43

Bananenbrood met havermout

Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! 
  • Brood
  • 8 plakjes
  • 32g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 gram havermoutmeel
  • 3 bananen rijp - bruin
  • 2 el lijnzaad gebroken
  • 50 gr kokosolie of margarine
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl appel cider azijn
  • 1 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 40 ml water of ongezoete havermelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Week de lijnzaad in 6 el water voor 15 minuten.
  • Mix (met een staafmixer) de bananen samen met de olie, water, vanille extract, appel cider azijn en de lijnzaadmix tot een fijne puree.
  • Mix de havermoutmeel met de baksoda en bakpoeder.
  • Mix de droge ingrediënten met de puree tot een dik beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm
  • Bak het brood zo’n 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.  
  • Test met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bananenbrood havermout
Amount Per Serving
Calorieën 262 Calorieën uit vet 117
% Daily Value*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 80mg3%
Potassium 304mg9%
Koolhydraten 32g12%
Vezels 4g17%
Suiker 6g7%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 30IU1%
Vitamine C 4mg5%
Calcium 41mg4%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Heb jij bananenbrood al ontdekt? Het is tegenwoordig ontzettend populair! Probeer zeker dit lekkere recept voor bananenbrood met havermout uit.

Overal om heen zie ik mensen ontbijten met havermout. Logisch, want het is knetter gezond. Niet voor niets kreeg ik vroeger altijd pap voorgeschoteld.
Wist je bijvoorbeeld dat haver van nature glutenvrij is? Wist mijn moeder  trouwens ook niet. Wat goed is om te weten is dat havermout boordevol eiwitten en vezels zit. Daarom staat het ook in onze lijst met goede koolhydraten. Die kan je dus prima eten tijdens het afvallen.

Dacht je zelf brood bakken hip was? Bananenbrood is tegenwoordig helemáál het ding! Het is een makkelijk, snel én gezond tussendoor wat je zo op tafel tovert. Je stopt de basisingrediënten + wat lekkere toevoegingen in een blender en mixt het geheel tot een egale massa. Alleen nog even bakken in de oven, en tadáá, je hebt heerlijk bananenbrood op tafel staan!

Je maakt dit bananenbrood met havermout, eieren en, uiteraard: bananen! Je kunt er verder allerlei ingrediënten aan toevoegen die jij lekker vindt. Geef er je eigen draai aan! Voeg bijvoorbeeld gehakte noten toe, stukjes gedroogd fruit of vers fruit. Ook kokossnippers zijn een goede toevoeging. Experimenteer met smaken die je zelf lekker vindt, je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Zelf bananenbrood met havermout maken

Het is een voedzaam tussendoortje, maar je kunt bananenbrood ook lekker nemen als ontbijt of plakje bij de lunch. Zie het als een soort ontbijtkoek! Extra lekker als het brood nog wat warm is en je er een laagje roomboter op smeert. Let wel op dat je niet te veel roomboter smeert, want dan wordt het gezonde ontbijt of tussendoortje weer wat ongezonder.

Zo zie je maar, je kan met havermout veel meer maken dan alleen maar pap. Lees verder in deze post hoe je de dag begint met een gezond ontbijt.

 

bananenbrood van havermout in plakjes op een bord
3.61 van 43 stemmen
Print

Bananenbrood havermout

Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! 

Gang Brood, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword bananenbrood, brood zonder koolhydraten, havermoutbrood, koolhydraatarm, koolhydraatarm brood bakken, koolhydraatarm brood recept
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 48 minuten
Porties 8 plakjes
Caloriën 262 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 250 gram havermoutmeel
  • 3 bananen rijp – bruin
  • 2 el lijnzaad gebroken
  • 50 gr kokosolie of margarine
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl appel cider azijn
  • 1 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 40 ml water of ongezoete havermelk

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  2. Week de lijnzaad in 6 el water voor 15 minuten.

  3. Mix (met een staafmixer) de bananen samen met de olie, water, vanille extract, appel cider azijn en de lijnzaadmix tot een fijne puree.

  4. Mix de havermoutmeel met de baksoda en bakpoeder.

  5. Mix de droge ingrediënten met de puree tot een dik beslag.

  6. Giet het beslag in een cakevorm

  7. Bak het brood zo’n 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.  

  8. Test met een prikker of de cake gaar is van binnen.

Nutrition Facts
Bananenbrood havermout
Amount Per Serving
Calorieën 262 Calorieën uit vet 117
% Daily Value*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 80mg3%
Potassium 304mg9%
Koolhydraten 32g12%
Vezels 4g17%
Suiker 6g7%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 30IU1%
Vitamine C 4mg5%
Calcium 41mg4%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Bianca Molenaar

    Wat een heerlijk basisrecept. Vandaag had ik hem gemaakt met hazelnoot en cacao snibs en volgende keer met appel, kaneel en amandel in plaats van de walnoten. Ik heb hem trouwens in een ronde cakevorm gedaan van 20 centimeter en er punten van gesneden.

  • Ingrid

    Hoe zijn de koolhydraten berekend? Is dat 12 gr op 100?
    Alvast bedankt voor de reactie.

    • Evelien Vis

      de koolhydraten zijn per plakje. Uit de cake haal je 8 plakjes

  • Erik

    Zolang je zelf maar gelooft dat het gezond, en kookhydraat arm is

  • Chantal

    Ik weet niet en mijn dochter weet het ook niet 🙂

  • Britt

    Moet het havermout ook fijngemalen worden?

  • levi

    Ziet er super lekker uit, ga deze zeker eens proberen!

    • Frank DINGENEN

      Ik nuttig een mini-bananenbroodje al màànden elke ochtend, maar voeg er wel dit aan toe: één theelepel vloeibare honing, één theelepel kaneelpoeder, één soeplepel amandelpoeder ipv gemalen walnoten, een handjevol rozijnen, 2 stukjes gesmolten fondant chocolade (86%), één theelepel gemberpoeder en indien té dik: een paar soeplepels sojamelk. Niet alleen super lekker,
      maar 100% gezond!

  • Syl

    De cake rijst niet..moet er geen bakpoeder in?
    Smaak is prima.Hoeveel mag ik vd cake eten als ontbijt?

  • Syl

    De cake wordt niet hoog..zalt in..moet er niet iets van bakpoeder in?
    Smaak is verder prima.
    Hoeveel.plakjes eet ik voor ontbijt?

  • Paulien

    kan ik ook speld in plaats van havermout gebruiken?

  • John

    Oven op 200 graden onder en boven warmte ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info