Koolhydraatarm Eten? 26 Tips voor een Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarm eten wordt eenvoudig met deze 26 tips

By on 21 mei 2019
Leestijd: 7 minuten
koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is de sleutel tot een gezonde lifestyle. We weten het allemaal.

Maar waarom is het dan toch zo moeilijk om grip te krijgen op suikers en koolhydraten?

Je staat er niet alleen voor in jouw strijd tegen de kilo’s. Hierbij mijn favoriete tips om minder koolhydraten te eten in 2020.

Koolhydraatarm eten? Lees deze 26 tips…

1. Honger jezelf nooit uit.

Begin jij je dag met een crackertje met magere kaas? Stop hiermee. Te snel afvallen raad ik echt af, want in de praktijk houdt bijna niemand een crash dieet vol. Bovendien is mijn ervaring dat je hierna nog zwaarder word dan voorheen.

2. Geef niet op als je een keer hebt gefaald.

Oké. Je had een zwak moment en hebt jezelf laten gaan. Een hele reep chocola? Een fucking zak chips of een half pak koekjes. En nu? Is het toch al te laat? Zullen we onszelf maar overgeven? Nee! Shit happens ? Wees alsjeblieft lief voor jezelf. Wees vergevingsgezind. Praat er met iemand over als je kan. En ga vooral door…

3. Leer elke dag over gezonde voeding.

Hoe meer je bezig bent met gezond eten, hoe makkelijker je een slanke lifestyle krijgt. Maak dagelijks kleine stapjes voorwaarts en boek vooruitgang naar jouw ideale figuur.

4. Neem koolhydraatarme snacks.

Zoals een stukje kaas, bierworstje, komkommer, noten of zaden mee naar je werk. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding van de ongezonde AH taart van een collega, een blikje frisdrank of die marsreep uit de automaat…

5. Eet vezels!

Vezels zorgen ervoor dat je metabolisme versnelt en je dus ook sneller afvalstoffen kan afvoeren. Super belangrijk voor afvallen dus. Daarom verwerk ik altijd veel vezels in mijn weekmenu’s.

6. Extra portie groente mag altijd.

Vraag in een restaurant (of de kantine op je werk) om een extra portie groente in plaats van rijst of aardappelen. Of neem een uitsmijter en vraag of ze het brood achterwege laten.

7. Plan je maaltijden van tevoren.

En koop boodschappen ruim van tevoren. Want daar ga ik zelf meestal de fout in… Je kent het wel, het is etenstijd en ik moet nog boodschappen doen. Dan eindig ik vaak in de friettent of op thuisbezorgd.nl ?

8. Weeg jezelf altijd op hetzelfde moment,

Het beste moment om je te wegen is in de ochtend, direct na het opstaan, maar nadat je het toilet bezocht hebt. Je gewicht kan namelijk gedurende de dag behoorlijk heen en weer schommelen (o.a. door het drinken van water en, ongesteld zijn of die ‘grote boodschap’ die je nog niet kwijt bent (toiletbezoek)).

9. Maak een boodschappenlijstje met koolhydraatarme producten.

Weet jij al wat je wilt eten? Als je vooraf een boodschappenlijstje maakt, dan kom je in de supermarkt ook niet in de verleiding.

10. Volg het koolhydraatarm 50 dagen programma

11. Hoeveel goede koolhydraten eet jij?

Houd je glucosespiegel stabiel, voorkom energie dips en daarmee ook je trek in suikers. Voorbeelden van goede koolhydraten zijn: rood fruit, havermout, quinoa en zoete aardappel.

12. Kies een koolhydraatarm dieet dat bij jou past.

Koolhydraatarm eten kan je zeker helpen om af te vallen, maar het is belangrijk dat je er een kiest die bij jou past. Want wat bij de ene werkt, werkt bij de ander weer minder. Probeer altijd zelf te testen welke voeding voor jou goed aanvoelt. En wees niet bang om te experimenteren met je dieet. Raadpleeg je arts of diëtist als je er niet uitkomt. Of plaats een reactie hieronder.

13. Zorg voor een gebalanceerd voedingspatroon.

Om af te vallen raden wij aan om de slechte koolhydraten te vervangen voor eiwitten en gezonde vetten. Wij adviseren de volgende verdeling qua macro-nutriënten:

 • 35% eiwitten
 • 25% gezonde, langzame koolhydraten
 • 40% gezonde vetten

14. Bewegen helpt altijd.

Natuurlijk is bewegen goed voor je. Ik zou dan ook zeker aanraden om lekker te bewegen. Krachttraining is goed, als je het combineert met cardio. Maar moet je verplicht sporten om af te vallen? Ik denk van niet. Gezond eten is het aller-aller belangrijkste.

15. Start ’s ochtends met een gezonde ontbijtsmoothie.

Dit is een gezond begin van je dag, in plaats van brood of yoghurt met cruesli.

16. Hongeraanval? Overweeg de 3 volgende opties zorgvuldig:

Je probeert je honger te negeren (wat meestal niet lukt)

Fuck it! Plunderen die koelkast (best een beetje zonde)

Of ga jij voor een gezond & lekker tussendoortje? Wat dacht je van 50 gram kipfilet met komkommer, snacktomaatjes, een stukje kaas of een handje ongebrande noten.

17. Neem je eigen gerecht mee als je wordt uitgenodigd voor een diner party.

Inspireer je vrienden met je favoriete koolhydraatarme gerecht. Ze zullen blij met je zijn en jij kunt heerlijk gezond mee-eten.

18. Drink water met citroen- of limoensap als je wakker wordt.

19. Neem de tijd voor je eten, kauw heel goed (er is geen brand toch?)

20. Eet de koolhydraten verspreid over de dag.

Hierdoor voorkom je pieken in je bloedsuikerspiegel.

21. Controleer de grootte van je porties.

Schep (iets) minder op. Maar zorg er wel voor dat je vol zit, want anders kom je weer in de verleiding om te gaan snacken…

22. Drink nooit je fruit (als vruchtensappen).

Eet vruchten altijd in vaste vorm. Aan vruchtensappen zijn vaak extra suikers toegevoegd. Koop nu mijn weekmenu’s voor 50 dagen. Je krijgt dan als gratis bonus mijn beste drinktips (want wat je drinkt is net zo belangrijk als wat je eet) .

23. Drink alcohol met mate.

MA raadt je aan om maximaal 6 glazen per week te drinken als je serieus bent over afvallen. Liefst biologische rode of droge witte wijn. Drink liever niet meer dan 2 glazen rode wijn achter elkaar. Drink liever ook geen alcohol terwijl je eet. Als je alcohol drinkt, dan gaat je lichaam alles doen om de alcohol af te breken. Hierdoor heeft het minder energie om je eten te verteren en zal je eerder vet opslaan.

24. Eet ’s avonds groente en vlees in plaats van pasta, rijst of brood.

Eet na het eten niets meer voor een periode van 12 uur. Ook geen snacks of ‘iets lekkers bij de koffie’. Dat is misschien even wennen, maar ik heb gemerkt dat dit voor veel vrouwen de makkelijkste gewoonte is om te veranderen. Op stoppen met suiker in je koffie na dan…

25. Kijk op etiketten.

Kijk altijd op het etiket van het product dat je aanschaft. Vermijd producten met veel E-nummers, koolhydraten, glucose-stroop en verzadigde vetten. Hoe meer rare ingrediënten je ziet, hoe meer kans dat er rotzooi inzit. Ik snap dat het heel moeilijk is om te beoordelen of iets gezond is of niet. Om het risico te beperken kun je onze weekmenu’s aanschaffen, daar krijg je als gratis bonus boodschappenlijsten voor 7 weken meegelevert. Dan vertel ik je precies wat je moet kopen en hoef jij je geen zorgen te maken.

26. Creëer je eigen koolhydraat verantwoorde lifestyle.

Het volgen van een (koolhydraatarm) dieet word nog veel te vaak als iets tijdelijks gezien. Dit gaat vaak een tijdje goed en je valt heerlijk af. Maar als je weer een paar kilo bent afgeslankt… dan mag dat koekje bij de koffie wel weer, toch? Of dat toetje na het eten… En voor je het weet vliegen de kilo’s er weer aan en kun je weer gaan lijnen… Nee, beter maak jij van koolhydraatarm eten je nieuwe gezonde lifestyle. En je weet, af en toe zondigen mag best hoor. Want niemand kan altijd alleen maar gezond eten 🙂

Is koolhydraatarm eten moeilijk?

Veel vrouwen denken dat ze honger moeten lijden om af te vallen met een koolhydraatarm dieet. Maar je kunt gewoon blijven genieten van lekker eten. Maar liefst 6 x per dag!

Het enige wat je nu nog moet doen is een besluit nemen. 

En weet je? Ik weet dat jij het kan!

Dus, wil jij minder koolhydraten eten? Dan is dit de eerste logische stap:  Koolhydraatarm Menu voor 50 Dagen

Samen naar een Slank, Gezond en Gelukkig leven

Makkelijk Afvallen staat voor samen naar een slank, gezond en gelukkig leven. Ons doel voor 2030 is 1 miljoen mensen te helpen bij het behalen en behouden van een gezond figuur.

Doe je met ons mee?

Dit doen wij met eigen recepten, programma’s en weekmenu’s, geschikt voor elke kok en keuken. Met onze programma’s, coaching en community willen wij de kwaliteit van jouw leven blijvend verbeteren!

De beloften van Makkelijk Afvallen:

Je blijft genieten van lekker eten terwijl je afvalt
Je doet met zekerheid je de juiste boodschappen
Je staat samen sterk met de Samen Slank Community
Afvallen zonder je suf te sporten
Garantie: niet afvallen is geld terug

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

86 Comments

 1. Wil de vries

  7 augustus 2020at10:35

  hierbij zeg ik mijn abonement op. de nog verschuldigede 9,95 wordt nu overgemaakt.

 2. Pingback:Koolhydraten in fruit: welke soorten passen in een koolhydraatarm dieet?

 3. Pingback:Koolhydraatarm eten en verjaardagen, hoe doe je dat?

 4. Pingback:Afvallen lukt niet omdat je heel snel weer aankomt? » Makkelijk Afvallen

 5. Pingback:Alles over rode bieten + 3 GRATIS recepten » Makkelijk Afvallen

 6. Pingback:Dag stress, hallo gezond en slank lichaam! » Makkelijk Afvallen

 7. Connie Klomps

  15 juni 2020at11:40

  Goededag,

  Ik heb een vraagje,
  Hoe bereken jullie de KH.
  Alles wat ik eet zet ik een app ( yazio) maar ik kom veel hoger uit.

  Is er iets waar op ik kan zien hoe jullie het berekening?

  Alvast bedankt

 8. Connie Klomps

  15 juni 2020at11:37

  Goededag,

  Ik heb een vraagje,
  Hoe bereken jullie de KH.
  Alles wat ik eet zet ik een app ( yazio) maar ik kom veel hoger uit.

  Is er iets waterpokken zien.julie het berekening?

  Alvast bedankt

 9. Sandra

  7 april 2020at19:29

  Hallo Niels, in punt 13 schrijf je 35% eiwitten
  25% gezonde, langzame koolhydraten
  40% gezonde vetten

  Op je website staat echter:
  50% eiwitten
  20% gezonde, langzame koolhydraten
  30% gezonde vetten

  Hoe zit dit?

 10. Riet

  28 februari 2020at13:26

  Hoi Niels,

  Ik volg een low carb dieet “dr. Frank” het gaat mij goed af maar ik ga niet meer naar het toilet heb er op geen enkele wijze last van MAAR ik vind dit heel beangstigend.Ik ben in 3 wkn. pas 1 x met hulp van een laxeermiddel af geweest Ik gebruik nu sinds 1 week Vezel Complex Forte echter ik heb nog steeds geen enkele aandrang.
  Wellicht heeft u een suggestie om dit op te lossen.

  • Wies

   14 mei 2020at18:00

   Gewelde pruimen bij jumbo 4 per dag goed voor de darmen

 11. Riet

  26 februari 2020at10:29

  Ik eet steeds te veel eiwitten. Wat zijn hier de consequenties van? Kan dit een reden zijn waardoor ik dus zwaarder word ipv afval?

 12. Pingback:Koolhydraatarm Dieet | 8 gouden regels die jou direct helpen met afvallen

 13. Andrea Christensen

  4 januari 2020at21:20

  Hi Charlotte, Goed bezig. Als je na week 1 nog steeds honger hebt: eet dan meer. Je lichaam wordt langzaam gevoeliger voor insuline waardoor je minder behoefte hebt om constant te eten (dit heeft tijd nodig). Drie belangrijke hormonen die hongergevoel kunnen veroorzaken of wegnemen zijn leptine, ghreline en serotonine. In de Simpel Slank methode vind je een compleet plan om je hormonen te balanceren om je eetlust aanzienlijk te verminderen. Meer info vind je hier. Succes. Groet, Bernard

 14. J. Muller

  21 december 2019at11:35

  Ik vind het allemaal prachtig, maar hoe kan ik dit toepassen als je bijna elke dag om 6.00 begint. Wat betekent dat ik meestal rond 4.00 in de morgen moet opstaan.
  Hoe dan te handelen wat het eten aangaat?

 15. Gaby

  14 november 2019at18:37

  Ik ben een kind dus ik drink nog geen wijn kan ik dan niet als ik van school kom een koekje nemen?

  • A

   13 juli 2020at18:18

   Sowieso niet zo strikt diëten als je een kind bent gewoon minder snoepen dan kom je al een heel eind… Ennuh een koekje na school ool. Kan best wel hoor

 16. lea

  25 juli 2019at12:09

  klopt het dat je aardbeien en Griekse youghourt 0% mag eten. in een khddieet?

  • Yvonne

   24 oktober 2019at11:59

   Helemaal foute boel. 0% vet. Ook light, word je alleen maar dikker van. Ieder jaar 1 kilo erbij met dat calorieën tellen. Eet die 10 % volle yoghurt of Griekse style. KHZ heeft niks met calorieën tellen. Doe ook geen suikervervangers in de yoghurt. Die zijn net zo giftig als gewone suiker..maar eet vooral voldoende natuurlijke vetten en eiwitten. Dus geen magere of halfvolle producten. Dat klinkt gek, want zo hebben we t geleerd. Van vet word je vet. Dat is allemaal achterhaald. Olijfolie is toch ook vet??? En een maatjes haring? Echte boter? Avocado?Vroeger was dat uit den boze.
   Het word tijd dat we van die achterhaalde schijf van 5 afkomen.(Die gesponsord wordt door Unilever. De E 621 . V tsin. Gistextract of toegevoegde gist. De troepverkopers). Niks aardappelen en brood (slechte vezels)je darmen hebben deze liever niet, pasta en rijst. Veel magere melkproducten. Margarine, zuiver plantaardig chemisch verwerkte troep met E 385. Nee verdubbel gewoon de portie groenten en de kilo’s vliegen eraf. Je blijft langer verzadigd. Alle producten die door een fabriek zijn gegaan moet je schrappen. En lees etiketten. Op de voorkant staat bv. Geen toegevoegde suikers. Ga je lezen staat er…water, suiker en dan nog wat foute E nrs. En suiker komt dan wel inderdaad van een suikerbiet maar daarna wordt ie geraffineerd geraffineerd. Chemische troep.
   Jammer dat hier niks aan gedaan wordt. We zijn allemaal begaan met t milieu. Maar niet met t langzaam vergiftigen van de mens.

   • Gaby

    14 november 2019at19:15

    Ik ben een kind dus ik drink nog geen wijn kan ik dan niet als ik van school kom een koekje nemen?

   • Tj

    29 december 2019at14:14

    Wat een onzin staat hier. Er is niets mis met E nummers, deze zijn bijns altijd natuurproducten alleen gecodeerd heeft niets met chemie te maken.Ook zoetstoffen zijn niet slecht, het om de calorie inname en nee…je ktijgt er niet meer trek van

 17. Pingback:Wat is koolhydraatarm eten? – GGZweb.nl

 18. Ali Koers

  30 april 2019at09:10

  Waarom wordt deze voedingsstijl alleen aanbevolen voor vrouwen? Mijn man is diabeet en ik hij doet zoveel mogelijk mee. Hoewel hij het minder streng doet, is hij al meer afgevallen dan ik!

  • Evelien Vis

   1 mei 2019at15:33

   Deze voedingsstijl is zowel voor vrouwen alsook voor mannen. Mannen hebben gemiddeld genomen wel iets meer calorieën nodig, maar dit kunnen ze oplossen door meer groente te nemen of een extra koolhydraatarme boterham met mager beleg te eten.

  • Evelien Vis

   1 mei 2019at15:35

   Deze voedingsstijl is zowel voor vrouwen als ook voor mannen. Omdat mannen wat meer calorieën nodig hebben, adviseren wij om extra groente te eten bij de maaltijden en desnoods een extra koolhydraatarme boterham met mager beleg extra te nemen.

 19. Karin

  24 maart 2019at11:14

  Hallo allemaal,
  Ik wil graag +/- 30 kilo afvallen… na een operatie aan mijn voet heb ik tijdelijk in een rolstoel gezeten (veel aangekomen) en kan na10 maanden eindelijk weer zwlf zonder krukken lopen!
  Ik wil zo graag afvallen! Ik zou graag een lijst willen ontvsngem waar ik zelf kan uitvogelen wat voor mij werkt. Ik weet van mezelf dat ik me niet aan menu’s kan houden.
  Is het mogelijk om zelf uit te zoeken wat ik lust. Alvadt heel erg bedankt!

 20. Kathy

  1 oktober 2018at11:52

  Beste , graag zou ik willen weten hoe de indeling van uw boek is. Ik ben namelijk aan het twijfelen om hem te kopen.

  • Veerle de Boer

   5 oktober 2018at14:36

   Hoi Kathy! Bedankt voor je interesse 🙂 Kun je jouw vraag naar info@makkelijkafvallen.eu sturen? Hier kunnen we je uitgebreide informatie en een voorbeeld sturen. Het 50-dagen programma bestaat uit weekmenu’s voor 50-dagen, inclusief tips en handige boodschappenlijstjes. En dat alles voor maar 37euro!

 21. Jans

  18 juni 2018at23:12

  Ik vindt het niet lastig om te doen. Maar ik lees van niemand die een slechte adem heeft. Dat heb ik.heel erg vervelend. Is wel een goed teken misschien. …maar vind dit super ongemakkelijk. Nog meer die dit hebben?

  • Jetje

   16 juli 2018at18:37

   Dat is normaal. Je bent in ketose. Je vet verbranding is begonnen. Gaat na een tijdje weg hoor.(Die slechte adem)

 22. Zon

  5 oktober 2017at11:21

  Hi
  Ik zou graag weten of dit boek alleen maar vlees/vis/kaas/zuivel aanbevelingen bevat?
  Dat eet ik namelijk allemaal niet!( allergie, en vegan)
  Is kh arm dan nog mogelijk? Heeft dit boek zin?

  • Ellis

   5 oktober 2017at14:25

   Dit boek bevat inderdaad veel dierlijke producten en eerlijk beveel ik deze niet aan als je allergieën daarvoor hebt of vegan bent.
   Kh arm eten als je vegan bent dat kan zeker! Op mijn site staan veel recepten die je misschien wel kunt gebruiken maar dan zonder de dierlijke proteïne maar meer met peulvruchten, noten en zaden werkt.

  • Lyricstry

   6 maart 2020at10:34

   Yes good work

 23. Riekje

  3 oktober 2017at08:34

  Zou ik een voorbeeld menu mogen hebben?

 24. Marjo

  4 juni 2017at21:39

  Hoi MA!

  Ik hoor jullie helemaal niet over ketose.
  Ik werd na eerst 10 kilo afvallen door kha eten weer 2 kilo zwaarder plus rand buikvet terug. Bij veel nalezen op ander soortige kha leefwijzes, kwam ik die ketose tegen. Het blijkt dat ik toch geleidelijk weer te kort ná t eten n cracker kaas at waardoor de vetverbranding niet eens begon. Zo snap in dat tenminste. Waarom hebben nullie het hier niet specifiek over? Ik ga hier nu weer extra goed op letten. Er zijn ook zóveel kha clubs tegenwoordig!! Soms ben ik kwijt wat wie ook weer goed en slecht vind.. ? Groet van Marjo!

 25. Danny

  24 mei 2017at21:03

  Hi Niels, ik lees me in en zou graag een dagmenu ontvangen. Zou je mij deze willen sturen? Ik ben nu bij een diëtist het straight away dieet aan het volgen en wil binnenkort over op kha. Ik denk wel dat ok jouw boek ga bestellen. Het stimulerende en idee van een levenswijze ipv dieet trekt mij erg.

  • Dewi

   4 juni 2017at21:41

   Ik weet niet hoe te beginnen. Heeft u misschien een voorbeeld? Zo dat ik vanuit daar kan starten?

 26. Tamira

  28 maart 2017at22:30

  Is dit een ander boek dan eerst? Want ik heb een 50 dagen boek met zuurkool enzo en was ook duurder?

  • Amber

   29 maart 2017at08:38

   Hoi Tamira,

   Nee dit is hetzelfde boek! €37,-
   Groetjes,

   Amber – Ma.

 27. saskia wiersma

  8 december 2016at10:16

  hoi ik twijfel ook om het boek te bestellen maar wil graag zien hoe een dag menu er uit ziet gr saskia

  • Amber

   11 december 2016at13:18

   Hoi Saskia,

   Ik heb je een e-mail gestuurd met een inkijkexemplaar van het menu.

   Groetjes,

   Amber – MA.

   • Hester

    19 mei 2019at20:25

    Ik ben ook erg benieuwd naar hoe een dagmenu er uit ziet. Ik twijfel of ik het boek aan moet schaffen, kan mij lastig aan weekmenu’s houden.

    • Evelien Vis

     21 mei 2019at12:33

     Als je mij een mailtje stuurt, kan ik je een voorbeeld van een dagmenu sturen

 28. wil banda

  28 augustus 2016at19:51

  Hallo ik heb het boek besteld en wil morgen gaan beginnen nu is er een verhoogde suiker geconstateerd en kan ik wel het progamma volgen of moet ik de verhoudingen van vetten koolhydraten eiwitten veranderen .
  alvast bedankt

  • Niels Bosman

   29 augustus 2016at12:41

   Hoi Wil, nee in principe kun je dezelfde hoeveelheden aanhouden. KHA eten is juist goed voor mensen met een verhoogde suiker. Echter, bij twijfel raadpleeg altijd je specialist. Groetjes, Sierk – MA

   • Joke

    1 april 2017at01:15

    Hoi mag ik een voorbeeld hoe je op een dag mag eten en ook de hoeveel heden want ik val niets af na 3 weken 2 kilo amper

 29. Veronika

  5 augustus 2016at08:56

  Heb je een voorbeeld dagmenu voor mij gr veronika

  • Niels Bosman

   5 augustus 2016at09:34

   Hoi Veronika, ik heb je gemaild. groetjes, Sierk – MA

 30. Ingrid Theelen

  21 juli 2016at19:12

  Hallo Niels,
  Ik eet al maanden 80/20% geen KH en geen suiker/gluten zoveel mogelijk mijden maar val niet af…heb wel diabetes en ben in de menopauze (53?).
  Ik merk dat als ik ga werken op maaltijden zonder KH ik écht veel honger heb tegen 11 uur,merk in de zorg dus fysiek flink zwaar…
  Eet verder biologisch en altijd vers, slaap genoeg en stress factor ben ik me van bewust.. Denk dat he toont door insuline injecteren?, ingrid

  • Ingrid Theelen

   21 juli 2016at19:12

   Sorry voor de fouten heb mijn bril niet op

   • Niels Bosman

    22 juli 2016at10:49

    Hoi Ingrid, dat geeft niets! 😉 Ik heb je een emailtje gestuurd.

  • Judith

   19 september 2016at21:28

   Lees het boek “Diabetes type 2? Maak je zelf beter” van Karine Hoenderdos en Hanno Pijl. Gesteund door Diabetes verenig. Nederl. Zeer interessant.en nuttig.

   • Niels Bosman

    20 september 2016at12:08

    Bedankt voor deze waardevolle tip, Judith!

  • Pascucci Grazia

   26 september 2019at07:39

   Bedankt voor deze post.Nu voel ik me niet alleen. Ik heb nl hetzelfde probleem. Ik heb een zittend beroep en heb ook nog een traag werkende schildklier

 31. Vera stienen

  6 juli 2016at22:45

  Hallo.

  Ik ben aan het overwegen om het boek te kopen, maar wat kan ik me voorstellen bij de menu’s?

  Wat voor maaltijden zijn? Kunt u eens een voorbeeld voor een dag ofzo noemen. Dan heb ik een idee wat voor soort maaltijden het zijn.

  • Niels Bosman

   7 juli 2016at08:22

   Hoi vera, ik heb je een mailtje gestuurd. Groetjes, Sierk – MA

   • Mandy

    10 oktober 2019at10:04

    Hallo,kom net bij de nefroloog vandaan en adviseert mij echt koolydraatarm te eten.ik ben ook van plan om het hier aan te schaffen.maar zou je Niels mij een dagoverzicht toe kunnen sturen.ben benieuwd wat de maaltijden zijn.ik ben bang dat het mij niet gaat lukken als ik geen weekmenu voor mij heb liggen.voor mij is het handigst wat er staat en wat ik dan mag.graag hoor ik van je vr gr Mandy

 32. J

  5 juli 2016at23:36

  Hoi..als ik het boek bestel..krijg ik dan een boek thuis. .of via de mail..ik heb liever het boek..
  En een vraagje over het brood..Daar zitten toch juist koolhydraten in..
  Zou super zijn als dat erbij kan

  • Niels Bosman

   6 juli 2016at13:12

   Hoi Janneke,
   Bedankt voor je berichtje.
   Het koolhydraatarm 50 dagen programma is alleen als e-boek te koop. Op deze manier heb je het programma altijd bij je (via je smartphone, laptop of tablet) en kun je het programma eenvoudig blijven volgen.
   Wat je natuurlijk wel kunt doen is het e-boek uitprinten en in een mapje doen. Dat doen meer mensen.
   Brood komt verder niet ons KHA 50 dagen programma voor, juist omdat het KH rijk is. Maar je kunt soms wel een cracker eten of een speltpannekoek.
   liefs,
   Sierk – Ma

 33. Angela

  4 juli 2016at18:57

  Hey hallo,
  Ik ben op zoek naar producten die je wel kan eten ipv koolhydraten. Niet perse naar vastgestelde menu’s. Ik wil graag zelf kiezen wat ik eet. Staat dit ook in het boek of zijn het samengestelde menu’s die precies op elke maaltijd per dag zijn afgesteld?

  Ik zoek dus ook gewoon lijsten met dingen die je kunt nemen als ontbijt/lunch/diner/tussendoor. En natuurlijk een duidelijke omschrijving/handleiding voor hoe het werkt.

  Heb ik dan wat aan jouw boek?

  • Niels Bosman

   5 juli 2016at13:47

   Hoi Angela,

   Het boek bestaat weliswaar uit dagmenu’s, maar dit zijn richtlijnen die je niet perse streng hoeft te volgen. Ons doel is dat mensen met een ander bewustzijn naar hun voeding en gezondheid gaan kijken. Ga er flexibel mee om en zorg dat je tot een voedingspatroon komt dat voor jou werkt. Daar helpen wij bij.

   Het programma bestaat uit:
   – dagmenu’s,
   – recepten,
   – klantenservice,
   – persoonlijke motivatie,
   – aanvullende blogs,
   – leuke verrassingen,
   – en wat voor jou interessant is: een boodschappenlijst voor 7 weken vol met KHA producten.

   Kortom: ja, dit programma is zeker ook voor jou geschikt. 🙂

   Groetjes,

   Sierk – MA

 34. Anouk

  22 mei 2016at18:53

  Goedenavond Ma,

  Ik wil graag wat afvallen en denk er over na je e-book te bestellen. Zitten daar dan ook echt voor 50 weken week menu’s in??
  Wan daar ben ik naar op zoek juist, wat ik wanneer mag eten, dus niet alleen de recepten voor koken….
  Graag je reactie, als je snel reageert bestel ik vanavond nog 😉

  • Niels Bosman

   23 mei 2016at12:17

   Lieve Anouk,

   Wat goed om te horen dat je gaat afvallen! 😀

   Het is overigens een KHA 50 dagen programma. 😉 In het programma staat voor iedere beschreven wat je per moment van de dag kunt eten, welke voedingswaarden dit bevat en daarbij veel recepten. Als bonus krijg je ook een boodschappenlijstje voor deze 7 weken en wat je er het beste bij kunt drinken. Dit klinkt best goed toch?! 🙂

   Ik ben heel benieuwd hoe het je afgaat, houd je ons op de hoogte?!

   Liefs,

   Sierk – MA

 35. Janny

  9 mei 2016at19:41

  Wat zijn gezonde vetten verz of onverz

  • Niels Bosman

   9 mei 2016at20:28

   Hey Janny, ik zou oppassen met het eten van teveel verzadigde- en transvetten.

 36. Paulina beckers

  30 april 2016at16:42

  Ben nu 6 weken ” bezig”, in 4 weken tijd bijna 10 kg. Afgevallen. De 5e week 500 gr. Bijgekomen ( zelfde eetpatroon, eigentlijk nog iets minder gegeten dan in de eerste 4 weken), de 6e week 600 gr. Afgevallen…plots moeite met defecaetie…is hier iets tegen te doen???

  • Niels Bosman

   1 mei 2016at09:51

   Lieve Paulina, dank voor je berichtje. Dit gebeurt idd wel vaker ja. Wat je kunt proberen is periodiek vasten. Sla eens een ontbijt over en eet niets tot de lunch. Eet dan iets meer met de lunch en eet na het avond eten ook geen tussendoortje meer.

   En focus jezelf niet teveel op je gewicht. Door verschillende factoren kan je gewicht wel tussen de 1 en 3 kilo verschillen op een dag. Kijk eerder naar je buikomtrek bijvoorbeeld. Als het goed is wordt die steeds slanker door mijn KHA recepten te eten.

   Verder is afvallen een kwestie van de lange termijn. Als jij op de lange termijn gezond eet, dan val je vanzelf af. Als je 80% van de tijd mijn lekkere KHA recepten en tussendoortjes eet, dan mag je 20% van de tijd zondigen (1 dag per week). Want niemand kan altijd maar gezond eten.

   liefs,

   Ma

   • Anke

    13 mei 2016at23:04

    Hoi, Niels ik mos je reactie op moeite met de ontlasting!
    Ik ben ervaringsdeskundige en verpleegkundige.
    Bij mij hielpen haverzemelen (natuurwinkels o.a) goed, 1/2 eetlepels door de yoghurt s’morgens. Even wennen aan de structuur, maar geeft geen andere smaak aan de yoghurt. En toch genoeg vezels proberen binnen te krijgen. Veel drinken en op de nuchtere maag een glas lauw water. (Koffie helpt ook bij mij?)
    Gr Anke

    • Niels Bosman

     14 mei 2016at07:01

     Hoi Anke, dank je wel voor je toevoeging. Heel fijn!

 37. jolanda

  27 april 2016at20:59

  is er alleen maar een e boek?

  • Niels Bosman

   28 april 2016at08:55

   Lieve Jolanda, dank je voor je reactie. Ja, het boek is vooralsnog alleen verkrijgbaar in PDF formaat, leesbaar op alle apparaten. Veel mensen printen het uit en doen het in een mapje. Dat kan ook nog een oplossing zijn voor je misschien.

 38. Vanessa

  4 april 2016at17:22

  Hallo…zou graag t receptenboek bestellen…Hoe gast dit in zijn werk?

  • Niels Bosman

   5 april 2016at16:01

   Hi Vanessa, je kunt het koolhydraatarm 50 dagen programma bestellen via de volgende link: https://makkelijkafvallen.nl/koolhydraatarm-50-dagen-menu-2. Heel veel plezier met KHA eten 🙂

  • Margo Hoeks

   6 april 2016at15:26

   Ik heb een boek besteld maar nog steeds niets ontvangen…

   • Niels Bosman

    6 april 2016at17:09

    Hoi Margo, bedankt voor je reactie. Check je email, ik heb het boek en de gratis bonussen naar je verzonden.

 39. Mirjam

  16 maart 2016at22:10

  Wat vind je van speltcrackers..?

  • Niels Bosman

   17 maart 2016at00:24

   Hoi Mirjam,
   JA, met beperkte mate zijn speltcrackers een goede keuze. Wissel af tussen brood, crackers en roggebrood 🙂
   Maar sowieso max 1 a 2 stuks per dag. Liefst niet elke dag tarwe/granen eten.

 40. jacqueline van de poppe

  9 februari 2016at15:14

  Ik ben eind november begonnen en nu bijna 13 kilo afgevallen. Zelf denk ik steeds dat het te weinig is omdat ik nog zoveel kilo’s kwijt wil maar wat vind u daarvan

  • Niels Bosman

   9 februari 2016at15:31

   Hey Jacqueline, wow 13 kilo in iets meer dan twee maanden! Dat is echt super. Maar het belangrijkste is dat je dit niet ziet als een dieet. Meer als een nieuwe leefwijze. Want anders zit het er binnen no time weer aan. Ik zou zeggen, ga zo door. Focus niet teveel op je gewicht, maar meer op gezond eten en drinken, goed slapen en weinig stress hebben. Dan komt je gewicht vanzelf!

 41. Sandra

  9 februari 2016at01:36

  Ik doe dit vanaf juni
  Ben nu -30 kilo
  En super fit
  Uk blijf dit doen
  Het is ook gewoon lekker

  • Niels Bosman

   9 februari 2016at10:11

   Wow, helemaal super Sandra. Echt goed van je! Ga zo door 🙂

 42. Layla

  14 juni 2015at02:24

  Ruim 3 maanden gedelen ben ik begonnen met dit programma. Het is mij heel goed bevallen, ruim 10 kilo kwijt, ik voel me een stuk fitter en het is heel goed vol te houden. Maar het belangrijkste is dat mijn suikergehalte die te hoog was terug is van 7.3 naar 5.6. En daar ben ik super blij mee.Miin voedingsgwoonte heb ik aangepast door meer fruit te eten en niet meer zoveel te snaaien.

  • Niels Bosman

   17 juni 2015at11:19

   Hey Layla, wat goed om te horen! Ja, suikers werken heel verslavend. Ik merk zelf ook dat als ik (teveel) suikers eet, dat ik mezelf lusteloos voel. Je lichaam wil dan meer suikers. Zo kom je vaak in een neerwaartse spiraal door het eten van suikers. Je bent dus 10 kilo afgevallen in 3 maanden. Dat is best veel. Wat ik vaak zie gebeuren, is dat vrouwen veel afvallen in korte tijd. Dit doen ze vaak op wilskracht. Helaas geeft dit vaak niet het blijvende resultaat. Ik ben benieuwd of jij je nieuwe lifestyle kunt volhouden. Een tip om het langer vol te houden: neem kleine stapjes, bijvoorbeeld elke maand vervang je 1 ongezonde gewoonte voor een andere. En die hou je vol. Ik ben heel benieuwd hoe het je verder vergaat, Layla?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]