Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Glutenvrije taart met zaden en avocado
- Diner
-
1 taart
- 16g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 gram amandelen ongebrand
- 100 gram hazelnoten ongebrand
- 4 el maizena
- 6 el kokosolie
- 6 el water
- 150 gram spinazie vers
- 200 gram avocado
- 100 gram ei
- 1 tl koriander gemalen
- 0,5 tl komijnzaad
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 el sesamzaad
- 1 el lijnzaad
- 1 el pompoenpitten
- 1 el hennepzaad
Instructies
- Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.
- Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Glutenvrije taart maken
Bij taart denken de meeste mensen waarschijnlijk aan zoete baksels met gluten en bergen suikers. Maar deze variant heeft ze geen van beide! Deze taart of quiche, hoe je het noemen wil, bevat een hoop goede vetten door de aanwezigheid van gezonde avocado, zaden en noten. Vullend en ook nog eens hartstikke gezond!
Ma’s tip: de taart is zowel warm, lauw als koud lekker om te eten!
Glutenvrije taart is plezier!
De meeste taarten of quiches bevatten gluten omdat ze gemaakt worden met tarweproducten. Denk aan meel of bloem. Maar door deze weg te laten en te vervangen door bijvoorbeeld maizena en eieren heb je een prima basis voor je quiche. Wist je dat een glutenvrij dieet:
- de kans op hart- en vaatziekten vermindert
- je minder chemicaliën eet omdat je minder kant-en-klare maaltijden eet
- ervoor zorgt dat je minder last hebt van brandend maagzuur
Anderzijds moet je ook oppassen met een dieet zonder gluten. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat je veel vitamines en mineralen misloopt op het moment dat je gluten laat staan. Ook zijn glutenvrije vervangers vaak erg duur en dus niet goed voor de portemonnee.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
101
Nieuwe Afslank Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.