Spinazie Wokken met Boursin | Groente met Kipfilet

Dit handige recept met kipfilet voelt luxueus aan, maar heeft maar 5 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!
  • Diner
  • 2 portie
  • 8g koolhydraten

Snel wokken betekent meer voedingstoffen behouden!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper.
  • Bak de kip aan beide kanten 30 seconden op hoog vuur in een koekenpan met 1 el olijfolie.
  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en bak de kip in 8 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten, zodat de kipfilet lekker mals wordt.
  • Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit tot glazig in dezelfde koekenpan met de overige el olijfolie.
  • Voeg de spinazie en het water toe, roer door, doe de deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.
  • Voeg de Boursin toe als de spinazie volledig is geslonken. Blijf goed roeren, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt.
  • Serveer samen met de kipfilet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gewokte spinazie met Boursin en kipfilet
Hoeveelheid per portie
Calories 368 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 7g35%
Sodium 721mg31%
Potassium 1870mg53%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 5g21%
Suiker 5g6%
Eiwit 34g68%
Vitamine A 19319IU878%
Vitamine B12 0.3mg11%
Vitamine C 66mg88%
Calcium 274mg27%
IJzer 6mg38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit romige gerecht met Boursin en spinazie staat in een handomdraai op tafel.

Hoe lang moet je spinazie wokken?

Omdat wokken vaak op een redelijk hoog vuur plaatsvindt, hoef je spinazie helemaal niet zo lang te wokken voordat het volledig geslonken is. Binnen 30 seconden tot 1 minuut is de spinazie klaar.

In dit gerecht voegen we een scheutje water toe en gaat er een deksel op de wok. Door de stoom die zich daardoor vormt kookt de spinazie nog sneller.

Is spinazie wokken gezond?

Doordat spinazie wokken een relatieve korte kooktijd heeft, blijven alle goede voedingstoffen van de spinazie behouden.

En wat voor een voedingstoffen! Je zou het niet denken, maar die alledaagse spinazie is eigenlijk gewoon een superfood.

Spinazie is bijvoorbeeld erg rijk aan ijzer. Waarom is dit zo belangrijk?

Twee redenen: ten eerste is ijzer een belangrijk component voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is wat er voor zorgt dat onze rode bloedcellen effectief zuurstof door ons lichaam kunnen vervoeren. Ten tweede draagt ijzer bij aan een gezond afweersysteem.

Het is dan ook erg belangrijk om genoeg ijzer uit je voeding te putten en om ijzertekort te voorkomen. Gelukkig bevat spinazie ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een echte superfood dus! 

Hoe houd je kipfilet sappig tijdens het bakken?

Met 5 ingrediënten is dit een super simpel gerecht wat toch romig en luxueus aanvoelt. Daarmee biedt dit gerecht een mooie en snelle afwisseling binnen, bijvoorbeeld, een voornamelijk plantaardig dieet. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen.

Om dit recept een success te maken is het wel belangrijk dat de kipfilet mals en sappig is, en dat is niet altijd even makkelijk. Hieronder onze tips voor een mals kippetje:

  • Ga het liefste voor biologische scharrelkip. Scharrelkippen krijgen veel meer beweging, licht, en frisse lucht dan de gemiddelde plofkip. Hierdoor zijn ze gespierder en bevatten daarnaast meer onverzadigde vetzuren, waardoor het vlees sappiger en malser blijft. Wat goed is voor de kip is goed voor ons!
  • Bak de kip vanaf kamertemperatuur en niet rechtsreeks uit de koelkast. Zo ontspant het vlees zich en is het minder taai.
  • Bak de kip niet té lang: ja, gaar kippenvlees is belangrijk maar daarvoor hoef je het vlees niet eindeloos te bakken. In ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Wij kiezen er zelf voor om de kip in een koekenpan met deksel (om het vocht te behouden) in een klein beetje olijfolie te bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip in de oven te garen.
  • Laat na het bakken van de kip het vlees onder een stukje aluminiumfolie rusten. Zo bakt de kip nog zachtjes door én krijg je een extra mals kippetje doordat alle sappen zich door het vlees herverdelen.

Probeer ook eens ons overheerlijke recept voor koolhydraatarm wokken, met Oosterse paksoi en kip!

 

Spinazie wokken met boursin en kipfilet is een goed keto of koolhydraatarm recept
3.99 van 162 stemmen
Print

Gewokte spinazie met Boursin en kipfilet

Dit handige recept met kipfilet voelt luxueus aan, maar heeft maar 5 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!

Gang Diner
Keuken Frans
Keyword kip, koolhydraatarm hoofdgerecht
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij
tijd <30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 portie
Caloriën 368 kcal

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1/3 tl peper
  • 1/3 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 gele ui
  • 400 g spinazie
  • 20 ml water
  • 100 g Boursin cuisine

Instructies

  1. Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper.

  2. Bak de kip aan beide kanten 30 seconden op hoog vuur in een koekenpan met 1 el olijfolie.

  3. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en bak de kip in 8 minuten gaar.

  4. Haal de kip uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten, zodat de kipfilet lekker mals wordt.

  5. Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit tot glazig in dezelfde koekenpan met de overige el olijfolie.

  6. Voeg de spinazie en het water toe, roer door, doe de deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.

  7. Voeg de Boursin toe als de spinazie volledig is geslonken. Blijf goed roeren, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt.

  8. Serveer samen met de kipfilet.

Voedingswaarden
Gewokte spinazie met Boursin en kipfilet
Hoeveelheid per portie
Calories 368 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Verzadigd vet 7g35%
Sodium 721mg31%
Potassium 1870mg53%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 5g21%
Suiker 5g6%
Eiwit 34g68%
Vitamine A 19319IU878%
Vitamine B12 0.3mg11%
Vitamine C 66mg88%
Calcium 274mg27%
IJzer 6mg38%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info