Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Dankje, Tineke. Wederom! Voor je originele recept. Want wat blijkt; dit brood is niet alleen leuk om te maken, het is ook nog eens een super gezond én koolhydraatarm brood (slechts 5 Kh per plakje)! Snel aan de slag dus!
Tineke’s tip: Heerlijk met een plakje oude kaas of met tonijnsalade.
Wanneer je naar de ingrediënten kijkt wordt je helemaal blij. Veel koolhydraatarme bakrecepten zijn met amandelmeel. Schrik jij ook steeds van de prijs voor een zakje amandelmeel? Ik stiekem wel een beetje.
Natuurlijk mag er geen prijskaartje hangen aan mijn lijf en gezondheid. Maar ik ben wel opgelucht dat dit leuke recept voor broccolibrood koolhydraatarm is gebleven zonder amandelmeel. En jij vast ook!
Tineke maakte dit brood met speltmeel. Even de voordelen van speltmeel op een rijtje:
Overigens bevat spelt dezelfde (hoeveelheid) langzame koolhydraten als volkoren tarwemeel. Dus daar zit geen verschil.
Het blijkt dus dat bloem van spelt vele malen gezonder is dan tarwebloem. Daarbij krijg je met dit broodrecept ook flink wat extra vitaminen en mineralen binnen van de broccoli, één van de gezondste en vezelrijkste groente. Dit zie je ook terug in de voedingswaarde van dit brood. Eén plakje van dit broccolibrood bevat:
Van zo’n gezonde boterham kan ik geen genoeg krijgen. Daarom ben ik even gaan kijken wat we met dit recept van Tineke kunnen doen en heb alvast deze twee varianten gevonden.
Wie een koolhydraatarm dieet volgt eet driemaal daags een tussendoortje van 5 gram koolhydraten. Een sneetje broccolibrood met een plakje kaas is een heerlijke en gezonde snack. Zelf ben ik helemaal van een broodje spiegelei. En wat denk je? Ook lekker op broccolibrood.
Ma’s tip: snijd het afgekoelde brood in plakken en vries deze per stuk in. Zo heb je altijd een handige meeneemsnack.
Op een culinaire website van onze zuiderburen vond ik een leuke variant op dit recept. Broccolibrood op Italiaanse wijze. Je maakt het als volgt:
Ma’s tip: Met 2 plakken van deze traktatie heb je een heerlijke Italiaanse lunch!
Natuurlijk ben ik weer superbenieuwd wat jij van dit recept vindt. Geef dus gelijk even met sterren aan hoe lekker je het vind. Een reactie is natuurlijk helemaal tegek. Ik hoor graag van je!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Echt super lekker broccoli brood.. ik heb het al een aantal keer gemaakt met verschillende groenten .. prei … Wortel … Bloemkool.. echt heerlijk .
Heb kant en klare broccolirijst gebruikt van Lidl. Pak van 400 gram en recept omgerekend. Jammer dat in recept niet staat welke grootte cakevorm. Ik had in vorm van 30 cm. Resultaat was 4 cm hoog, ondanks dat er meer van alles in zat . Verder erg lekker. Had knoflook verdubbeld, maar was te veel, tenen verschillen nogal van maat.
Nu met 1 teen en fijn gesneden gedroogde tomaat er nog door in kleine bakvorm gedaan.
Hoi Coby, bedankt voor je bericht. Wat fijn om te lezen dat je het brood zo lekker vond!
We hebben inmiddels in het recept aangepast dat het cakeblik 20 cm mag zijn:)
Kan je hier ook broccoli “rijst” uit de vriezer voor gebruiken? En geeft het niet teveel vocht?
Hi Brigitte,
Het beste is verse broccoli. Als je tch broccoli uit de vriezer wilt gebruiken, laat het dan eerst ontdooien en uitlekken.
Ik hoef zelf niet koolhydraatarm te eten, maar kwam dit recept toevallig tegen. Brood staat nu in de oven, dus zomenteen hopelijk een lekkere lunch. Heb wel een scheutje amandelmelk toegevoegd voor een beetje extra smeuïgheid. Ik was al aan het bedenken dat als het brood in de smaak valt ik er de volgende keer iets van zongedroogde tomaatjes, zalmblokjes of walnoten oid aan toevoeg. En de variant van een bruchetta met mozerella en tomaat spreekt me ook wel aan. Ga eens rondneuzen op deze site voor inspiratie.