Koolhydraatarme Italiaanse bollen

Haal Italië in huis met deze heerlijk geurende Italiaanse bollen met oregano en rozemarijn. Beleg met kaas en laat nog even smelten in de oven. Buon appetito!
  • Brood
  • 4
  • 9g koolhydraten

Verse Italiaanse bollen heerlijk met carpaccio of caprese salade.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Schenk het water al roerende bij de droge ingrediënten.
  • Meng tot een samenhangend deeg en kneed circa 2 minuten.
  • Vorm vier bolletjes en maak twee ondiepe inkepingen op de bovenkant van het bolletje (voor het Italiaanse bol effect).
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
  • Bak in 15 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Italiaanse bollen
Hoeveelheid per portie
Calories 242 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Eiwit 24g48%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze Italiaanse bollen zijn zo lekker, dat je er het liefst elke week van smult. Maak een dubbele portie. Vries de portie die je niet gebruikt in. Schuif ze op een later moment nog eventjes de oven in en aan tafel!

Wat zit er in een Italiaanse bol?

Opgelet, dit zijn de ingrediënten waaruit een Italiaanse bol bestaat die je in de supermarkt koopt:

  • tarwebloem
  • roggebloem
  • water
  • olijfolie
  • zout
  • tarwemoutmeel
  • dextrose (suikers)
  • oregano (bron).

Wist je dat 1 Italiaanse bol 52 gram koolhydraten bevat!? Dat is gigantische veel. Totaal niet koolhydraatarm met al die koolhydraatrijke ingrediënten. Denk jij nu ook: “Ja, fijn wist ik eigenlijk al. Vertel me dan alsjeblieft wat ik moet doen om dit wel gezond te maken.”. Want zo’n fluffy bolletjes met heerlijk geurende oregano wil je niet missen, toch? Lees in dat geval wat er zo speciaal is aan MA’s koolhydraatarme Italiaanse bollen.

Koolhydraatarm Italiaanse bollen recept

Mag ik even een momentje van aandacht voor het volgende:

1 Italiaanse bol volgens het recept aan de hand van de MA Methode bevat maar 9 gram koolhydraten!

Zo kan je elke dag wel brood eten. Klopt! Hoe heerlijk is dat? Krijg hier ook toegang tot de lekkerste koolhydraatarme croissantjes, worstenbroodjes en als je nieuwsgierig bent naar meer van dit soort heerlijke broodrecepten, scroll dan even door naar beneden.

Hoe gezond is een Italiaanse bol?

Zoals je waarschijnlijk al kon raden zijn de Italiaanse bollen uit de supermarkt niet gezond. Het is een witte bol die dus uit alleen maar snelle koolhydraten bestaat. Dit is het gevolg:

  • je bloedsuikerspiegel stijgt snel
  • je bloedsuikerspiegel daalt ook weer snel
  • wanneer je veel van dit soort broodjes eet, heb je een grotere kans op insulineresistentie met als gevolg diabetes type 2
  • je hebt binnen no-time weer trek in andere (ongezonde) dingen.

Niet waar je op zit te wachten. Lees in de post verder over alle risico’s van brood eten. Normaal zou je ze dus laten liggen, maar dat hoeft nu gelukkig niet meer. Je maakt ze gewoon heel simpel zelf, zodat je óók tijdens het afvallen elke dag van zo’n heerlijk vers bolletje kan genieten.

Houd jij ook van afwisseling? Bekijk dan eens het Koolhydraatarm Brood- en Bakboek. Hierin vind je alle populaire baksels, maar dan gezond en koolhydraatarm. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Koolhydraatarme Italiaanse bollen belegd met kaas, komkommer, tomaat en sla.
3.29 van 28 stemmen
Print

Italiaanse bollen

Haal Italië in huis met deze heerlijk geurende Italiaanse bollen met oregano en rozemarijn. Beleg met kaas en laat nog even smelten in de oven. Buon appetito!

Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Italiaans
Keyword brood
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4
Caloriën 242 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Schenk het water al roerende bij de droge ingrediënten.
  3. Meng tot een samenhangend deeg en kneed circa 2 minuten.
  4. Vorm vier bolletjes en maak twee ondiepe inkepingen op de bovenkant van het bolletje (voor het Italiaanse bol effect).
  5. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Laat 30 minuten rusten op een warme plek.
  7. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
  8. Bak in 15 minuten goudbruin.
  9. Laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Italiaanse bollen
Hoeveelheid per portie
Calories 242 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 2g8%
Eiwit 24g48%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info