Krachttraining voor vrouwen – 5 redenen

  1. Leestijd 4 min
  2. 21 09 2015
Deel dit bericht
krachttraining vrouwen

Als je aan krachttraining denkt, waar denk jij dan aan? Grote, gespierde mannen in het krachthonk die gewichten op en neer tillen? Dit is het stereotype gedachte bij krachttraining, maar dit is erg aan het veranderen. Niet alleen mannen vind je tegenwoordig in het krachthonk, maar ook vrouwen en dit is niet zonder reden! Ik had het niet verwacht, maar vrouwen lijken de fitnesswereld over te nemen. Tegenwoordig is het krachthonk meer en meer gemixt en dat is maar goed ook want het heeft vele voordelen! Hieronder heb ik vijf voordelen van krachttraining voor vrouwen voor je op een rijtje gezet!

Krachttraining maakt je leven makkelijker

Niet alleen worden je spieren van krachttraining sterker, maar je hebt er ook voordelen bij in het dagelijks leven. Functionele oefeningen als squats of deadlifts leren je bijvoorbeeld hoe je met de juiste houding een zwaar gewicht van de grond aftilt. Je kunt gemakkelijker volle boodschappentassen de trap op tillen, met gemak mensen inhalen op de fiets en het helpt je postuur.

Afvallen door krachttraining?

Bij krachttraining verbrand je energie tijdens- en na het trainen. Als je wilt afvallen, zal je meer energie moeten verbranden, dan dat je inneemt. Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, verbrand je energie tijdens het hardlopen. Het lichaam werkt na de training namelijk door om onder andere de spieren te herstellen. Ook heeft de hoeveelheid spieren in je lichaam een invloed op hoeveel energie je dagelijks verbrandt. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je gedurende de dag verbrandt en hier hoeft je helemaal niets voor te doen (behalve gewichten optillen en weer neerleggen in de sportschool dan)!

Wil jij dit ook? Neem dan de touwtjes in handen met de strongfit methode.

Een strakke buik, benen en billen door krachttraining

Door cardio-type training te doen verlies je gewicht en vet, maar hiermee vorm je jouw lichaam niet. Als jouw doel een van de volgende is:

  • Een strakke buik met lijntjes of blokjes.
  • Meer definitie in je armen.
  • Zichtbare spieren in je benen en billen.

Dan is het zeker een goed idee om over te gaan op krachttraining in plaats van cardio. Alleen door krachttraining te doen, gaan jouw spieren groeien en krijg je meer vorm. Je kunt dus eigenlijk je lichaam vormgeven net als een beeldhouwer dit doet. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je ‘te groot gespierd’ wordt, want hiervoor hebben vrouwen te weinig testosteron en hier gaan echt jaren over heen.

Motiveer jezelf en voel je beter door krachttraining

Krachttraining is net een spelletje. In het begin is het even wennen, maar zodra je het door begint te krijgen wordt het steeds leuker en uitdagender. Je wilt steeds naar het nieuwe niveau, je hebt altijd een doel voor je die je achterna zit en dit werkt erg motiverend. Je kunt een uitdaging ook vinden tijdens bijvoorbeeld hardlopen waarbij je een langere afstand of kortere tijd achterna kunt, maar met krachttraining is dit nog makkelijker. Je ziet – vooral in het begin – haast elke week wel vooruitgang in jouw kracht en dit werkt verslavend.

 Krachttraining vermindert cellulitis

Cellulitis is iets waar vrouwen veel me te maken hebben. Het zijn, simpelweg, gezwollen vetcellen die de bloedsomloop verhinderen. Vetcellen kun je niet – zonder ingreep – verwijderen, je kunt ze alleen verkleinen. Krachttraining kan hierbij helpen doordat:

  • Het kan helpen met vetverlies,
  • Stimuleert de bloedsomloop en
  • Spieren in de huid kunnen ervoor zorgen dat de huid er strakker uitziet.

Ik ben oprecht blij dat vrouwen de overstap naar krachttraining maken. Wanneer ik vrouwen in de krachthonk zie met echte gewichten heb ik daar alleen maar respect voor. Let niet op de krachtpatsers, want die kijken waarschijnlijk toch het meeste naar zichzelf. Richt je op jezelf, op jouw doelen en uiteindelijk zal je plezier uit het resultaat, maar ook het trainen zelf krijgen.

Heb je vragen over krachttraining? Laat je horen in de comments hieronder.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een antwoord