mensen geven in hun review over Sapje aan dat ze:

  • Een mooie en rustigere huid hebben
  • Een heldere geest ervaren
  • Een betere spijsvertering hebben
  • Gemiddeld een ½ kilo per dag afvallen

Voor veel mensen is een detox kuur een startschot voor een gezondere levensstijl. Als je eenmaal hebt ervaren wat gezond en goed voor je is, dan hoef je niet zo nodig meer iets anders. Je kan hiermee ook je suikerverslaving doorbreken.

Volgens de statistieke vallen vrouwelijke deelnemers 300-600 gram per dag af en mannelijke deelnemers 400-700 gram per dag. Dit komt deels door de lage calorie inname. Waarschijnlijk verlies je ook veel vocht omdat je minder zout eet. Hierdoor verlies je in het begin makkelijk gewicht.

Is een sappkuur iets voor mij?

Laten we eerlijk zijn. Veel mensen in Nederland eten te weinig groenten. Jij misschien ook. Het gevolg hiervan is dat ons systeem gaat morrelen. Je spijsvertering doet raar, je wordt eerder ziek en mentaal mis je de scherpte. Wie niet gezond eet loopt meer risico op ‘welvaartsziekten’. Daarom heb je de juiste voedingsstoffen nodig, die zorgen ervoor dat je lever je lichaam kan ontgiften. Daarom is Sapje sowieso iets voor jou.

Elk sapje bevat 400 gram groente. Hiervan is 15% fruit. En er zijn kruiden en specerijen aan toegevoegd. Het was nog nooit zo eenvoudig om zo’n grote hoeveelheid rauwe groente binnen te krijgen. Klik op deze link om de ingrediënten van een detox sap te zien.

Shot, sapkuur of losse groentesap?

Welke methode past bij jou?

Een detox is een korte periode waarin je je lichaam ontgift. Een sapkuur helpt je lichaam reinigen, je energieniveau verbeteren en je immuunsysteem versterken. Dat is heel lekker, soms noodzakelijk maar ook best heftig.

Je kan er ook voor kiezen om je vriezer vol te leggen met Sapjes. Elke avond haal je er ééntje uit voor de volgende dag. Zo’n groentesap of een shot is echt een ‘pick-me-up’. Een beetje de nieuwe 4 uur cup-a-soup, zeg maar.

Wist je dat je ook kan kiezen voor een sap-abonnement? Je krijgt dan maandelijks precies wat je nodig hebt. Mooi, toch?

Conclusie

Ben jij iemand met weinig tijd en zoek je een kwalitatieve dagelijkse aanvulling op je dieet, dan is Sapje écht iets voor jou. Zij hebben het hart op de juiste plek, zodat jij het gezondste van Nederlandse bodem binnen krijgt.

Kijk hier welke groentesap het beste bij jou past.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

In 1 week je lichaam ontgiften!
7 Daagse Smoothie Detox Plan

Geef een reactie