Menig vleeseter is om. Met deze Indonesische specerijen, romige kokosmelk en vlezige jackfruit pak je ieder in.
Tip: bestel jouw Aziatische kruiden eens bij Asian Food Lovers! Gebruik de kortingscode MAKKELIJK10 voor 10% korting op je bestelling.
Maak de citroengrasstengels, knoflook en gember schoon. Verwijder de steeltjes van de rode pepers.
Mix alle ingrediënten voor de boemboe in de blender tot een gladde pasta.
Voeg eventueel een scheutje water toe om makkelijker te mixen.
Bak de boemboe 2 minuten op hoog vuur in een hapjespan met olijfolie. Spatel het geheel voortdurend om, zodat het niet aanbakt.
Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Wring het vocht uit de jackfruit door het in een theedoek te wikkelen en uit te wringen.
Voeg de jackfruit toe aan de pan, roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de laurierbladeren toe, zet het vuur laag en laat 50 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan), totdat de saus is ingedikt.
Kook de bloemkoolrijst 2 minuten, giet af en serveer met de rendang.
Vegan Rendang met jackfruit , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl