top of page

Zo maak je een monstervoorraad Low Carb granola

Maak in 10 minuten een enorme voorraad koolydraatarme granola. Eet met amandelmelk voor een vegan kha ontbijt, gebruik als topping voor je smoothie of gewoon zo als snack.

Bijgerecht

15

25 min.

7 G Koolhydraten

kCal

239

Koolhydraten

7 G

Vetten

22 G

Eiwitten

6 G

Met de juiste hoeveelheid noten en zaden maak je in 10 minuten ontbijt voor 2 weken.

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen

  • 120 gram hazelnoot

  • 100 gram pecan noot

  • 20 gram pompoenpitten

  • 45 gram zonnebloempit

  • 80 gram gebroken lijnzaad

  • 90 gram zoetstof zoals Sukrin

  • 1 stuks ei alleen het eiwit

  • 55 gram boter kokosolie of ghee kan ook

  • 5 ml vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.

  • Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.

  • Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.

  • Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!

  • Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.

  • Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen

  • 120 gram hazelnoot

  • 100 gram pecan noot

  • 20 gram pompoenpitten

  • 45 gram zonnebloempit

  • 80 gram gebroken lijnzaad

  • 90 gram zoetstof zoals Sukrin

  • 1 stuks ei alleen het eiwit

  • 55 gram boter kokosolie of ghee kan ook

  • 5 ml vanille extract

Dit recept is exclusief voor MA+ abonees

Onbeperkt recepten bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

Ontgrendel dit afslankrecept + 249 andere exclusieve recepten voor slechts €2,95/maand.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.

  • Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.

  • Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.

  • Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!

  • Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.

  • Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Pas op: dit low carb granola recept verandert de manier waarop jij ontbijt. Voorgoed. Met de juiste hoeveelheid noten en zaden maak je in 10 minuten tijd voor 2 weken ontbijt.


Koolhydraatarm ontbijten


Wie begint met een koolhydraatarm dieet heeft vaak vragen over het ontbijt. Wat zet je op tafel nadat je brood hebt verbannen? Wat meng ik door de yoghurt en hoe vervang ik mijn havermout. Superlogische vragen. Veel antwoorden vind je in deze post over koolhydraatarm ontbijten. Maar één antwoord geef ik je hier: Low Carb Granola.


Voor een gezond ontbijt gebruik je noten. Die zijn koolhydraatarm en een stuk gezonder dan havervlokken.


Zelf low carb granola maken


Toegegeven, wanneer je zelf je granola gaat maken, en zeker dit koolhydraatarme recept, dan is het misschien even slikken bij de kassa. Noten en zaden zijn nu eenmaal prijzig, zeker als je alles biologisch wilt kopen. Maaar.... je krijgt er zóveel voor terug.


Twijfel je nog of het een goed idee is om zelf een low carb granola te maken? Vergeet Quakers, lees hier waarom.


Gezonden noten voor jouw granola


De grote truck van dit recept is dat we noten gebruiken als alternatief voor koolhydraatrijke havermout. Noten zijn enorm gezond en kan je eigenlijk niet missen in een gebalanceerd dieet. Voor veel mensen is het lastig om voldoende noten te eten. Of het wordt simpel weg vergeten. In dit low carb granola recept zitten 3 van 5 gezondste noten:


  1. Amandelen. Bevat vitamine E, calcium en magnesium. Verlaagt cholesterol. Beter!

  2. Pecannoten. Vitamine A, B1, E, calcium en zink. Vitamine B1 help koolhydraten omzetten in energie. Dat wil je!

  3. Hazelnoten. Vol gezonde vetten, vitamines, veel fosfor en calcium. Voor gezonde botten en tegen veroudering.


Nieuwsgierige lezers die benieuwd zijn welke andere noten in de top 5 staan, lezen het volledige overzicht van gezonde noten.  


Hoe bewaar je jouw low carb ontbijt voorraad?


Nu je eenvoudig een monstervoorraad ontbijtgranen hebt gemaakt, vraag je je misschien af waar je monstervoorraad granola kan bewaren. Het beste is om de afgekoelde granola in luchtdichte bakjes te bewaren. Kies hiervoor een donker plekje uit. Je kan het op deze manier zo'n 3 weken bewaren. Zeggen ze.


Bij mij is het altijd in now time op! Ik mix het in de ochtend door mijn amandel- of rijstmelk of schep het door de Griekse Yoghurt met fruit (een heerlijk desert). En, eerlijk is eerlijk, veel gaat via het vuistje, direct naar het mondje. Want granola is ook een heerlijke low carb snack.


Let's get down to business. Dit is ons gratis recept. Veel plezier ermee en eet smakelijk. Laat je met sterren even weten hoe lekker het was?


Wij wensen je alvast een heleboel goedemorgens!

psssst, dit is nou typisch zo'n recept wat leuk is om met je vriendinnen te delen.

Bakken zonder tarwe, maar boordevol smaak en structuur

Dankzij slimme combinaties van ingrediënten maak je voedzaam, luchtig en smaakvol brood zonder tarwebom.
Download deze gratis recepten en ontdek de kunst van gezond bakken.

✔️ Boordevol eiwitten, vezels en smaak
✔️Zonder schuldgevoel, mét structuur
✔️Voor de bakliefhebber met een gezond doel

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Bakken zonder tarwe, maar boordevol smaak en structuur

Dankzij slimme combinaties van ingrediënten maak je voedzaam, luchtig en smaakvol brood zonder tarwebom.
Download deze gratis recepten en ontdek de kunst van gezond bakken.

✔️ Boordevol eiwitten, vezels en smaak
✔️Zonder schuldgevoel, mét structuur
✔️Voor de bakliefhebber met een gezond doel

Tips!

Pas op: dit low carb granola recept verandert de manier waarop jij ontbijt. Voorgoed. Met de juiste hoeveelheid noten en zaden maak je in 10 minuten tijd voor 2 weken ontbijt.


Koolhydraatarm ontbijten


Wie begint met een koolhydraatarm dieet heeft vaak vragen over het ontbijt. Wat zet je op tafel nadat je brood hebt verbannen? Wat meng ik door de yoghurt en hoe vervang ik mijn havermout. Superlogische vragen. Veel antwoorden vind je in deze post over koolhydraatarm ontbijten. Maar één antwoord geef ik je hier: Low Carb Granola.


Voor een gezond ontbijt gebruik je noten. Die zijn koolhydraatarm en een stuk gezonder dan havervlokken.


Zelf low carb granola maken


Toegegeven, wanneer je zelf je granola gaat maken, en zeker dit koolhydraatarme recept, dan is het misschien even slikken bij de kassa. Noten en zaden zijn nu eenmaal prijzig, zeker als je alles biologisch wilt kopen. Maaar.... je krijgt er zóveel voor terug.


Twijfel je nog of het een goed idee is om zelf een low carb granola te maken? Vergeet Quakers, lees hier waarom.


Gezonden noten voor jouw granola


De grote truck van dit recept is dat we noten gebruiken als alternatief voor koolhydraatrijke havermout. Noten zijn enorm gezond en kan je eigenlijk niet missen in een gebalanceerd dieet. Voor veel mensen is het lastig om voldoende noten te eten. Of het wordt simpel weg vergeten. In dit low carb granola recept zitten 3 van 5 gezondste noten:


  1. Amandelen. Bevat vitamine E, calcium en magnesium. Verlaagt cholesterol. Beter!

  2. Pecannoten. Vitamine A, B1, E, calcium en zink. Vitamine B1 help koolhydraten omzetten in energie. Dat wil je!

  3. Hazelnoten. Vol gezonde vetten, vitamines, veel fosfor en calcium. Voor gezonde botten en tegen veroudering.


Nieuwsgierige lezers die benieuwd zijn welke andere noten in de top 5 staan, lezen het volledige overzicht van gezonde noten.  


Hoe bewaar je jouw low carb ontbijt voorraad?


Nu je eenvoudig een monstervoorraad ontbijtgranen hebt gemaakt, vraag je je misschien af waar je monstervoorraad granola kan bewaren. Het beste is om de afgekoelde granola in luchtdichte bakjes te bewaren. Kies hiervoor een donker plekje uit. Je kan het op deze manier zo'n 3 weken bewaren. Zeggen ze.


Bij mij is het altijd in now time op! Ik mix het in de ochtend door mijn amandel- of rijstmelk of schep het door de Griekse Yoghurt met fruit (een heerlijk desert). En, eerlijk is eerlijk, veel gaat via het vuistje, direct naar het mondje. Want granola is ook een heerlijke low carb snack.


Let's get down to business. Dit is ons gratis recept. Veel plezier ermee en eet smakelijk. Laat je met sterren even weten hoe lekker het was?


Wij wensen je alvast een heleboel goedemorgens!

psssst, dit is nou typisch zo'n recept wat leuk is om met je vriendinnen te delen.

Bakken zonder tarwe, maar boordevol smaak en structuur

Dankzij slimme combinaties van ingrediënten maak je voedzaam, luchtig en smaakvol brood zonder tarwebom.
Download deze gratis recepten en ontdek de kunst van gezond bakken.

✔️ Boordevol eiwitten, vezels en smaak
✔️Zonder schuldgevoel, mét structuur
✔️Voor de bakliefhebber met een gezond doel

MA+ Tips!

Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.


  • Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.

  • Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.

  • Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.

  • Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.

  • Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.

  • Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.

  • Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Bakken zonder tarwe, maar boordevol smaak en structuur

Dankzij slimme combinaties van ingrediënten maak je voedzaam, luchtig en smaakvol brood zonder tarwebom.
Download deze gratis recepten en ontdek de kunst van gezond bakken.

✔️ Boordevol eiwitten, vezels en smaak
✔️Zonder schuldgevoel, mét structuur
✔️Voor de bakliefhebber met een gezond doel

Deze zijn ook lekker...

Recept afbeelding

Gezonde Hangop Zelf Maken | Met Appel en Vanille

Hangop is een oer-Hollandse uitvinding en is hét perfecte romige dessert of tussendoortje....

Recept afbeelding

Gezonde Kipragout

Comfort food zonder schuldgevoel! Deze romige kipragout staat in 30 minuten op tafel en past...

Recept afbeelding

Aspergesoep met verse asperges

Liefhebber van asperges? Deze romige aspergesoep is snel klaar, supergezond en een echte...

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.

Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.

ma-keto-splash-v1-wbr.png
keto-mockup-v1-wbr_edited.png

Keto

Challenge

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page