2

Detox sap | Onbijt voor ultieme ontgifting

Deze snelle detox sap is een perfecte aanvulling op 16:8 intermittent fasting schema. Citroensap, appelazijn en spirulina ontgiften je lichaam.
 • Ontbijt
 • 1 detox sap
 • 1g koolhydraten

Ingrediënten

 • 500 ml water
 • 1 el appelazijn
 • 1 el citroensap
 • 1 el super greens zie post voor details

Instructies

 • Mix de ingrediënten in een shaker of blender.
 • rinken op de nuchtere maag.
 • Als drank tijdens fasting of 20 minuten voor het ontbijt.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Groene ontbijt sap met appelazijn voor ultieme detox
Amount Per Serving
Calorieën 3 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 36mg2%
Koolhydraten 1g0%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 15mg2%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Dit is hem! De ultieme detox sap waarin alles samen komt. Fasting en green juice in een mix van appelazijn en citroensap. Hiermee sla je 2 vliegen in 1 klap. Je geeft het afvallen een boost en je ontgift je lichaam. Nog vóór de dag is begonnen. Lees snel verder of spring naar het recept.

Ontgiften door ontbijt overslaan

Wel ontbijten of niet ontbijten? Er zijn verschillende redenen om wel te ontbijten. Het brengt je metabolisme op gang, je krijgt er energie van en je hebt geen honger. Om gezond af te vallen is geen honger hebben cruciaal.

Vaak komt het overslaan van het ontbijt door ongezonde oorzaken. Denk aan haast, stress etc. Dit gaat vaak samen met een slecht eetpatroon. Vaak is er dan ook geen gezonde lunch voorbereid. In dat geval wordt een lege maag in de ochtend gecompenseerd met slechte tussendoortjes of matige lunch. Dat kan anders!

Het bewust overslaan van het ontbijt is een gezonde gewoonte. Dit wordt ook wel intermittent fasting 8/16 genoemd. In deze post gaan we dieper in op de voordelen van intermittent fasting. Het komt er op neer dat je in een periode van 8 uur je voeding tot je neemt. Hierna geef je je lichaam 16 uur rust.

Normaal gesproken eten we de hele dag door. Wanneer je constant eet, dus 3 maaltijden plus 3 tussendoortjes, dan zijn je ingewanden altijd maar bezig met het verwerken van deze input. Je lever, nieren en galblaas hebben de belangrijke taak om je lichaam zuiveren van gifstoffen.

Maar wat als deze organen constant bezig zijn met voedselverwerking? Dan krijgen ze niet de kans zichzelf vrij te maken van gifstoffen. Het resultaat is dat ze ‘verstopt raken’ en minder effectief zijn in het verwerken van bijvoorbeeld vet en gifstoffen. Dit kan lichamelijke klachten en gewichtstoename veroorzaken. Een periode van vasten of intermittent fasting verhelpt dit.

Detox sap versterkt fasting

Ok, het overslaan van het ontbijt geeft je lichaam dus de kans zich te herstellen van je dagelijkse toename van gifstoffen. Maar sommige stoffen zoals metalen, kwik en bepaalde chemicaliën hebben echt een duwtje in de rug nodig om het lichaam te verlaten. Dat is waar deze detox sap om de hoek komt kijken.

Met een paar simpele ingrediënten maak je van fasting een ultieme sapkuur.

Citroensap en appelazijn als basis voor detox drank

De basis voor deze detox drank is appelazijn en citroensap. Kinderlijk eenvoudig toch? Ok, de echte basis is water, anders wordt de morgen wel erg wrang.

Ma’s tip: voor heerlijk zacht drinkwater vul je een glazen fles met kraanwater. Je zet deze overdag een paar uur in de zon. De UV straling neutraliseert chloor. Hierdoor is je kraanwater gezonder en smaakt het veel prettiger.

De 2 basis ingrediënten voor dit detox recept stimuleren je lever om toxinen te verwijderen. Ze elimineren zo de schadelijke stress die deze toxinen hebben op je lever en nieren.

Over afvallen met appelazijn is al veel geschreven. In deze sap detox heeft het vooral een reinigende functie. Er zijn onderzoeken die aantonen dat azijn galstenen losmaakt die anders de detoxificatie route blokkeren.

Ooit wel eens je aanrecht schoongemaakt met azijn? Het is verbazingwekkend hoe effectief azijn is in het losmaken van vastzittend vuil. Dit doet het dus ook in je lichaam.

Green juice voor the win!

Samen met deze 2 super detoxers, zou je zeker kunnen overwegen chlorella en spirulina toe te voegen aan de mix.

Chlorella is een groene algen plant. Deze plant is effectief in het binden en verwijderen van metalen, plastic chemicaliën en insecticiden. En of je nu wilt of niet, deze gifstoffen vinden altijd wel een weg om ons lichaam binnen te komen. Chlorella heeft de kracht deze stoffen uit je spieren en botten te trekken. Dat is waar gifstoffen voor een deel worden opgeslagen.

Andere ingrediënten zoals spirulina, barley gras en alfalfa alkaliseren je lichaam. Voor het goed functioneren van je lichaam is het belangrijk dat je lichaam licht alkalisch is. Een groot deel van ons Westers dieet bestaat uit ‘zuur voedsel’. In deze post lees je meer over verzuring van je lichaam en wat de gevolgen zijn.

Green juice in 60 seconden?!

Nu hoor ik je denken… waar haal ik al die verschillende supplementen vandaan en hoe ga ik dat ’s ochtends allemaal klaarspelen? Stel je gerust. Deze detox sap zet je in 1 minuut op tafel. 60 seconden voor het vullen van een shaker, het persen van een half citroentje en het toevoegen van een eetlepel greenjuice en een eetlepel appelazijn. Stopwatch klaar? Ready steady…. GO!

Welke green juice moet ik kopen?

Om jou het leven makkelijk te maken, hebben wij onderzoek gedaan naar green juices. Hiervoor hebben we gekeken naar de werkzame stoffen, of het past binnen een koolhydraatarm dieet en de smaak. Voor ons komt de Green Juice van Nutribites het beste uit de test.

Green juices zijn niet altijd even lekker. De mix van Nutributes is gezoet met woudvruchtenextract, banaan en ananas. Hierdoor is hij goed te pruimen, zonder de nasmaak die Stevia gezoete producten soms hebben.

Bestel de Green Juice mix van Nutribites hier en start je ontbijt detox gewoonte. Het resultaat is meer energie, een betere concentratie en meer succes met afvallen.

Verder lezen over ontbijten, detox sap en ontgiften

De voordelen van intermittent fasting
Ontgiften en afvallen met appelazijn
De gevolgen van verzuring + 6 oplossingen
Nutribites Green Juice als beste uit de test

 

detox sap met chlorella en spirulina
4.5 van 2 stemmen
Print

Groene ontbijt sap met appelazijn voor ultieme detox

Deze snelle detox sap is een perfecte aanvulling op 16:8 intermittent fasting schema. Citroensap, appelazijn en spirulina ontgiften je lichaam.

Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Westers
Keyword chlorella, detox, groene smoothie
dieet detox, glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij, veganistisch, vegetarisch
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 detox sap
Caloriën 3 kcal

Ingrediënten

 • 500 ml water
 • 1 el appelazijn
 • 1 el citroensap
 • 1 el super greens zie post voor details

Instructies

 1. Mix de ingrediënten in een shaker of blender.

 2. rinken op de nuchtere maag.

 3. Als drank tijdens fasting of 20 minuten voor het ontbijt.

Nutrition Facts
Groene ontbijt sap met appelazijn voor ultieme detox
Amount Per Serving
Calorieën 3 Calorieën uit vet 9
% Daily Value*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 36mg2%
Koolhydraten 1g0%
Suiker 1g1%
Eiwit 1g2%
Calcium 15mg2%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

 • 1200+

  Leden en ervaringen

 • 52

  Elke week een nieuw weekmenu

 • 566+

  Berichten per week

 • 1368+

  Reacties per week

Probeer nu voor €1