Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme koekjes
- Tussendoortjes
-
12 koekjes
- 1g koolhydraten

Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram roomboter
- 1 tl stevia
- 1/2 tl vanillearoma
- 1/2 tl kaneel
- 1 eidooier
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de roomboter in een pannetje.
- Meng in een kom alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) door elkaar tot je een deeg hebt.
- Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Bestuif je werkblad met wat amandelmeel en rol het deeg uit.
- Vorm met een koekjesvorm ongeveer 12 koekjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op.
- Bestrijk de koekjes met een beetje water of eigeel en bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kerstkoekjes maken
Zelfgemaakte koekjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze amandelkoekjes zijn dan ook perfect om te maken. Wil je ze met kerst in de kerstboom hangen? Maak dan bij het vormen van de koekjes in het midden een gat. Als de koekjes dan gebakken zijn, kun je ze daaraan met een mooi lint ophangen. En smullen maar!
Hoe kan je koolhydraatarme koekjes bakken?
Deze koekjes bevatten geen bloem en bergen suiker. Dit is namelijk vervangen door amandelmeel en stevia. Amandelmeel bevat een stuk minder koolhydraten dan bloem. Stevia zorgt daarnaast voor de licht zoete smaak van de koekjes. Kaneel, vanillearoma en amandelen vullen dit perfect aan!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Het deeg/koekjes bindt niet echt, valt wat uitelkaar doe ik iets verkeerds? Of heb je een tip hiervoor? Ik ben wel glutenvrij
Je kunt een extra eidooier toevoegen voor de binding:)
Ik lees het recept van havermout koekjes en vroeg me af of er niet iets van vet in ik vind het zo droog ,en vraag me af of ze niet kei hard worden.
Hi Erna,
Wat leuk dat je met de recepten aan de slag bent. Je zou eens een schepje Griekse Yoghurt of 1 el kokosvet kunnen proberen 🙂
Kun je ook honing gebruiken?