5 kilo afvallen | Snel terug naar je ideale gewicht zonder jojoën

Volg de 3 simpele stappen en start meteen!

  1. Leestijd 9 min
  2. 02 02 2023
Deel dit bericht
Vrouw kijkend in spiegel blij met 5 kilo afvallen.

Ben je ook helemaal klaar met die extra kilo’s? Wil je nog snel even afvallen vlak voor de vakantie? Of gewoon weer lekker in je vel zitten?

Kijk uit voor diëten die beloven dat 5 kilo afvallen in 1 week mogelijk is! Wil je succesvol 5 kilo afvallen in 3 weken? Dat is ineens super haalbaar. 5 kilo afvallen in 2 weken zou ook nog wel kunnen met de juiste begeleiding of een gebalanceerd programma. 

Vind in deze post een eerlijk en snel advies over de mogelijkheden voor jou. Kies zelf welk dieet het beste bij je past en ga direct aan de slag met je gratis weekmenu. Succes, you got this! 

Snel 5 kilo afvallen advies in 3 stappen

De keuze is gemaakt; je wilt 5 kilo afvallen. Supergoed! Jij bent een actienemer en kiest ervoor om aan je gezondheid te werken. Wil je hier succesvol in zijn? Natuurlijk! 

Ik hoor vaak dat mensen onzeker worden, omdat ze graag alles goed willen doen, niet weten waar ze moeten beginnen en zo snel mogelijk resultaat willen zien. Geloof me, je bent hier niet alleen in. Wat je nodig hebt is goede voorbereiding en een duidelijk stappenplan. 

Volg de 3 stappen volgens de MA Methode: 

1. Voorkom stress met een realistisch doel

Een veel voorkomende fout is een onrealistisch doel, zoals 5 kilo afvallen in 1 week. Als dat niet lukt, heb je (voor de zoveelste keer) gefaald. Grote kans dat je de hoop opgeeft en weer terug bij af bent. 

Maak je doel haalbaar en concreet. Bijvoorbeeld: “5 kilo afvallen in 3 weken, door middel van een gebalanceerd programma”. Dit zorgt voor minder tegenslagen en dus succes! 

2. Check welk dieet het beste bij je past

Elk dieet heeft een ander voordeel. Je wilt dan natuurlijk weten wat het beste dieet voor jouw is en of dit past bij je doel en persoonlijke energiebehoefte. Kan je het makkelijk volhouden en hoeveel gaat het je kosten? Dit zijn de meest belangrijke factoren voor jouw succes op lange termijn. Daag jojo-effect!

3. Download je gratis weekmenu’s 

Keuze gemaakt? Waar en hoe moet je dan beginnen? Maak je geen zorgen, we gooien je niet zo maar in het diepe. Download de gratis weekmenu’s hieronder. Je vindt hierin alles wat je nodig hebt zoals recepten, boodschappenlijstjes en meer. Zo kan je direct beginnen! 

Gratis Download: 2 Weekmenu’s

Benieuwd hoe lekker koolhydraatarm eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met 2 gratis weekmenu’s naar je toe kan sturen. 

Hoe snel kan je 5 kilo afvallen? Het is je vast ook al opgevallen; Google staat er vol mee. 5 kilo afvallen in 1 week! Nieuwsgierig of dat echt kan? Scroll snel verder. 

Kan je 5 kilo afvallen in 1 week? 

Ja, het zal vast iemand lukken om 5 kilo af te vallen in 1 week. Met een crash-dieet of door ziekte lukt dat wel. Is dit gezond en realistisch? Nee, absoluut niet! 

Volgens de wetenschap kan je in een week 0,5 tot 2 kilo vet verliezen. Verlies van vocht en glycogeen zijn daar nog niet bij opgeteld. Volgens de theorie kan je dus wel meer dan 2 kilo per week afvallen. 3 kilo extra afvallen door verlies van vocht en glycogeen is niet aan te raden (bron).  

Wil je toch in korte tijd de nodige kilo’s kwijt? Dan raad ik aan om dat te doen door middel van een detox.

In dat geval weet je in ieder geval zeker dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij verwijder je alle gifstoffen uit je vetcellen, wat afvallen makkelijker maakt.

Je krijgt nu tijdelijke het 7-Daagse Smoothie Plan gratis. Profiteer meteen en boost afvallen op een gezonde manier.

7 daagse smoothie detox plan nu gratis + verzendkosten

Onthoud dat 5 kilo afvallen in 1 week totaal niet realistisch en super ongezond is. Om het jojo-effect te voorkomen, doe je er goed aan om niet voor een crash dieet te kiezen.

Vrouw die vecht tegen de kilo's op de wegschaal bij 5 kilo afvallen in 1 week.

Hoe lang duurt het om 5 kilo af te vallen? 

Met een gezond koolhydraatarm dieet kan je 5 kilo afvallen in 2 tot 3 weken. 

5 kilo afvallen in 2 weken

Als dit je doel is, kies dan voor het keto dieet. Tijdens dit dieet eet je voor 70% vetten, aangevuld met gezonde eiwitten en maximaal 50 gram koolhydraten per dag. Hierdoor zet je je lichaam op standje vetverbranding. Daarnaast raakt je glycogeenvoorraad op, waardoor je naast vet ook glycogeen en vocht verliest. Na 2 weken ben je dus 5 kilo lichter. 

Let op: maak gebruik van een gebalanceerd programma om tekorten te voorkomen en bouw je koolhydraatinname geleidelijk op door over te stappen op een koolhydraatarm dieet. 

5 kilo afvallen in 3 weken 

Het koolhydraatarm dieet is hier zeer geschikt voor. Je schrapt alleen de slechte koolhydraten en blijft genieten van gezonde koolhydraten zoals fruit, groenten, havermout en zoete aardappel. Je leert hierdoor een gezonde levensstijl aan die je de rest van je leven kan behouden. 

Hoe werkt dat dan precies? Vind het antwoord in het advies hieronder. 

3 dezelfde vrouwen met verschillend gewicht door 5 kilo afvallen.

Succesvol afvallen advies

Als je snel wilt afvallen, dan heb je inmiddels de 3 stappen doorlopen. Je gaat nu aan de slag met de gratis weekmenu’s. Wil je net een stapje verder, meer tijd nemen om je doel te behalen en het resultaat behouden op lange termijn? Volg dan mijn uitgebreide advies in 5 stappen hieronder. Vergeet ook niet het programma onderaan de post even te checken. 

1. Bepaal je energiebehoefte

Deze behoefte is gebaseerd op:

  • gewicht
  • leeftijd
  • lengte 
  • de hoeveelheid die je beweegt. 

Hoe veel en hoe snel je kan afvallen heeft te maken met deze factoren. Daarbij speelt ook je huidige voedingspatroon een grote rol. Hoe ongezonder je eet, hoe meer winst er te behalen valt op het gebied van je voedingspatroon. Daardoor val je, zeker in het begin, sneller af (bron). 

2. Stel een haalbaar doel op

Hoeveel kilo wil je afvallen en hoe lang wil je daarover doen? Houd daarbij in gedachten dat je maximaal 2 kilo vet per week kan verliezen. Bijvoorbeeld:

  • Niet haalbaar: 10 kilo afvallen in 2 weken.
  • Wel haalbaar: 10 kilo afvallen in 2 maanden. 

3. Eet volgens de MA Methode 

Gezond en vooral ontzettend lekker en gevarieerd eten. Alle recepten zijn gebaseerd op de richtlijnen hieronder in de afbeelding.

4. Gebruik kant- en klare boodschappenlijstjes 

Je bent vast wel eens zonder doel de supermarkt ingelopen, toch? Dan kwam je zeker ook thuis met allerlei producten die afvallen alleen maar moeilijker maken. Toevallig was je favoriete zak chips in de aanbieding, bijvoorbeeld. 

Ga daarom voorbereid op pad. Kijk wat je nodig hebt, schrijf het op of gebruik de kant- en klare boodschappenlijstjes uit een van de programma’s. Bekijk ook eens de volledige lijst met gezonde koolhydraatarme producten. Zo sta je sterk en kom je trots thuis. 

5. Beweeg minimaal 30 minuten per dag 

Alle MA programma’s zijn sportvrij! Je hoeft dus niet te sporten om af te vallen. Voor een optimale gezondheid raad ik wel aan om elke dag 30 minuten te bewegen. Je mag zelf kiezen hoe je dit half uurtje invult. Maak een mooie wandeling, ga op de fiets boodschappen doen, ontspan met yoga, etc. Laat dit moment om jou draaien en geniet ervan! 

Dit is de MA Methode in het kort. Met deze adviezen kan je direct aan de slag. Je gezondere en slankere leven begint vandaag! Voor iedereen die serieus aan de slag wilt met afvallen en van blijvend resultaat wilt genieten, raad ik het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma aan. Je hebt dan alle adviezen, weekmenu’s, boodschappenlijstjes, etc. gebundeld in één programma. Ben jij die actienemer? Go for it!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Geef een reactie