Gezonde havermoutkoekjes met banaan

Gezonde havermoutkoekjes maak je in een handomdraai. Zonder toegevoegde suikers, maar toch lekker zoet. Heerlijk als gezond tussendoortje of bij de koffie.
  • Tussendoortjes
  • 12 koekjes
  • 8g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingredi├źnten

  • 100 gram havermout
  • 1 stuk banaan in partjes
  • 1 stuk appel in stukjes
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje amandelen gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven alvast voor op 180┬║C. Doe de havermout in een keukenmachine. Voeg de banaan, stukjes appel, rozijnen en amandelen toe. Pureer tot je een gladgestreken grof beslag hebt.
  • Neem een stuk bakpapier en leg dit op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat in 12 gelijke koekjes.
  • 12 min in de oven afbakken tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen en serveer direct.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gezonde havermoutkoekjes zonder suiker
Hoeveelheid per portie
Calories 44 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 1mg0%
Potassium 98mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 13IU1%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 10mg1%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ben jij ook zo dol op gezonde havermoutkoekjes? Dit havermoutkoekjes recept m├│et je een keer proberen!

Gezonde havermoutkoekjes

Waarom gezonde havermoutkoekjes zonder suiker? Afvallen betekent niet dat jij honger hoeft te leiden. Tussendoortjes mag je nog gewoon eten. Dit is juist een van onze 22 gouden afvallen tips! Maar zorg er dan wel voor dat het gezonde tussendoortjes zijn.

Je kan natuurlijk gewoon een wortel pakken of een handje nootjes. Of je zet de oven aan en gaat los met ├ę├ęn van de vele recepten voor koolhydraatarme koekjes die je bij ons op de site vindt.┬á Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke suikervrije koekjes met banaan.

Suikervrije havermoutkoekjes met banaan

Zoals de titel al zegt komt er havermout in deze koekjes voor. Havermout bevat weinig calorie├źn, is goed voor je darmen en geeft je bovendien een verzadigd gevoel. Ook bevat havermout langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten zijn de gezonde varianten van koolhydraten. Als jij deze eet, zal je bloedsuiker behoorlijk stabiel blijven. De banaan zorgt dat je genoeg goede suikers binnen krijgt en maakt het koekje lekker zoet. Daarom zijn aan deze koekjes geen kunstmatige suikers toegevoegd.

Tip: gebruik rijpe bananen, die zijn extra zoet. 

Tegenwoordig is havermout ontzettend hip, en terecht! Je kan er alle kanten mee op en het is gezond. Wil jij meer recepten met havermout? Probeer dan deze koolhydraatarme pannenkoeken of deze zes ontbijtrecepten.

Wat zit er in een havermoutkoekje?

Dit zijn de voedingswaarden per koekje:

Calorie├źn: 75
Koolhydraten: 6g
Eiwitten: 2g
Vetten: 5g (bron)

Update: voor knapperige koekjes bakken

Van onze ervaren koekjes bakkers kregen we de volgende tips mee:

  • Draai halverwege de bakplaat om, het is niet overal in de oven even warm
  • Flip de koekjes halverwege om, hierdoor krijg je lekkere knapperige havermoutkoekjes
  • Laat de koekjes even afkoelen, daardoor worden ze pas echt knapperig. Even geduld dus.

Vergeet niet te genieten van de heerlijke versgebakken koekjes geur :)! Heb je toch een keer wat minder tijd, maar wil je wel een voedzaam en lekker tussendoortje? Maak eens ├ę├ęn van deze supersnelle snacks. Smakelijk!

 

gezonde havermoutkoekjes met rozijnen appel en banaan
4.12 van 144 stemmen
Print

Gezonde havermoutkoekjes zonder suiker

Gezonde havermoutkoekjes maak je in een handomdraai. Zonder toegevoegde suikers, maar toch lekker zoet. Heerlijk als gezond tussendoortje of bij de koffie.
Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarm, koolhydraatarm recept, koolhydraatarme snacks, vegetarische snack
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 12 koekjes
Calori├źn 44 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingredi├źnten

  • 100 gram havermout
  • 1 stuk banaan in partjes
  • 1 stuk appel in stukjes
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje amandelen gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180┬║C. Doe de havermout in een keukenmachine. Voeg de banaan, stukjes appel, rozijnen en amandelen toe. Pureer tot je een gladgestreken grof beslag hebt.

  2. Neem een stuk bakpapier en leg dit op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat in 12 gelijke koekjes.
  3. 12 min in de oven afbakken tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen en serveer direct.

Recept video

Notities

 

 

Voedingswaarden
Gezonde havermoutkoekjes zonder suiker
Hoeveelheid per portie
Calories 44 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 1mg0%
Potassium 98mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 1g4%
Suiker 4g4%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 13IU1%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 10mg1%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Anita Van Gelder

    Ik heb de koekjes vanmorgen gebakken. Ik heb er crenberry bij gedaan. Idd was moeilijk om ze mooi op de bak plaat te krijgen maar het is gelukt. Ze hebben wel wat langer dan 12 min in de oven gestaan. Maar ze hadden te tijd niet om af te koelen want mijn man was al met eentje gaan lopen. Hij zei lekker.

  • Johanna

    Bij mij zijn de koekjes nogal slof, totaal niet knapperig in ieder geval. Ik heb meer het idee dat ik een banaan eet dan een koekje.
    Ik heb ze wel laten afkoelen op de plaat.

    • Niels Bosman

      Hoi Johanna, de koekjes worden ook niet heel erg knapperig hoor. Maar misschien hadden die van jou wel net iets langer in de oven gemogen.

  • Kelly

    Met een paar lepels lukt het ook niet goed. Het deeg blijft aan de lepel plakken en het is dus zeer moeilijk om ze op het bakpapier te leggen. Is dat normaal? Geen tips om het wat minder plakkerig te maken zodat ik wat meer koekjes kan maken? Het is een behoorlijk werkje op deze manier en ik zou liever wat vaker gezonde koekjes maken.

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info