Tips
De makkelijkste manier om groente te verstoppen in je eten, maak broccolibrood! Het is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens super gezond én koolhydraatarm brood (slechts 6 koolhydraten per plakje)! Snel aan de slag dus, dankjewel Tineke voor het heerlijke recept!
Tineke’s tip: Heerlijk met een plakje oude kaas of met tonijnsalade.
Zonder amandelmeel toch koolhydraatarm
Wanneer je naar de ingrediënten kijkt word je helemaal blij. Veel koolhydraatarme bakrecepten zijn met amandelmeel. Schrik jij ook steeds van de prijs voor een zakje amandelmeel? Ik stiekem wel een beetje.
Natuurlijk mag er geen prijskaartje hangen aan mijn lijf en gezondheid. Maar ik ben wel opgelucht dat dit leuke recept voor broccolibrood koolhydraatarm is gebleven zonder amandelmeel. En jij vast ook!
Tineke maakte dit brood met speltmeel. Even de voordelen van speltmeel op een rijtje:
- Het is een oergraan, waarbij de voedingswaarden in de korrel zitten en niet in de hul. Hierdoor blijven alle vitaminen en mineralen bewaard.
- Speltmeel bevat niet de schadelijk lectine die normaal in tarwemeel zitten. Spelt is dan ook beter te verteren dan tarwe.
- Deze graansoort is rijk aan aminozuren. Daar word je gelukkig van, daar is geen spelt tussen te krijgen.
Overigens bevat spelt dezelfde (hoeveelheid) langzame koolhydraten als volkoren tarwemeel. Dus daar zit geen verschil.
Is broccolibrood gezond?
Met dit broodrecept krijg je flink wat extra vitaminen en mineralen binnen van de broccoli, één van de gezondste en meest vezelrijke groente.
Van zo’n gezonde boterham kan ik geen genoeg krijgen. Daarom zijn we volop aan het bakken gegaan en hebben een heel volledig boek gemaakt met koolhydraatarm broodrecepten. Nieuwsgierig? Neem hier meteen een kijkje.
Tussendoortje met kaas
Wie een koolhydraatarm dieet volgt eet driemaal daags een koolhydraatarm tussendoortje. Een sneetje broccolibrood met een plakje kaas is een heerlijke en gezonde snack. Zelf ben ik helemaal fan van koolhydraatarme croissantjes.
Ma’s tip: snijd het afgekoelde brood in plakken en vries deze per stuk in. Zo heb je altijd een handige meeneemsnack.
Variant: broccolibrood op Italiaanse wijze
Op een culinaire website van onze zuiderburen vond ik een leuke variant op dit recept. Broccolibrood op Italiaanse wijze. Je maakt het als volgt:
- Maak het brood door MA’s recept te volgen
- Laat het brood afkoelen en snijd het in plakjes
- Beleg het brood met plakjes buffel mozzarella
- Leg op elk plakje kaas een halve cherrytomaat
- Garneer met grove peper en zout en eventueel extra kruiden
- Leg onder de grill tot de mozzarella smelt en de tomaat rimpelt
- Maak af met olijfolie en een blaadje verse basilicum.
Ma’s tip: met 2 plakken van deze traktatie heb je een heerlijke Italiaanse lunch!
Natuurlijk ben ik weer superbenieuwd wat jij van dit recept vindt. Geef dus gelijk even met sterren aan hoe lekker je het vindt. Een reactie is natuurlijk helemaal te gek. Ben je ook fan en wil je meer? Kijk of in het koolhydraatarme bak- en broodboek je favoriet staat. Eet smakelijk!
Rate dit recept
Kun je het ook in de broodbakmachine maken zoja hoe