Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Gezonde havermoutkoekjes met banaan
- Tussendoortjes
-
12 koekjes
- 8g koolhydraten

Zo lekker dat ze niet eens tijd hebben om af te koelen!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 appel
- 150 g havermout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 20 g rozijnen
- 25 g amandelen
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden Celsius.
- Snijd de banaan en appel in stukjes (verwijder het klokhuis).
- Mix banaan en appel in een blender of keukenmachine tot een grof beslag.
- Meng havermout, bakpoeder, kaneel en rozijnen door het beslag.
- Hak de amandelen grof en meng door het beslag.
- Verdeel het mengsel in 12 gelijke koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 20 minuten in de oven (of totdat de koekjes goudbruin gekleurd zijn).
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verpak in een luchtdichte verpakking en vries eventueel in.
Ben jij ook zo dol op gezonde havermoutkoekjes? Dan heb je vast ook in onze gratis weekmenu’s zien staan! Zo niet? Dan móet je ze echt een keer proberen!
Gezonde havermoutkoekjes
Je kan natuurlijk gewoon een wortel pakken of een handje nootjes. Of je zet de oven aan en bakt deze heerlijke gezonde havermoutkoekjes. En varieer lekker met één van de vele recepten voor koolhydraatarme koekjes die je bij ons op de site vindt.
Afvallen betekent niet dat je honger hoeft te leiden. Sterker nog, bij het 50 dagen Koolhydraatarm Programma eet je gewoon 3 x per dag een tussendoortje. Wil jij ook zonder honger afvallen? Klik hier.
Honger voorkomen is juist een van onze 22 gouden afvallen tips! Zorg er wel voor dat het gezonde tussendoortjes zijn (bron).
Suikervrije havermoutkoekjes met banaan
Zoals de titel al zegt bestaan deze koekjes uit havermout. Havermout bevat weinig calorieën, is goed voor je darmen en geeft je bovendien een verzadigd gevoel. Ook bevat havermout langzame koolhydraten. Langzame koolhydraten zijn de gezonde varianten van koolhydraten. Als jij deze eet, zal je bloedsuiker behoorlijk stabiel blijven. De banaan zorgt dat je genoeg goede suikers binnen krijgt en maakt het koekje lekker zoet. Daarom zijn aan deze koekjes geen kunstmatige suikers toegevoegd.
Tip: gebruik rijpe bananen, die zijn extra zoet.
Tegenwoordig is havermout ontzettend hip, en terecht! Je kan er alle kanten mee op en het is gezond. Wil jij meer recepten met havermout? Probeer dan deze koolhydraatarme pannenkoeken of deze zes ontbijtrecepten.
Update: voor knapperige koekjes bakken
Van onze ervaren koekjes bakkers kregen we de volgende tips mee:
- Flip de koekjes halverwege om, hierdoor krijg je lekkere knapperige havermoutkoekjes
- Laat de koekjes even afkoelen, daardoor worden ze pas echt knapperig. Even geduld dus.
Vergeet niet te genieten van de heerlijke versgebakken koekjes geur :)! Heb je toch een keer wat minder tijd, maar wil je wel een voedzaam en lekker tussendoortje? Maak eens één van deze supersnelle snacks. Smakelijk!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Ik heb een kleine ijsschep gebruikt. Gaat perfect en heb je er nog iets meer 🙂
Ik heb de koekjes vanmorgen gebakken. Ik heb er crenberry bij gedaan. Idd was moeilijk om ze mooi op de bak plaat te krijgen maar het is gelukt. Ze hebben wel wat langer dan 12 min in de oven gestaan. Maar ze hadden te tijd niet om af te koelen want mijn man was al met eentje gaan lopen. Hij zei lekker.
Bij mij zijn de koekjes nogal slof, totaal niet knapperig in ieder geval. Ik heb meer het idee dat ik een banaan eet dan een koekje.
Ik heb ze wel laten afkoelen op de plaat.
Hoi Johanna, de koekjes worden ook niet heel erg knapperig hoor. Maar misschien hadden die van jou wel net iets langer in de oven gemogen.
Met een paar lepels lukt het ook niet goed. Het deeg blijft aan de lepel plakken en het is dus zeer moeilijk om ze op het bakpapier te leggen. Is dat normaal? Geen tips om het wat minder plakkerig te maken zodat ik wat meer koekjes kan maken? Het is een behoorlijk werkje op deze manier en ik zou liever wat vaker gezonde koekjes maken.