1

Bananenbrood met havermout

Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! 
  • Brood
  • 8 plakjes
  • 12g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 3 bananen rijpe
  • 3 eieren
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1/2 tl vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Prak de bananen fijn en mix samen met de walnoten, kokosolie en vanille-extract.
  • Klop de eieren los in een kom. 
  • Voeg de havermout en het bananenmengsel toe en mix tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm.
  • Bak het brood zo’n 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.  

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bananenbrood havermout
Amount Per Serving
Calorieën 115 Calorieën uit vet 54
% Daily Value*
Vet 6g9%
Koolhydraten 12g5%
Eiwit 3g6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Heb jij bananenbrood al ontdekt? Het is tegenwoordig ontzettend populair! Probeer zeker dit lekkere recept voor bananenbrood met havermout uit.

>>> Een goed excuus voor een havermoutontbijt, wij vonden wel 5 redenen waarom het gezond voor je is.
dus
>>> bekijk gelijk deze 6 alternatieve recepten met havermout. Zoals die voor muffins bijvoorbeeld!

Recept voor bananenbrood

Dacht je zelf brood bakken hip was? Bananenbrood is tegenwoordig helemáál het ding! Het is een makkelijk, snel én gezond tussendoor wat je zo op tafel tovert. Je stopt de basisingrediënten + wat lekkere toevoegingen in een blender en mixt het geheel tot een egale massa. Alleen nog even bakken in de oven, en tadáá, je hebt heerlijk bananenbrood op tafel staan!

Je maakt dit bananenbrood met havermout, eieren en, uiteraard: bananen! Je kunt er verder allerlei ingrediënten aan toevoegen die jij lekker vindt. Geef er je eigen draai aan! Voeg bijvoorbeeld gehakte noten toe, stukjes gedroogd fruit of vers fruit. Ook kokossnippers zijn een goede toevoeging. Experimenteer met smaken die je zelf lekker vindt, je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Zelf bananenbrood met havermout maken

Het is een voedzaam tussendoortje, maar je kunt bananenbrood ook lekker nemen als ontbijt of plakje bij de lunch. Zie het als een soort ontbijtkoek! Extra lekker als het brood nog wat warm is en je er een laagje roomboter op smeert. Let wel op dat je niet te veel roomboter smeert, want dan wordt het gezonde ontbijt of tussendoortje weer wat ongezonder.

 

bananenbrood
4 van 1 stem
Print

Bananenbrood havermout

Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! 

Gang Brood, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword bananenbrood, brood zonder koolhydraten, havermoutbrood, koolhydraatarm, koolhydraatarm brood bakken, koolhydraatarm brood recept
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 48 minuten
Porties 8 plakjes
Caloriën 115 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 3 bananen rijpe
  • 3 eieren
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1/2 tl vanille-extract

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  2. Prak de bananen fijn en mix samen met de walnoten, kokosolie en vanille-extract.

  3. Klop de eieren los in een kom. 

  4. Voeg de havermout en het bananenmengsel toe en mix tot een glad beslag.

  5. Giet het beslag in een cakevorm.

  6. Bak het brood zo’n 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.  

Nutrition Facts
Bananenbrood havermout
Amount Per Serving
Calorieën 115 Calorieën uit vet 54
% Daily Value*
Vet 6g9%
Koolhydraten 12g5%
Eiwit 3g6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • levi

    Ziet er super lekker uit, ga deze zeker eens proberen!

    • Frank DINGENEN

      Ik nuttig een mini-bananenbroodje al màànden elke ochtend, maar voeg er wel dit aan toe: één theelepel vloeibare honing, één theelepel kaneelpoeder, één soeplepel amandelpoeder ipv gemalen walnoten, een handjevol rozijnen, 2 stukjes gesmolten fondant chocolade (86%), één theelepel gemberpoeder en indien té dik: een paar soeplepels sojamelk. Niet alleen super lekker,
      maar 100% gezond!

  • Syl

    De cake rijst niet..moet er geen bakpoeder in?
    Smaak is prima.Hoeveel mag ik vd cake eten als ontbijt?

  • Syl

    De cake wordt niet hoog..zalt in..moet er niet iets van bakpoeder in?
    Smaak is verder prima.
    Hoeveel.plakjes eet ik voor ontbijt?

  • Paulien

    kan ik ook speld in plaats van havermout gebruiken?

  • John

    Oven op 200 graden onder en boven warmte ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1