Deze heerlijke en gezonde pizza maak je in een handomdraai. Deel jouw portie door 2e en eet lekker als lunch met een frisse salade of eet gewoon een hele portie als avondeten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de cherrytomaatjes en courgette. Snijd de courgette in schijfjes en champignons in kwartjes.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie, bestrooi met 1el Italiaanse kruiden, peper en zout.
Bak 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de knoflook en ui schoon. Pers de knoflook en snijd de ui in ringen.
Meng passata, knoflook, 1 el Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
Haal de groenten uit de oven en mix met het tomatenpureemengsel.
Bestrooi met een mix van Parmezaanse kaas en bloemkoolrijst.
Verdeel de uienringen erover, gevolgd door de mozzarella en overige olijfolie.
Bak de pizza in 15 minuten af in de oven.
Serveer met de rucola.
Gezonde pizza maken , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl