5 Green Juice producten getest: dit is het beste merk

Het is niet mooi. En vaak niet lekker. Maar een mix van tarwegras, algen en groentepoeder geef je jouw weerstand een dagelijkse boost. Bijna een onmisbaar supplement voor je ontbijt. Hier lees je welke je het beste kan kiezen.

 1. Leestijd 10 min
 2. 24 03 2019
Deel dit bericht
green juice

Ik heb vier Green Juice producten getest en beoordeeld op kwaliteit. Dit supplement is een goede dagelijkse aanvulling voor wie gezond wil eten.

Zelf drink ik dit dagelijks. Het is voor mij gewoon de perfecte manier om extra groene groentes binnen te krijgen.

Na het lezen van dit artikel weet je precies welke Green Juice producten je het beste kunt nemen, en welke je beter kunt vermijden.

Deze vier green juices heb ik getest:

Je wil natuurlijk alleen geld uitgeven aan een supplement die jouw gezondheid optimaal ondersteunt. Daarom heb ik gelet op de samenstelling, de voedingsstoffen en de aanwezigheid van probiotica.

Dit is mijn top 4:

#1: Nutribites Green Juice

Zelf drink ik dit dagelijks. Omdat het de meest complete samenstelling heeft, goed smaakt en rijk is aan vezels.

Nutribites Green Juice is een relatief nieuwe speler op de markt, die zich onderscheidt door een grote hoeveelheid superfoods en ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken. Door het gebruik van gestandaardiseerde extracten ben je met deze poeder verzekerd van een krachtige werking.

Een gestandaardiseerd extract betekent dat het meer voedingsstoffen per gram bevat. Daarmee heeft Nutribites een streepje voor op de rest.

Aan de superfoodmix is een vezelformule toegevoegd, waardoor je per dosering evenveel vezels binnenkrijgt als met 180 gram spinazie. Het bevat een compleet enzymencomplex én een probioticum, welke voldoet aan de eisen voor een goede werkzaamheid.

Review: Op welke punten voldoet deze Green Juice wel/niet

✔ Gestandaardiseerd op de juiste werkzame stoffen: ja

✔ Superfoods: aanwezig (tarwegras, spirulina, chlorella, ginseng, gember, boerenkool en spinazie)

✔ Antioxidanten: aanwezig (groene thee, acerola en druivenpitextract)

✔ Adaptogenen: aanwezig (Siberische ginseng)

✔ Vezels: > 3 gram vezels per dosering

✔ Probiotica: aanwezig (bacillus coagulans)

✔ Verteringsenzymen: aanwezig (protease, amylase, lipase, lactase en cellulase)

✔ Koolhydraatarm: ja

✔ Vulstoffen: nee

✔ Smaak: natuurlijk gezoet met woudvruchtenextract, banaan en ananas

Nutribites kopen = Goed idee!

Dit is naar mijn mening de beste Green Juice, want hij voldoet aan alle eisen voor een effectieve superfoodmix. Houd er wel rekening mee dat zelfs de beste superfoodmix geen vervanging is van een gezonde maaltijd.

Drink deze Green Juice daarom dagelijks als aanvulling op een gezond eetpatroon. Als je poeder van Nutribites gaat gebruiken en het met water wilt aanlengen, gebruik dan wel een groot glas (minimaal 250 ml). Anders is de juice naar mijn mening te dik.

In mijn ervaring voldoet de Green Juice van Nutribites momenteel als enige aan alle eisen voor een effectieve superfoodmix.

Naast het feit dat de superfoods in Nutribites Green Juice zijn gestandaardiseerd op de juiste werkzame stoffen, bevat deze poeder ook antioxidanten, adaptogenen, vezels, werkzame probiotica en een breed spectrum verteringsenzymen. Bovendien is hij koolhydraatarm en vind ik het goed smaken met water.

Bekijk hier de Nutribites Green Juice potten, prijs en garantievoorwaarden.

#2: Green Juice Superfoodies

Superfood Green Juice heeft een fijne samenstelling en is tegenwoordig biologisch gecertificeerd. Daarom drink ik deze superfood drank met plezier.

Anders dan de superfoodmix van Nutribites bevat die van Superfood jammer genoeg geen gestandaardiseerde extracten. Gestandaardiseerde extracten bevatten doorgaans meer voedingstoffen per gram (omdat ze een hogere ORAC-waarde hebben).

Met een dosering van 10 gram krijg je 3,4 gram vezels binnen. Daarmee zit je helemaal goed. Alleen bevat elke dosering ook zo’n 7 gram koolhydraten. Veel mensen eten al te veel koolhydraten. Daarom zou ik dit supplement niet dagelijks nemen als je minder koolhydraten wil eten.

Deze Green Juice bevat probiotica van twee verschillende bacteriestammen en spijsverteringsenzymen (amylase, protease).

Review: Op welke punten voldoet deze Green Juice wel/niet

✔ Superfoods: aanwezig (tarwegras, gerstegras, spirulina, chlorella, gember, boerenkool, spinazie en kurkuma)

✔ Antioxidanten: aanwezig (moringa, camu camu en acerola)

✔ Adaptogenen: aanwezig (ashwagandha)

✔ Verteringsenzymen: aanwezig (amylase en protease)

✔ Vezels: < 3,4 gram vezels per dosering

✔ Probiotica: aanwezig (bifidobacterium bifidum en lactobacillus acidophilus)

✔ Vulstoffen: nee

✔ Smaak: natuurlijk gezoet met lucuma

Superfoodies kopen?

deze pot van superfoodies kan je met korting bestellen
Klik op de afbeelding voor de laatste kortingsprijs

Dit is een prima Green Juice voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld in dit recept:

Groene ontbijt sap met appelazijn voor ultieme detox

Deze snelle detox sap is een perfecte aanvulling op 16:8 intermittent fasting schema. Citroensap, appelazijn en spirulina ontgiften je lichaam.
detox sap met citroen

#3: Organico Turbo Green Juice

potjes turbo green vergelijken

De Green Juice van Organico is niet gestandaardiseerd op de juiste werkzame stoffen. Daarentegen bevat deze superfoodmix (net als die van Nutribites) een compleet enzymencomplex én probiotica.

Wie zijn de makers?

Ik heb onderzoek gedaan naar de makers van dit supplement. En ik moet concluderen dat ik de herkomst een beetje dubieus vind. “Katja Callens” bestaat helemaal niet en is een pseudoniem. Ik vind dat altijd zeer twijfelachtig.

Ervaring: Op welke punten voldoet deze poeder wel/niet

❌ Gestandaardiseerd op de juiste werkzame stoffen: nee

✔ Superfoods: aanwezig (tarwegras, gerstegras, spirulina, chlorella en spinazie)

✔ Antioxidanten: aanwezig (groene thee, acerola en acai)

❌ Adaptogenen: niet aanwezig

✔ Vezels: < 3 gram per dosering

✔ Probiotica: aanwezig (lactobacillus acidophilus)

✔ Verteringsenzymen: aanwezig (protease, amylase, lipase, lactase en cellulase)

❌ Koolhydraatarm: nee

✔ Vulstoffen: nee

X Smaak: natuurlijk gezoet met Stevia 98% Reba A

Organico Turbo Green kopen?

Deze Green Juice voldoet nog altijd prima als het om superfoods, antioxidanten en vezels gaat. Maar toch zou ik liever de betrouwbare makers kiezen van Nutribites (Bernard Favier) of Superfoodies (Jesse van der Velde).

#4: Bulk Powders Complete Green

zak verpakking juice van bulk powders vergelijken

Deze superfoodmix bevat eveneens geen gestandaardiseerde extracten. Daarentegen is de hoeveelheid spirulina en chlorella goed te noemen. Jammer genoeg bevat deze greenjuice slechts kleine hoeveelheden andere superfoods, adaptogenen en antioxidanten. De mix lijkt vooral uit gewone groenten te bestaan.

Het is fijn dat deze juice vezels bevat, maar helaas is het niet glutenvrij. De toegevoegde erwtenproteïne had ik liever anders gezien. Persoonlijk noem ik een dit supplement niet voor de eiwitten, maar voor de extra vitamines en mineralen.

Review: Op welke punten voldoet deze Green Juice wel/niet

❌ Gestandaardiseerd op de juiste werkzame stoffen: nee

✔ Superfoods: aanwezig (tarwegras, spirulina, chlorella, kelppoeder, boerenkool, spinazie, waterkers en avocado)

✔ Antioxidanten: aanwezig (inuline, ginkgo, sumak zemelen, baobab en groene thee)

❌ Adaptogenen: niet aanwezig

❌ Vezels: aanwezig, maar de hoeveelheid is onbekend en deze greenjuice is niet glutenvrij (vanwege de haverzemelen)

❌ Probiotica: niet aanwezig

❌ Verteringsenzymen: niet aanwezig

❌ Koolhydraatarm: nee

✔ Vulstoffen: nee

❌ Smaak: bevat geen natuurlijke extracten voor een aangename smaak

Bulk Powders Complete Green kopen?

Deze Green Juice bevat wel superfoods, maar geen verteringsenzymen die helpen bij de opname van alle vitamines en mineralen. Hoewel de prijs aantrekkelijk is, kun je je afvragen of je je geld wel wil uitgeven aan dit product. De webshop vind je hier. Het is sowieso niet geschikt voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie.

Bonus: Alka Green


Onlangs kreeg ik van een vriend van mij Alka Greens om te proberen. Zij helpen je lichaam met name door de zuur-base balans in het lichaam te corrigeren. Hiervoor hebben zij zinc toegevoegd aan hun voedingsextract.

Wat mij aanspreek aan deze green juice is dat het uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat:

 • Bestaat uit groenten, fruit, kiemgrassen, algen, kruiden, vezels en probiotica.
 • Daarnaast is het vegan en glutenvrij.
 • Tarwe- en gerstegras zijn van biologische oorsprong
 • Geschikt voor diabetici, veganisten en sporters

Het poeder van Alka Greens zit in handige sticks. Hiermee geef je jezelf eenvoudig een extra dosis voedingsextracten voor maar voor € 0,75 per dag.

Wat is green juice?

Green juice is een heerlijk drankje dat je elke ochtend kunt drinken. Zo krijg je genoeg micro-nutriënten binnen. Eigenlijk zou ik iedereen aanraden om zelf elke dag een vers gemaakte sap te maken. Sappen die ik zelf vaak drink zijn: selderijsap (met appel) en komkommersap. Gewoon lekker in je juicer gooien en klaar is Kees. Het is een goede aanvulling voor iedereen die intermittent fasting, keto of koolhydraatarm eet.

Maar omdat we allemaal weten dat niet iedereen zin of tijd heeft om verse sappen te maken in de juicer, is er gelukkig Green Juice. Zelf drink ik het regelmatig. Vooral als ik zelf te lui ben om komkommersap of selderij sap te maken.

Waarom geen green juice drinken?

Zoals ik in de vorige paragraaf al aangaf ben ik gewoon een voorstander van zelf verse sappen maken. Dit heeft de voorkeur omdat je dan zelf weet wat er in je sap gaat. Kijk, elke green juice producent probeert zijn green juice natuurlijk zo lekker (en verslavend) mogelijk te maken. Zoet dus!! In de meeste green juice verpakkingen zit wel iets van een verborgen suiker verwerkt. Maar ja, een klein beetje suiker is natuurlijk niet erg. Maar beter maak je gewoon een selderij sap met appel. Je doet gewoon 1 stronk selderij (bio) en 1 appel (bio) in de juicer en binnen 3 minuten heb je een heerlijk zoete sap.

Waar kan ik green juice kopen?

Volgens mij hebben ze bij de Appie green juice, in ieder geval bij de XL wel (waar ik zelf altijd heen ging). Bij de ekoplaza verkopen ze het sowieso. En bij reform winkels uiteraard. Verder kun je natuurlijk online bestellen bij Nutribites.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

5 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Cynthia

  Welke green juice is beter nutribites of vitakruid. ? Ik twijfel over deze 2 soorten ik zou graag hier een eerlijk antwoord op willen.

  Nutribtes staat bij meerdere testers op 1 maar lijkt mij veel reclame te zijn, ook vind ik niet de hoeveelheid van ieder ingrediënt staan bv tarwegras 5 mg per 100 gr en verhouding 1:50 bv als om extracten gaat zoals bij vitakruid wel omschreven staat

  • Niels Bosman

   Voor ons staat Nutribites op nummer 1. Vitakruid hebben we niet getest, dus helaas kunnen we daar ook geen oordeel over geven.

 • Theo Rothuis

  Zijn de ingrediënten in Nutribites Green Juice van biologische oorsprong?

 • Sharda Dataram-Doerga

  Beste MA,

  Ik heb je artikel over Green Juice gelezen.
  Ik vraag mij af of Organico turbo green juice gelijkwaardig is aan die Nutribites Green juice?

  Kan jij misschien jou comments hierop geven aub?

  Alvast bedankt.

  Mvg,

  Sharda

  • Winne Roos

   Beste
   Ik gebruik Organico turbo greens
   Kan jij je mening geven over dat product of beveel je iets anders aan ?
   Dank je wel
   Roos

Geef een reactie