Er gaat niks boven een Mac ‘n Cheese. Dit keto recept is zonder macaroni. Hier stelen bloemkool en een romige kaassaus de show.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. De stronk kun je in grove stukken snijden.
Kook de bloemkool in een pan met kokend water en een flinke snuf zout in ongeveer 6 minuten beetgaar.
Laat de bloemkool goed uitlekken en volledig afkoelen.
Bak de helft van de spekjes in een koekenpan op hoog vuur goudbruin en knapperig. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
Meng de slagroom, Gouda en Emmentaler in een pannetje. Laat zachtjes op een laag vuur koken totdat de kaas volledig gesmolten is.
Voeg 1 eetlepel amandelmeel toe en klop het met een garde door de kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Haal het pannetje van het vuur en klop de roomkaas door de saus met een garde. Voeg de bloemkool toe en de helft van de spekjes. Roer goed om en plaats het geheel in de ovenschotel.
Strooi de overgebleven 2½ eetlepels amandelmeel en de andere helft spekjes over het geheel heen. Rasp de Parmezaanse kaas er overheen.
Bak de Mac 'n Cheese in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin.
Keto Mac 'n Cheese met bloemkool , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl