Guilt-Free Drinking Guide | Alcohol Zonder Calorieën en Koolhydraten.

Deze drankjes kan je prima drinken tijdens je koolhydraatarme dieet.

 1. Leestijd 7 min
 2. 10 09 2021
Deel dit bericht
Alcoholische dranken en cocktails zonder alcohol

Het is vrijdagavond, je hebt de hele week hard gewerkt en je vriendinnen gaan gezellig de stad in, een drankje doen. Je wilt zo graag mee! Maar dat kan niet, denk je.. want je bent aan het lijnen.

Nou, dan hebben wij even goed nieuws voor je! De 5 drankjes uit deze post bevatten namelijk de minste calorieën en zijn zeer licht in koolhydraten. Daarna lees je welke drankjes (schokkend!) veel calorieën bevatten.

Kies verstandig, dan is drinken zonder calorieën -of in ieder geval met heel weinig, prima mogelijk! Proost dus op een gezellige avond zonder je druk te maken over je gewicht. Dat kan met deze guilt-free drinking guide.

Alcoholische drankjes met weinig calorieën

Onderstaande drankjes kun je gerust een keertje bestellen op het terras. Een makkelijk recept voor een gezellige vrijdagavond. Maar, we zijn wel eerlijk – drinken zonder calorieën is niet helemaal mogelijk, maar met onderstaande drankjes krijg je er wel veel minder binnen.

Prosecco

Een drankje dat bijna even veel calorieën bevat als een appel? De (skinny) prosecco! Natuurlijk krijg je niet dezelfde gezondheidsvoordelen als een appel door dit drankje, maar het is zeker een goede optie bij een avondje uit. De skinny prosecco is zoals de cola zero, je kunt nog steeds genieten van de bubbels maar het is beter voor de lijn.

 • 66 kilocalorieën
 • 2,4 gram koolhydraten
prosecco

Champagne

Volgens voedingswaardetabel bevat een glas champagne zo’n 76 calorieën. Is dat even goed nieuws! Nu de feestdagen in zicht komen, weten we wat ons favoriete drankje wordt.

 • 76 kilocalorieën
 • 2,8 gram koolhydraten
champagne

Vodka Soda

Drinkwijzer geeft aan dat een vodka met bruisend water zo’n 73 calorieën per glas bevat. Kies je normaal voor een gin & tonic? Dan is dit zeker een gezondere optie. Daarnaast hydrateert dit drankje en bevat het geen toegevoegde suikers.

 • 73 kilocalorieën
 • 0 gram koolhydraten
vodka soda

Hard seltzer

Dit mega populaire Amerikaanse drankje is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Denk aan bruiswater, maar dan met een smaakje én met alcohol (4,5%). Een top combinatie: weinig calorieën en suikers. Dat is pas verantwoord drinken. 😉

 • 68 kilocalorieën
 • 0 gram koolhydraten
hard seltzer

Droge witte wijn

Geen fan van bovenstaande drankjes? Als je dan toch een wijntje wilt, kies dan voor een glas droge witte wijn (100 calorieën). Zoals je vast al bedacht had, bevat zoete witte wijn veel meer calorieën dan droge witte wijn. Een glas zoete wijn bevat namelijk 144 calorieen en rode wijn 123. Best een verschil he?

 • 100 kilocalorieën
 • 0,9 gram koolhydraten
droge witte wijn

Ma’s Tip: Veel of weinig calorieën, alcohol drinken heeft altijd effect op je figuur. Meer weten? Lees dan over de relatie tussen afvallen en alcohol.

Alcoholische drankjes die je beter kunt vermijden tijdens een avondje uit

Je weet nu welke drankjes je het beste kunt drinken op een avondje uit, zonder je schuldig te hoeven voelen. Er zijn natuurlijk ook alcoholische lekkernijen die vol met suikers en koolhydraten zitten, een minder goed idee dus. Deze drankjes kun je beter overslaan:

Breezer – 204 calorieën per flesje

Een mix van rum en frisdrank, dat kan toch niet zo ongezond zijn? Horen we je denken. De ‘breezercultuur’ ligt misschien in het verleden voor je, dit drankje wordt vaak door beginnende drinkers gedronken door de zoete smaak. Met 204 calorieen per flesje (275 gram) staat dit drankje hoog op onze ‘drankjes die je beter kunt overslaan’ lijst.

 • 204 kilocalorieën
 • 9 gram koolhydraten
bacardi breezer

Jägermeister – 147 calorieën borrelglas

”Er was die ene avond dat we shotjes dronken, maar de rest van de avond? Ik weet er eigenlijk niks meer van!” Naast de hoge calorieen in Jägermeister staat dit drankje er om bekend dat je er snel dronken van wordt, maar misschien kun jij je daar niks meer van herinneren.

 • 147 kilocalorieën
 • 7 gram koolhydraten
jagermeister

Baileys – 327 calorieën

327 calorieen? Ja echt waar! Wij schrokken er ook van, 100 ml. staat gelijk aan 100 gram Paturain borrelkaasjes. Eigenlijk alle romige likeuren bevatten veel calorieen. Helaas, want zo’n glaasje Baileys is wel mega lekker!

 • 327 kilocalorieën
 • 25 gram koolhydraten
Baileys

Pina Colada – 338 calorieën

Oh-zo lekker, maar oh-zo veel calorieen. De vele suikers, kokosmelk en rum maken deze cocktail een echte calorie bom. Cocktails zijn de favoriete drankjes van velen, maar over het algemeen bevatten deze ook de meeste calorieen en suikers. De Pina Colada bevat maarliefst 338 calorieen.

 • 338 kilocalorieën
 • 10,9 gram koolhydraten
Pina Colada

Sangria – 150 calorieën

Het zonnetje schijnt, het is warm en je bent helemaal in de zomerstemming. Je besteld zo’n heerlijke, koude sangria en zet je zonnebril op. Wij snappen helemaal dat je sangria lekker vindt (vooral in de zomer). Mocht je er toch voor kiezen om dit te willen drinken dan moet je 23 minuten fietsen, 13 minuten zwemmen of 17 minuten joggen om de calorieen hiervan te verbranden. Dat is te doen, toch?

 • 150 kilocalorieën
 • 9,9 gram koolhydraten
Sangria

Drinken Zonder Calorieën: Onze conclusie

Drinken zonder calorieën, kan dat? Nee, alcoholische drankjes die helemaal geen calorieën bevatten zijn er helaas niet. Het goede nieuws is dat er genoeg keuze is voor drankjes met weinig calorieën en koolhydraten die je kunt drinken.

Kies eens voor een glaasje champagne (zeker een aanrader voor de feestdagen), of de nieuwe Hard Seltzer. Wil je toch een wijntje, dan is droge witte wijn de beste optie.

Een drankje op z’n tijd kan echt geen kwaad. Zo houd je het ook makkelijker vol als je snel wil afvallen.

(TIP) Voor de cocktail liefhebbers: deze alcoholvrije mojito is zeker het proberen waard.

Conclusie: ga dus gezellig de stad in met je vriendinnen! Met bovenstaande opties heb je een super gezellige avond, zonder je schuldig te voelen over wat je drinkt.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Eva Luitsz

Een passie voor marketing! Ik houd mij bezig met social media, copywriting en ondersteun bij SEO. Een gezonde levensstijl is belangrijk voor mij. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen bij MA die mij inspireren.

Je eerste stap naar een blijvend slank figuur

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Omanel

  Dankjewel, ik ga Prosecco kopen, toch een wijntje, maar verantwoord genieten

Geef een reactie