29

Koolhydraatarme cake met appel en noten

Deze cake is een heerlijk stukje gebak om (koolhydraatarm) van te smullen! Je huis vult zich al snel met de geur van appel en kaneel als-ie in de oven staat. Heerlijk toch? :)
  • Dessert
  • 12 personen
  • 16g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 100 gram noten
  • 2 appels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Hak de noten grof.
  • Doe de appel, de noten, de rozijnen, het kaneel en het bakpoeder in een kom en roer goed door elkaar.
  • Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
  • Smelt de kokosolie en meng samen met de eieren in een aparte kom.
  • Voeg het kokosmengsel samen met het appelmengsel en meng goed door elkaar. 
    Voeg zout toe naar smaak! 
  • Vet een cakeblik in en verdeel hier het mengsel over.
  • Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Koolhydraatarme appel noten cake
Amount Per Serving
Calorieën 296 Calorieën uit vet 225
% Daily Value*
Vet 25g36%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 58mg3%
Potassium 161mg5%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 4g17%
Suiker 9g10%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 73IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 70mg7%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Koolhydraatarme cake bakken die ook nog eens gezond is? Gebruik dit heerlijke recept met appel en noten.

Is koolhydraatarme cake gezond?

Een lekker stukje taart op verjaardagen of een plakje cake bij de koffie: ontzettend heerlijk, maar niet altijd helemaal gezond. Vaak is er veel suiker aan toegevoegd waardoor je er maar beter van af kan blijven.

Eet jij graag koolhydraatarme recepten, maak dan gewoon lekker je eigen gebak! Zonder toegevoegde suikers of gekke E-nummers. De perfecte oplossing voor alle zoetekauwers onder ons. Voeg daarentegen iets anders toe als zoete aanvulling. Bij deze koolhydraatarm cake zijn dat appel en rozijnen. Deze ingrediënten geven je cake een zoete touch. Heerlijk!

Ma’s Tip: deze lijst met gezonde tussendoortjes al eens bekeken?

Hoeveel koolhydraten bevat deze cake?

De meeste koolhydraten uit deze cake (16 gram per plak) komen uit appel en rozijnen. Dus ook al zijn het veel Kh voor een tussendoortje (meestal 5 Kh), deze koolhydraatarme cake is toch zeker verantwoord snoepen. Het is dus kwestie van één stukje te nemen. Ook al weten wij allemaal hoe moeilijk dat soms kan zijn…

Jij wilt vast vaker een stukje KHA gebak eten, wat dacht je van deze lekkere recepten:

 

 

Koolhydraatarme cake gemaakt van appel en noten en honing
3.73 van 29 stemmen
Print

Koolhydraatarme appel noten cake

Deze cake is een heerlijk stukje gebak om (koolhydraatarm) van te smullen! Je huis vult zich al snel met de geur van appel en kaneel als-ie in de oven staat. Heerlijk toch? 🙂
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword cake, gezond, gezonde cake, koolhydraatarme cake, koolhydraatarme snacks, tussendoortje
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 personen
Caloriën 296 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 100 gram noten
  • 2 appels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snuf zout

Instructies

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Hak de noten grof.
  3. Doe de appel, de noten, de rozijnen, het kaneel en het bakpoeder in een kom en roer goed door elkaar.
  4. Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
  5. Smelt de kokosolie en meng samen met de eieren in een aparte kom.
  6. Voeg het kokosmengsel samen met het appelmengsel en meng goed door elkaar. 

    Voeg zout toe naar smaak! 

  7. Vet een cakeblik in en verdeel hier het mengsel over.
  8. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  9. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Recept video

Nutrition Facts
Koolhydraatarme appel noten cake
Amount Per Serving
Calorieën 296 Calorieën uit vet 225
% Daily Value*
Vet 25g36%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 58mg3%
Potassium 161mg5%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 4g17%
Suiker 9g10%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 73IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 70mg7%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Maaike

    Ik gebruik dit recept als basis. Elke keer varieert ik ermee. Verschillende soorten meel, bv van pistachnoten en amandelmeel combineren. Ik varieer met noten en met gedroogd fruit.meestal doe ik wel yoghurt of kwark voor de smeuigheid. Pompoenkruiden of gember is ook heerlijk. Nat bakpapier in de vorm en deeg goed aandrukken. Super makkelijk, super lekker. Plakjes in de vriezer.

  • Tineke

    Precies gemaakt zoals in het recept beschreven, hij is erg lekker, voor herhaling vatbaar!
    Hoelang kun je het bewaren? In of buiten de koeling?

  • Connie

    Hoi heb de taart in de oven ik vond nergens hoelang en hoe heet deoven moeat heb 160gr.60min. Gedaan. Ik heb zelf 2bananen en wat honing toegevoegd en 50gram kokos bloem. Ben benieuwd als ik heb geproefd straks horen jullie het wel groetjes connie

    • Wendy

      Lijkt me lekker, maar door het gebruik van appel en rozijnen is hij niet kha, maar khb.

  • Elly

    Dames met de crumble Kun je ook wat! bv met vanille ijs of vla in je dessertschaaltje, de crumble eronder of erover, lijkt me heerlijk!

  • Ee

    een heerlijke smakelijke cake..niet goedkoop .door andere reacties heb ik een paar eetlepes griekse yoghurt en een stukje roomboter gebruikt…de cake was compakt niet luchtig maar stevig en heerlijk van smaak.

    • Anna

      Ik heb ipv rozijnen blauwe bes gebruikt en wat kwark toegevoegd..heerlijk!

  • Marjolijn

    Vandaag deze cake gemaakt. Ik heb er de rasp van 1 limoen en wat verse gember aan toegevoegd.
    Resultaat erg lekker!!!
    Ga dit recept zeker vaker maken.
    Dank!

    • Evelien Vis

      dat klinkt heer om extra toe te voegen. Dank voor je suggestie

  • Geertje

    Ik heb havermeel gebruikt ipv amandelmeel . Hij is heerlijk. Maar past het dan nog wel in koolhydraat arm eten??

  • Jeanne

    Cake gebakken, prima gelukt, ik heb bakpapier in de cakevorm gedaan, mengsel wat aangedrukt. Mooie hele cake, ik miste wel de suiker. Ga m vanmiddag maken met hazelnootmeel, en doe er dan n beetje zoetstof bij.

    • Evelien Vis

      Wat leuk om te lezen. Ben benieuwd naar je variant van vandaag 😉

  • Ferry

    Kan ik in plaats van kokosmelk ook slagroom toevoegen ?
    Ben niet zo’n fan van kokos

    • Evelien Vis

      Kokosmelk smaakt niet heel erg naar kokos. Maar wil je het toch vervangen, voeg dan (magere) kookroom toe ipv slagroom

  • Petra

    Ik ben zeer tevreden met t resultaat. Mooi bruin, blijft heel, beetje aangedrukt in de cakevorm en na het bakken idd rustig af laten koelen. Ik heb precies gedaan wat t recept aangaf, en bij 100 gr noten heb ik walnoten gebruikt. Bij de reacties heb ik wel goede tips voor de volgende keer gelezen. Hij is wat droog, dus roomboter of kwark/griekse yoghurt zou kunnen helpen en ik zou er zelf nu achteraf ook wat zoetstof door doen. Maar met wat zoetigheid erop is hij nu ook lekker.

    • Evelien Vis

      bedankt voor je feedback Petra. Daar kunnen we zeker wat mee.

  • Rina

    Heerlijke cake, . Ik heb er yoghurt bij gedaan en amandelmeel, havermeel en kokosmeel gebruikt.

    • Veerle de Boer

      Hmmm… goeie tip Rina! Bedankt voor het delen <3

  • Marloes

    Ik heb hem gemaakt echt heerlijk, appels waren zoet genoeg dus geen suiker nodig! Heeft u ook per 100gram de voedingswaarde (eiwitten, vezels . Kcal , vetten) ??? Enig idee hoe ik dit anders kan uitrekenen( ben geen rekenwonder)

    • Veerle de Boer

      Super om te horen Marloes! Ik heb de voedingswaarden voor je toegevoegd onder het recept 🙂

  • Desire

    Ik maak hem elke week,met wat variatie. De eene keer met andere noten,kokos snippers er door heen,havermout, smeer het blik in net kokosolie en doe er wat fijne kokos tegen aan.druk het deeg goed aan,dan valt het niet uitelkaar.en door dat kokos tegen de wand makkelijker uit te krijgen na het bakken,als het afgekoeld is snij ik hem meteen in plakken en doe het in boterhammen zakjes in de vriezer. Zo blijft het lekker vers,en haal je er een plakje uit als je trek heb.een aanrader.

    • Desire

      O ja ik gebruik ook wel naast kaneel,speculaas kruiden geeft meer smaak.

    • Ria

      Ik had hem ook gemaakt maar hij valt helemaal uit elkaar en is best wel droog wat kan ik daar aan doen? Kan iemand mij tips geven

  • Maike

    Helemaal mislukt. Niet mooi gaar aan de binnenkant en alles valt uit elkaar. Smaakt voor geen meter, erg zonde van het geld en alle ingrediënten. Bar en bar slecht recept!!

    • Veerle de Boer

      Wat vervelend dat de cake mislukt is! Het is een raadsel waarom hij bij de een prima lukt en bij de ander niet… Misschien toch een verschil in oven?

  • Saskia

    Na het lezen van de reacties twijfelde ik al om de cake te maken. Maar ik las ook dat het recept was aamgepast. Dus toch de cake gemaakt. Resultaat was een teleurstelling. Ik vraag me af of het recept wel is aangepast.
    Cake valt compleet uit elkaar. Jammer inderdaad van de ingredienten.

  • Inge

    Zelfs met extra roomboter en beetje melk is de cake niet mooi compact. Valt uit elkaar en plakt zelfs na invetten vast aan de vorm. Jammer van alle ingrediënten en het werk. Zal hem zeker niet meer maken!

  • Ann

    Zalige cake ! Geen noten gebruikt maar extra 100 gr rozijnen (mijn kleindochter mag nog geen noten eten, vandaar). Heerlijk zoet en lekker smeuïg. Voor herhaling vatbaar.

  • Jacomientje

    Heb de cake gemaakt, en op gevoel(ik denk zo’n 5 eetl.) volle kwark toegevoegd, baking soda ipv bakpoeder, cranberry’s en rozijnen. We vonden hem heerlijk, en zo voedzaam ook. Alleen mijn man vond het kokosmeel wat grof. Maar ik ga de cake nogmaals maken en doe er dan 1 ei meer bij. Kokosmelk durf ik er eigenlijk niet aan toe te voegen, ben bang dat ie dan te nat wordt.

  • Sylvia

    Het recept was op een scheut komosmelk toevoegen omdat het zo droog was heeeeeerlijk.
    Dank je wel.

    • Donja van heeswijk

      Klopt Sylvia, tot die conclusie was ze zelf ook gekomen dat de cake best droog was. Fijn dat je ervan genoten hebt.

  • Miny

    Heerlijke cake. Heb kokosolie vervangen door roomboter en rozijnen door pruimen. Plus extra gezoet met ahorn siroop.

  • Sabine

    Heb hem gemaakt met deels kastanjemeel en een banaan erdoor als zoetstof en om het smeuïger te maken. resultaat is top!

  • Gg

    Jammer dat ik geen foto kan plaatsen. Ik heb 200gr amandelmeel gebruikt omdat er niet meer in het zakje zat. Maar prima cake! Ook geen rozijnen.. vergeten. Mag iets zoeter.. miss iets zoetstof erbij volgende x. Heb mooie foto

  • Wilma

    Ik heb de cake ook gemaakt. Perfect gelukt! Heb er een paar scheppen yoghurt in gedaan, kreeg hiervan een smeuïg deeg. Maar of ik ‘m lekker vond? Kon ik niet zo zeggen….

  • Brenda Welling

    Ik heb bovenstaande berichten gelezen en wil morgen de cake gaan uitproberen.
    Ik vraag mij af of je een deel Amandelmeel ook kunt vervangen voor Cocosmeel.
    En wat betreft de smaak:
    Bij de Deen verkopen ze Urtekram Biologische Vanillepoeder. Kost ook niet zo duur.

    • Ellis

      Ik zou zeggen probeer het eens!
      Wat ik wel altijd heb met cocosmeel is dat het droger is dan amandelmeel dus dan zou ik dit recept iets smeuïger maken.
      Bio vanillepoeder top!

  • Monique

    Ik heb de cake ook gemaakt en hij was super lekker en viel helemaal niet uit elkaar, mijn vriend en ik hebben lekker gesmuld ?????

  • Carol

    De smaak is heerlijk maar hij valt inderdaad uit elkaar. Misschien kokosmelk erbij (zoals hierboven staat) en meer ei? Boter?

    • Amber

      Kokosmelk is inderdaad een goede aanvulling zodat de cake minder droog wordt. Wat extra kokosolie kan ook geen kwaad.

      Groetjes,
      Amber – Ma

      • Brenda Welling

        hoeveel kokosmelk moet je er aan toe voegen eigenlijk?

        • Ellis

          Ik zou een scheutje toevoegen hij moet namelijk ook niet te nat worden.

  • Claes Els

    Wat kan in de plaats van de rozijnen want dat lust ik echt niet?

    • Amber

      De rozijnen kun je weglaten en in plaats daarvan kun je cranberry’s nemen of nog meer noten!

  • Abigail

    Na 3 dagen zin in iets lekkers (aanvankelijk ongezond) dacht ik laat me een gezonde snack maken. En de keuze viel op deze “appeltaart”. Heb walnoten gekozen als noten, en geen bakmoeder (niet in huis).
    Gezien voorgaande berichten over dat de cake te droog was en mijn beslag niet echt nat was, heb ik bij voorbaat besloten 200ml fairtrade kokosmelk toe te voegen. Het is heerlijk!!!
    De textuur is als die van AH die mijn favoriet WAS, heel fijn dat ik nu een gezonde variant heb.
    Mooie bijkomstigheid is dat er geen suiker in zit en ik mis het niet.
    Dank hoor voor zo’n fijn recept. Ik zal er nog even van genieten en familie die gezond eten op prijs stelt ook!

    • Amber

      Wat een heerlijke toevoeging aan dit recept! Fijn dat het gesmaakt heeft!
      Groetjes,

      Amber – Ma

    • Brenda Welling

      Ik las ook bovenin over de E-Nummers.
      Ik weet niet hoe fanatiek iedereen is en ik kan ook niet in andermans portemonee kijken maar helaas wordt mijn portemonee wel slanker dan ik.
      En dat terwijl ik heel veel tijd en energie verbruik in de winkel en op internet om te traceren welke soorten levensmiddelen nu beter zijn en zonder E-nummers.
      Nou ben ik gelukkig niet zo fanatiek want ik kijk ook naar mijn portemonee en al die speciale producten kosten meer dan ik kan besteden.
      Ik ga dus voor de iets goedkopere kokosmelk en daar zitten dan wel E-Nummers in…
      Ik vraag me af of je daar nou echt slechter van wordt…..

  • Hennie

    Bij mij ook. De smaak is goed, maar hij valt helemaal uit elkaar. Zonde.

    • Ma.

      Wat zonde! We gaan het recept aanpassen zodat het minder droog wordt de volgende keer. Onze excuses.

      • Brenda Welling

        Er is van blue band een boter met kokossmaak… Misschien is dat een optie om te proberen in plaats van de olie? Of Roomboter?
        Gezien het verhaal over het uit elkaar vallen ga ik het gewoon eens proberen met roomboter.
        Dat geeft in ieder geval ook meer smaak en de vanillepoeder….

        Ben benieuwd.
        Kan je hier geen fotos toevoegen?
        Zou leuk zijn als je je resultaten met een foto kunt delen?

  • Christine

    Bij mij ook zo als hierboven. Precies gedaan zoals beschreven. Maar de “cake” valt uit elkaar. Eerder crumble. Hij is wel lekker

  • Wiepkje

    Hoi Niels, ik heb het geprobeerd met speltmeel maar was erg droog wel lekker van smaak,kan ik ook wat meer kokosolie erdoor doen zodat het iets meer smeuïg wordt? Of komt het door de speltmeel dat het droger is?

    • Amber

      Meer kokosolie kan helpen om het minder droog te maken. Meer appel en rozijnen is ook een optie.

      Groetjes,

      Amber – Ma.

  • Marieke

    Precies recept gevolgd en walnoten gebruikt. ‘Deeg’ leek wat droog. Heb het een beetje aangedrukt in een tulbandvorm . Geur in huis inderdaad heerlijk.. smaak net zo.. lekker met verse muntthee!!!

  • Nicole

    Net gemaakt erg droogoed. Precies recept gevolgde. Weinig smaakt sorry zal echt niet meer maken. Zonde

    • Ma.

      Wat vervelend Nicole, sorry hiervoor.

      Groetjes,
      MA

  • Anita

    Welke noten kan je gebruiken?

    • Amber

      Amandelen, walnoten, welke jij lekker vindt!

      Groetjes,

      Amber
      Makkelijk Afvallen

    • Wina Born

      Had niet genoeg amandelmeel nu 100gr en100gr boekweitmeel 50 gr kokosmeel
      100 gram boter 2 bananen citroen schilletje wat sap iets zoetstof.
      Prima gelukt wel machtig dus klein stukje is genoeg

  • Tonia Ketelaar

    Ik heb de appel weggelaten en er muffin van gemaakt.
    Die doorgesneden en gevuld met zelfgemaakte appelmoes. Heerlijk

  • Anouk

    Hoi. Ik heb wat extra kaneel en honing toegevoegd was heerlijk! Je kunt t heeel lang bewaren en invriezen : ideaal!

  • Christien ten hoeve

    Vorige week gemaakt. Smaak redelijk, maar was ook erg kruimelig en niet goed uit bakblik te krijgen. Zal hem niet nog een keer maken.

    • Hennie

      Je kunt het bakblik insmeren met boter, en inpoederen met amandelmeel. Krijg je hem er zo uit.

  • Majo

    Net gemaakt. Helemaal mislukt helaas. Zo de prullenbak in!

    • Niels Bosman

      Heb je ook een idee waar het mis is gegaan, Majo?

  • Dieuwke

    ’t Is helemaal misgegaan 🙁
    leek niet eens op een cake 🙁
    meer op crumble 🙁
    Geen idee wat ik “fout” heb gedaan 🙁
    Zo zonde van het dure amandelmeel 🙁

    • Niels Bosman

      Hoi Dieuwke, het klinkt alsof het beslag te droog is geworden. Heb je er genoeg kokosolie bij gedaan en niet teveel amadelmeel?

  • dagmar

    ik ga m vanmiddag maken of morgen. Ik las dat iemand m te droog vond..het zal er ook aan liggen of je kleine of grote eitjes hebt misschien?

    • Niels Bosman

      Hoi Dagmar, geniet er lekker van en de omvang van de eitjes zullen niet teveel van invloed zijn op het resultaat. Bij twijfel zou ik medium of grote eiren kiezen, het liefst biologisch Gr, Sierk – MA

      • Diana

        Suikervrije appelmoes toevoegen voor smeuïge en smaakvolle appelcake

  • Thea

    Lijkt me erg lekker volgende week eens proberen

  • Carolien Jong

    Kan de kokos olie vervangenworden door zonnebloem olie of olijf olie

    • Niels Bosman

      Dat kan carolien, het gaat hierbij echter wil om de essentiële vetten in kokosolie. Ik zou dan kiezen voor olijfolie. Roomboter laten smelten (niet bruin laten worden) is ook een optie.

      • inge

        Precies volgens recept gemaakt…maar is niet echt gerezen.. Ook viel het bij voorbaat uit elkaar, nu heb ik een zak met stukjes… Niets om te serveren…
        Met de smaak is niets mis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1