Spinazie Wokken met Boursin | Groente met Kipfilet

Dit handige recept met kipfilet voelt luxueus aan, maar heeft maar 5 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!
  • Diner
  • 1 portie
  • 10g koolhydraten

Snel wokken betekent meer voedingstoffen behouden!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 stuks kleine ui in dunne ringetjes gesneden
  • 75 gr spinazie
  • 75 gr Boursin (half pakje)
  • 1 stuks kipfilet
  • 2 el olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie over hoog vuur. Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper. Bak de kip aan beide kanten goudbruin zodra de pan heet is, ongeveer 30 seconden per kant. Bak de kip daarna langzaam gaar over een laag vuur in ongeveer 8 minuten, met de deksel op de pan. Haal de kip uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten, zodat alle sappen zich goed verdelen in de kip.
  • Terwijl de kip bakt, verhit een eetlepel olijfolie in een wok over een middelhoog vuur. Bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig en zacht.
  • Voeg de spinazie en een klein scheutje water toe aan de wok, doe een deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.
  • Als de spinazie volledig is geslonken, voeg dan de Boursin toe. Roer goed om, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt. Serveer samen met de kipfilet.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Gewokte Spinazie met Boursin en Kip Filet
Amount Per Serving
Calorieën 366 Calorieën uit vet 297
% Daily Value*
Vet 33g47%
Verzadigd vet 21g105%
Sodium 528mg23%
Potassium 495mg14%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 8g16%
Vitamine A 7810IU355%
Vitamine C 25mg33%
Calcium 138mg14%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit romige gerecht met Boursin en spinazie staat in een handomdraai op tafel.

Hoe lang moet je spinazie wokken?

Omdat wokken vaak op een redelijk hoog vuur plaatsvindt, hoef je spinazie helemaal niet zo lang te wokken voordat het volledig geslonken is. Binnen 30 seconden tot 1 minuut is de spinazie klaar.

In dit gerecht voegen we een scheutje water toe en gaat er een deksel op de wok. Door de stoom die zich daardoor vormt kookt de spinazie nog sneller.

Is spinazie wokken gezond?

Doordat spinazie wokken een relatieve korte kooktijd heeft, blijven alle goede voedingstoffen van de spinazie behouden.

En wat voor een voedingstoffen! Je zou het niet denken, maar die alledaagse spinazie is eigenlijk gewoon een superfood.

Spinazie is bijvoorbeeld erg rijk aan ijzer. Waarom is dit zo belangrijk?

Twee redenen: ten eerste is ijzer een belangrijk component voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is wat er voor zorgt dat onze rode bloedcellen effectief zuurstof door ons lichaam kunnen vervoeren. Ten tweede draagt ijzer bij aan een gezond afweersysteem.

Het is dan ook erg belangrijk om genoeg ijzer uit je voeding te putten en om ijzertekort te voorkomen. Gelukkig bevat spinazie ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een echte superfood dus! 

Hoe houd je kipfilet sappig tijdens het bakken?

Met 5 ingrediënten is dit een super simpel gerecht wat toch romig en luxueus aanvoelt. Daarmee biedt dit gerecht een mooie en snelle afwisseling binnen, bijvoorbeeld, een voornamelijk plantaardig dieet. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen.

Om dit recept een success te maken is het wel belangrijk dat de kipfilet mals en sappig is, en dat is niet altijd even makkelijk. Hieronder onze tips voor een mals kippetje:

  • Ga het liefste voor biologische scharrelkip. Scharrelkippen krijgen veel meer beweging, licht, en frisse lucht dan de gemiddelde plofkip. Hierdoor zijn ze gespierder en bevatten daarnaast meer onverzadigde vetzuren, waardoor het vlees sappiger en malser blijft. Wat goed is voor de kip is goed voor ons!
  • Bak de kip vanaf kamertemperatuur en niet rechtsreeks uit de koelkast. Zo ontspant het vlees zich en is het minder taai.
  • Bak de kip niet té lang: ja, gaar kippenvlees is belangrijk maar daarvoor hoef je het vlees niet eindeloos te bakken. In ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Wij kiezen er zelf voor om de kip in een koekenpan met deksel (om het vocht te behouden) in een klein beetje olijfolie te bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip in de oven te garen.
  • Laat na het bakken van de kip het vlees onder een stukje aluminiumfolie rusten. Zo bakt de kip nog zachtjes door én krijg je een extra mals kippetje doordat alle sappen zich door het vlees herverdelen.

Probeer ook eens ons overheerlijke recept voor koolhydraatarm wokken, met Oosterse paksoi en kip!

 

Spinazie wokken met boursin en kipfilet is een goed keto of koolhydraatarm recept
3.84 van 24 stemmen
Print

Gewokte Spinazie met Boursin en Kip Filet

Dit handige recept met kipfilet voelt luxueus aan, maar heeft maar 5 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!

Gang Diner
Keuken Frans
Keyword kip, koolhydraatarm hoofdgerecht
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 366 kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks kleine ui in dunne ringetjes gesneden
  • 75 gr spinazie
  • 75 gr Boursin (half pakje)
  • 1 stuks kipfilet
  • 2 el olijfolie extra vierge

Instructies

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie over hoog vuur. Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper. Bak de kip aan beide kanten goudbruin zodra de pan heet is, ongeveer 30 seconden per kant. Bak de kip daarna langzaam gaar over een laag vuur in ongeveer 8 minuten, met de deksel op de pan. Haal de kip uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten, zodat alle sappen zich goed verdelen in de kip.

  2. Terwijl de kip bakt, verhit een eetlepel olijfolie in een wok over een middelhoog vuur. Bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig en zacht.

  3. Voeg de spinazie en een klein scheutje water toe aan de wok, doe een deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.

  4. Als de spinazie volledig is geslonken, voeg dan de Boursin toe. Roer goed om, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt. Serveer samen met de kipfilet.

Nutrition Facts
Gewokte Spinazie met Boursin en Kip Filet
Amount Per Serving
Calorieën 366 Calorieën uit vet 297
% Daily Value*
Vet 33g47%
Verzadigd vet 21g105%
Sodium 528mg23%
Potassium 495mg14%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 3g13%
Suiker 5g6%
Eiwit 8g16%
Vitamine A 7810IU355%
Vitamine C 25mg33%
Calcium 138mg14%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info