Jack Fruit Rendang | Vegan en Koolhydraatarm

Menig vleeseter is om. Met deze Indonesische specerijen, romige kokosmelk en vlezige jackfruit pak je ieder in.
Tip: bestel jouw Aziatische kruiden eens bij Asian Food Lovers! Gebruik de kortingscode MAKKELIJK10 voor 10% korting op je bestelling.
  • Diner
  • 4
  • 19g koolhydraten
Koolhydraatarm jackfruit rendang recept met bloemkoolrijst 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Indonesisch Creamy Vegan Recept waar echt iedereen van smult!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Boemboe

  • 2 stengels citroengras
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 rode pepers
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl laos
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl tamarindepasta
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el verse koriander
  • 1 el komijn
  • 2 tl anijs gemalen
  • 1/2 tl zout
  • 1 snuf peper
  • 1 el olijfolie

Jackfruit Rendang

  • 400 ml kokosmelk
  • 280 g jackfruit uitgelekt
  • 2 laurierbladeren
  • 800 g bloemkoolrijst

Instructies

  • Maak de citroengrasstengels, knoflook en gember schoon. Verwijder de steeltjes van de rode pepers.
  • Mix alle ingrediënten voor de boemboe in de blender tot een gladde pasta.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe om makkelijker te mixen.
  • Bak de boemboe 2 minuten op hoog vuur in een hapjespan met olijfolie. Spatel het geheel voortdurend om, zodat het niet aanbakt.
  • Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
  • Wring het vocht uit de jackfruit door het in een theedoek te wikkelen en uit te wringen.
  • Voeg de jackfruit toe aan de pan, roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de laurierbladeren toe, zet het vuur laag en laat 50 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan), totdat de saus is ingedikt.
  • Kook de bloemkoolrijst 2 minuten, giet af en serveer met de rendang.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan Rendang met jackfruit
Hoeveelheid per portie
Calories 275 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 18g90%
Sodium 396mg17%
Potassium 948mg27%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 5g21%
Suiker 4g4%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 53IU2%
Vitamine C 105mg140%
Calcium 106mg11%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Jack fruit is perfect om verrassende koolhydraatarme gerechten mee te maken. Lees hieronder waarom wij fan zijn. Let op: zorg dat jouw jack fruit gerecht niet eindigt in een totaal fiasco! Lees daarom ook mijn bonustip.

Hoe maak je jackfruit klaar?

Super belangrijk! Als je het niet goed doet, dan loop je namelijk een sensatie aan smaken mis. Dat zou jammer zijn, natuurlijk. Jackfruit maak je het beste zo:

  1. Spoel af onder koud stromend water
  2. Laat goed uitlekken
  3. Wring het vocht zo veel mogelijk uit de jack fruit met een theedoek
  4. Hak de harde stukjes aan het uiteinde fijn
  5. Stoof in de saus, curry of boemboe (varieer erop los!)
  6. Laat lekker (lang) pruttelen, zodat alle heerlijke kruiden en specerijen erin trekken

Bonustip: bak jackfruit absoluut niet! Dan wordt het taai en trekken de smaken er niet meer in.

Volg je bovenstaande stappen, dan weet ik zeker dat we er een jackfruit fan bij hebben! Scroll snel verder en ontdek waarom wij zo’n fan zijn.

Jack fruit recept: vegan rendang

Jack fruit is, je raad het al, een fruitsoort. De grootste ter wereld zelfs, met een gewicht van maar liefst 55 kilo! Grote porties fruit en koolhydraatarm eten gaat niet altijd even goed samen zoals je weet. Wel als je weet welke soort jackfruit je moet kopen. Let dus goed op! Voorkom onnodige suikers, ontdek de goede keuze in dit artikel.

Toch zijn wij fan en ik ga je nu vertellen waarom (bron).

Wij zijn fan!

Kan dit fruit wel bij een koolhydraatarm dieet? Ja! Wij zijn fan en wel om deze redenen:

  1. deze stekelvormige vrucht bevat maar weinig koolhydraten
  2. jack fruit is laag in calorieën en vetten
  3. een slank en onbewerkt veganistisch alternatief
  4. smaakvol to the max! Het zuigt namelijk alle smaakjes op tijdens de bereiding (mits je de stappen volgt)
  5. heeft een vlezige structuur

Het ideale stuk fruit om de lekkerste pulled jackfruit, boeuf bourguignon en stoofpotjes zoals deze mind-blowing vegan rendang mee te maken. Menig vleeseter weet je hiermee zelfs te veroveren 😉

Ook bang dat je door vegetarisch eten niet afvalt? Of wil je graag wat vaker vleesloos eten? De ervaring leert dat dit allemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat juist heel erg lekker is. Bekijk eens het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Daarbij leer je zonder er veel moeite voor te doen gevarieerd te eten (dus ook wel eens zo’n heerlijk vegetarisch gerechtje tussendoor). Klik hier.

 

Koolhydraatarm jackfruit rendang recept met bloemkoolrijst
5 van 2 stemmen
Print

Vegan Rendang met jackfruit

Menig vleeseter is om. Met deze Indonesische specerijen, romige kokosmelk en vlezige jackfruit pak je ieder in.

Tip: bestel jouw Aziatische kruiden eens bij Asian Food Lovers! Gebruik de kortingscode MAKKELIJK10 voor 10% korting op je bestelling.

Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Keyword jackfruit, stoofpotje
dieet detox, koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4
Caloriën 275 kcal

Ingrediënten

Boemboe

  • 2 stengels citroengras
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 rode pepers
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl laos
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl tamarindepasta
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el verse koriander
  • 1 el komijn
  • 2 tl anijs gemalen
  • 1/2 tl zout
  • 1 snuf peper
  • 1 el olijfolie

Jackfruit Rendang

  • 400 ml kokosmelk
  • 280 g jackfruit uitgelekt
  • 2 laurierbladeren
  • 800 g bloemkoolrijst

Instructies

  1. Maak de citroengrasstengels, knoflook en gember schoon. Verwijder de steeltjes van de rode pepers.

  2. Mix alle ingrediënten voor de boemboe in de blender tot een gladde pasta.

  3. Voeg eventueel een scheutje water toe om makkelijker te mixen.

  4. Bak de boemboe 2 minuten op hoog vuur in een hapjespan met olijfolie. Spatel het geheel voortdurend om, zodat het niet aanbakt.

  5. Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

  6. Wring het vocht uit de jackfruit door het in een theedoek te wikkelen en uit te wringen.

  7. Voeg de jackfruit toe aan de pan, roer goed door en breng aan de kook.

  8. Voeg de laurierbladeren toe, zet het vuur laag en laat 50 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan), totdat de saus is ingedikt.

  9. Kook de bloemkoolrijst 2 minuten, giet af en serveer met de rendang.

Voedingswaarden
Vegan Rendang met jackfruit
Hoeveelheid per portie
Calories 275 Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 18g90%
Sodium 396mg17%
Potassium 948mg27%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 5g21%
Suiker 4g4%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 53IU2%
Vitamine C 105mg140%
Calcium 106mg11%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN