Deze dieprode koolhydraatarme cake met roomkaas frosting heeft zich laten inspireren door de beroemde Red Velvet Cake, maar is kollhydraatarm, een stuk gezonder en bevat geen geraffineerde suikers.
Verwarm de oven voor op 175° C. Bereid een springvorm van 20 cm voor met ingevet bakpapier.
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Pureer de bieten, eieren, 80 ml ahornsiroop, cacaopoeder, vanille extract, bakpoeder en een mespuntje zout.
Klop het daarna in een kom in een minuutje tot een luchtig egaal geheel.
Spatel voorzichtig de kokosolie, gesmolten chocolade en amandelmeel door de luchtige massa heen.
Schenk het beslag in de bakvorm. Bak dee cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas, zachte boter en ahoornsiroop tot een egaal gehaal te mixen.
Smeer zodra de cake koel is de frosting er in een mooie laag overheen. Maak het af door de cake met cacaopoeder te bestuiven.
Koolhydraatarme Red Velvet Cake met Chocolade en Bietjes , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl