Tips
Dit romige gerecht met Boursin en spinazie staat in een handomdraai op tafel.
Hoe lang moet je spinazie wokken?
Omdat wokken vaak op een redelijk hoog vuur plaatsvindt, hoef je spinazie helemaal niet zo lang te wokken voordat het volledig geslonken is. Binnen 30 seconden tot 1 minuut is de spinazie klaar.
In dit gerecht voegen we een scheutje water toe en gaat er een deksel op de wok. Door de stoom die zich daardoor vormt kookt de spinazie nog sneller.
Is spinazie wokken gezond?
Doordat spinazie wokken een relatieve korte kooktijd heeft, blijven alle goede voedingstoffen van de spinazie behouden.
En wat voor een voedingstoffen! Je zou het niet denken, maar die alledaagse spinazie is eigenlijk gewoon een superfood.
Spinazie is bijvoorbeeld erg rijk aan ijzer. Waarom is dit zo belangrijk?
Twee redenen: ten eerste is ijzer een belangrijk component voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is wat er voor zorgt dat onze rode bloedcellen effectief zuurstof door ons lichaam kunnen vervoeren. Ten tweede draagt ijzer bij aan een gezond afweersysteem.
Het is dan ook erg belangrijk om genoeg ijzer uit je voeding te putten en om ijzertekort te voorkomen. Gelukkig bevat spinazie ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een echte superfood dus!
Hoe houd je kipfilet sappig tijdens het bakken?
Met 5 ingrediënten is dit een super simpel gerecht wat toch romig en luxueus aanvoelt. Daarmee biedt dit gerecht een mooie en snelle afwisseling binnen, bijvoorbeeld, een voornamelijk plantaardig dieet. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen.
Om dit recept een success te maken is het wel belangrijk dat de kipfilet mals en sappig is, en dat is niet altijd even makkelijk. Hieronder onze tips voor een mals kippetje:
- Ga het liefste voor biologische scharrelkip. Scharrelkippen krijgen veel meer beweging, licht, en frisse lucht dan de gemiddelde plofkip. Hierdoor zijn ze gespierder en bevatten daarnaast meer onverzadigde vetzuren, waardoor het vlees sappiger en malser blijft. Wat goed is voor de kip is goed voor ons!
- Bak de kip vanaf kamertemperatuur en niet rechtsreeks uit de koelkast. Zo ontspant het vlees zich en is het minder taai.
- Bak de kip niet té lang: ja, gaar kippenvlees is belangrijk maar daarvoor hoef je het vlees niet eindeloos te bakken. In ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Wij kiezen er zelf voor om de kip in een koekenpan met deksel (om het vocht te behouden) in een klein beetje olijfolie te bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip in de oven te garen.
- Laat na het bakken van de kip het vlees onder een stukje aluminiumfolie rusten. Zo bakt de kip nog zachtjes door én krijg je een extra mals kippetje doordat alle sappen zich door het vlees herverdelen.
Probeer ook eens ons overheerlijke recept voor koolhydraatarm wokken, met Oosterse paksoi en kip!
Rate dit recept
Kan het ook met diepvries spinazie?
Hoi Janet, ja hoor dat kan ook!
Snel op tafel en super lekker!
Heerlijk en snel klaar