top of page

Spinazie Wokken met Boursin | Groente met Kipfilet

Dit handige recept met kipfilet voelt luxueus aan, maar heeft maar 5 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel!

Diner

1

25 min.

10.6 G Koolhydraten

kCal

384

Koolhydraten

10.6 G

Vetten

23 G

Eiwitten

33.5 G

Gebakken kipfilet met romige spinazie-boursinsaus op wit bord – koolhydraatarm hoofdgerecht met zilveren bestek

Snel wokken betekent meer voedingstoffen behouden!

Meer resultaat nodig?

Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s

Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet

  • 1/3 tl peper

  • 1/3 tl zout

  • 2 el olijfolie

  • 1 gele ui

  • 400 g spinazie

  • 20 ml water

  • 100 g Boursin cuisine

Allergenen: Dit gerecht bevat melk

  • Histamines: Ja

  • Exorfines: Nee

  • Nachtschades: Nee

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper.

  • Bak de kip aan beide kanten 30 seconden op hoog vuur in een koekenpan met 1 el olijfolie.

  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en bak de kip in 8 minuten gaar.

  • Haal de kip uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten, zodat de kipfilet lekker mals wordt.

  • Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit tot glazig in dezelfde koekenpan met de overige el olijfolie.

  • Voeg de spinazie en het water toe, roer door, doe de deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.

  • Voeg de Boursin toe als de spinazie volledig is geslonken. Blijf goed roeren, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt.

  • Serveer samen met de kipfilet.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet

  • 1/3 tl peper

  • 1/3 tl zout

  • 2 el olijfolie

  • 1 gele ui

  • 400 g spinazie

  • 20 ml water

  • 100 g Boursin cuisine

Allergenen: Dit gerecht bevat melk

  • Histamines: Ja

  • Exorfines: Nee

  • Nachtschades: Nee

Dit recept is exclusief voor MA+ abonees

Onbeperkt recepten bekijken voor de
prijs van één tas koffie?

Ontgrendel dit afslankrecept + 265 andere exclusieve recepten voor slechts €2,50/maand.

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met een snufje zout en peper.

  • Bak de kip aan beide kanten 30 seconden op hoog vuur in een koekenpan met 1 el olijfolie.

  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en bak de kip in 8 minuten gaar.

  • Haal de kip uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten, zodat de kipfilet lekker mals wordt.

  • Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit tot glazig in dezelfde koekenpan met de overige el olijfolie.

  • Voeg de spinazie en het water toe, roer door, doe de deksel op de pan en laat de spinazie volledig slinken.

  • Voeg de Boursin toe als de spinazie volledig is geslonken. Blijf goed roeren, totdat de Boursin gesmolten is en de saus naar wens is ingedikt.

  • Serveer samen met de kipfilet.

ma-popup-v3.jpg

30€ SHOPPEN

60€ KRIJGEN

BETER WORDT HET NIET

Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s

🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30

Tips!

Dit romige gerecht met Boursin en spinazie staat in een handomdraai op tafel.


Hoe lang moet je spinazie wokken?

Omdat wokken vaak op een redelijk hoog vuur plaatsvindt, hoef je spinazie helemaal niet zo lang te wokken voordat het volledig geslonken is. Binnen 30 seconden tot 1 minuut is de spinazie klaar.

In dit gerecht voegen we een scheutje water toe en gaat er een deksel op de wok. Door de stoom die zich daardoor vormt kookt de spinazie nog sneller.


Is spinazie wokken gezond?

Doordat spinazie wokken een relatieve korte kooktijd heeft, blijven alle goede voedingstoffen van de spinazie behouden.

En wat voor een voedingstoffen! Je zou het niet denken, maar die alledaagse spinazie is eigenlijk gewoon een superfood.

Spinazie is bijvoorbeeld erg rijk aan ijzer. Waarom is dit zo belangrijk?

Twee redenen: ten eerste is ijzer een belangrijk component voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is wat er voor zorgt dat onze rode bloedcellen effectief zuurstof door ons lichaam kunnen vervoeren. Ten tweede draagt ijzer bij aan een gezond afweersysteem.

Het is dan ook erg belangrijk om genoeg ijzer uit je voeding te putten en om ijzertekort te voorkomen. Gelukkig bevat spinazie ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een echte superfood dus! 


Hoe houd je kipfilet sappig tijdens het bakken?

Met 5 ingrediënten is dit een super simpel gerecht wat toch romig en luxueus aanvoelt. Daarmee biedt dit gerecht een mooie en snelle afwisseling binnen, bijvoorbeeld, een voornamelijk plantaardig dieet. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen.

Om dit recept een success te maken is het wel belangrijk dat de kipfilet mals en sappig is, en dat is niet altijd even makkelijk. Hieronder onze tips voor een mals kippetje:


  • Ga het liefste voor biologische scharrelkip. Scharrelkippen krijgen veel meer beweging, licht, en frisse lucht dan de gemiddelde plofkip. Hierdoor zijn ze gespierder en bevatten daarnaast meer onverzadigde vetzuren, waardoor het vlees sappiger en malser blijft. Wat goed is voor de kip is goed voor ons!

  • Bak de kip vanaf kamertemperatuur en niet rechtsreeks uit de koelkast. Zo ontspant het vlees zich en is het minder taai.

  • Bak de kip niet té lang: ja, gaar kippenvlees is belangrijk maar daarvoor hoef je het vlees niet eindeloos te bakken. In ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Wij kiezen er zelf voor om de kip in een koekenpan met deksel (om het vocht te behouden) in een klein beetje olijfolie te bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip in de oven te garen.

  • Laat na het bakken van de kip het vlees onder een stukje aluminiumfolie rusten. Zo bakt de kip nog zachtjes door én krijg je een extra mals kippetje doordat alle sappen zich door het vlees herverdelen.


Probeer ook eens ons overheerlijke recept voor koolhydraatarm wokken, met Oosterse paksoi en kip!

Ontdek hoe jij makkelijk kunt afslanken – zonder honger

Start met dit gratis koolhydraatarme weekmenu, inclusief recepten en boodschappenlijst.

✔️ Val de eerste kilo’s snel en gezond af

✔️ Eet lekker én blijf verzadigd

✔️Simpel te volgen, blijvend resultaat

MA+ Tips!

Bewaartrick


Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Tot 2 dagen houdbaar. Invriezen is mogelijk, maar de saus kan iets in textuur veranderen.


Heropwarmtip


In de pan (aanbevolen):


Verwarm op laag vuur met een scheutje room of water, regelmatig roeren.


In de magnetron (ideaal op werk):


  • Doe in een magnetronbestendig bakje

  • voeg 1 el water of room toe

  • dek af, en verwarm 2–3 minuten op 750W.

  • Roer halverwege.


Bereiding met de Thermomix


Dit recept kan je perfect maken met een thermomix. Hierbij de instructies:


  • Ui, knoflook hakken: 5 sec / stand 5


  • Kip apart bakken (niet in Thermomix)


  • Spinazie stomen + Boursin mengen: 10 min / 100°C / stand 1 → dan mixen tot romige saus.


Budgethack (voor wie slim wil besparen zonder in te leveren op smaak)


  • Gebruik diepvries spinazie (zonder room):


Een zak van 400 g kost vaak maar €1,20 in plaats van €2,49. Even laten ontdooien en goed uitknijpen voorkomt dat je saus waterig wordt.


  • Kies een huismerk alternatief voor Boursin Cuisine:


Huismerken (zoals Boni, AH, Lidl) bieden romige kruidige kookroom vanaf €0,85 per 100 g – bijna 30% goedkoper, met vergelijkbare smaak.


Met deze twee swaps breng je de portieprijs terug naar ± €4,33 per persoon, zonder smaak of voedingsstoffen te verliezen.



Extra gezondheid


Spinazie is een echte ijzerbom en goed voor je immuunsysteem. De combinatie met gezonde vetten uit Boursin en olijfolie zorgt voor een goede opname van vetoplosbare vitamines (A, D, E, K).

Ontdek hoe jij makkelijk kunt afslanken – zonder honger

Start met dit gratis koolhydraatarme weekmenu, inclusief recepten en boodschappenlijst.

✔️ Val de eerste kilo’s snel en gezond af

✔️ Eet lekker én blijf verzadigd

✔️Simpel te volgen, blijvend resultaat

Tips!

Dit romige gerecht met Boursin en spinazie staat in een handomdraai op tafel.


Hoe lang moet je spinazie wokken?

Omdat wokken vaak op een redelijk hoog vuur plaatsvindt, hoef je spinazie helemaal niet zo lang te wokken voordat het volledig geslonken is. Binnen 30 seconden tot 1 minuut is de spinazie klaar.

In dit gerecht voegen we een scheutje water toe en gaat er een deksel op de wok. Door de stoom die zich daardoor vormt kookt de spinazie nog sneller.


Is spinazie wokken gezond?

Doordat spinazie wokken een relatieve korte kooktijd heeft, blijven alle goede voedingstoffen van de spinazie behouden.

En wat voor een voedingstoffen! Je zou het niet denken, maar die alledaagse spinazie is eigenlijk gewoon een superfood.

Spinazie is bijvoorbeeld erg rijk aan ijzer. Waarom is dit zo belangrijk?

Twee redenen: ten eerste is ijzer een belangrijk component voor de vorming van hemoglobine. Hemoglobine is wat er voor zorgt dat onze rode bloedcellen effectief zuurstof door ons lichaam kunnen vervoeren. Ten tweede draagt ijzer bij aan een gezond afweersysteem.

Het is dan ook erg belangrijk om genoeg ijzer uit je voeding te putten en om ijzertekort te voorkomen. Gelukkig bevat spinazie ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een echte superfood dus! 


Hoe houd je kipfilet sappig tijdens het bakken?

Met 5 ingrediënten is dit een super simpel gerecht wat toch romig en luxueus aanvoelt. Daarmee biedt dit gerecht een mooie en snelle afwisseling binnen, bijvoorbeeld, een voornamelijk plantaardig dieet. Afwisseling zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen.

Om dit recept een success te maken is het wel belangrijk dat de kipfilet mals en sappig is, en dat is niet altijd even makkelijk. Hieronder onze tips voor een mals kippetje:


  • Ga het liefste voor biologische scharrelkip. Scharrelkippen krijgen veel meer beweging, licht, en frisse lucht dan de gemiddelde plofkip. Hierdoor zijn ze gespierder en bevatten daarnaast meer onverzadigde vetzuren, waardoor het vlees sappiger en malser blijft. Wat goed is voor de kip is goed voor ons!

  • Bak de kip vanaf kamertemperatuur en niet rechtsreeks uit de koelkast. Zo ontspant het vlees zich en is het minder taai.

  • Bak de kip niet té lang: ja, gaar kippenvlees is belangrijk maar daarvoor hoef je het vlees niet eindeloos te bakken. In ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Wij kiezen er zelf voor om de kip in een koekenpan met deksel (om het vocht te behouden) in een klein beetje olijfolie te bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de kip in de oven te garen.

  • Laat na het bakken van de kip het vlees onder een stukje aluminiumfolie rusten. Zo bakt de kip nog zachtjes door én krijg je een extra mals kippetje doordat alle sappen zich door het vlees herverdelen.


Probeer ook eens ons overheerlijke recept voor koolhydraatarm wokken, met Oosterse paksoi en kip!

Ontdek hoe jij makkelijk kunt afslanken – zonder honger

Start met dit gratis koolhydraatarme weekmenu, inclusief recepten en boodschappenlijst.

✔️ Val de eerste kilo’s snel en gezond af

✔️ Eet lekker én blijf verzadigd

✔️Simpel te volgen, blijvend resultaat

MA+ Tips!

Bewaartrick


Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Tot 2 dagen houdbaar. Invriezen is mogelijk, maar de saus kan iets in textuur veranderen.


Heropwarmtip


In de pan (aanbevolen):


Verwarm op laag vuur met een scheutje room of water, regelmatig roeren.


In de magnetron (ideaal op werk):


  • Doe in een magnetronbestendig bakje

  • voeg 1 el water of room toe

  • dek af, en verwarm 2–3 minuten op 750W.

  • Roer halverwege.


Bereiding met de Thermomix


Dit recept kan je perfect maken met een thermomix. Hierbij de instructies:


  • Ui, knoflook hakken: 5 sec / stand 5


  • Kip apart bakken (niet in Thermomix)


  • Spinazie stomen + Boursin mengen: 10 min / 100°C / stand 1 → dan mixen tot romige saus.


Budgethack (voor wie slim wil besparen zonder in te leveren op smaak)


  • Gebruik diepvries spinazie (zonder room):


Een zak van 400 g kost vaak maar €1,20 in plaats van €2,49. Even laten ontdooien en goed uitknijpen voorkomt dat je saus waterig wordt.


  • Kies een huismerk alternatief voor Boursin Cuisine:


Huismerken (zoals Boni, AH, Lidl) bieden romige kruidige kookroom vanaf €0,85 per 100 g – bijna 30% goedkoper, met vergelijkbare smaak.


Met deze twee swaps breng je de portieprijs terug naar ± €4,33 per persoon, zonder smaak of voedingsstoffen te verliezen.



Extra gezondheid


Spinazie is een echte ijzerbom en goed voor je immuunsysteem. De combinatie met gezonde vetten uit Boursin en olijfolie zorgt voor een goede opname van vetoplosbare vitamines (A, D, E, K).

Ontdek hoe jij makkelijk kunt afslanken – zonder honger

Start met dit gratis koolhydraatarme weekmenu, inclusief recepten en boodschappenlijst.

✔️ Val de eerste kilo’s snel en gezond af

✔️ Eet lekker én blijf verzadigd

✔️Simpel te volgen, blijvend resultaat

Deze zijn ook lekker...

Recept afbeelding

Koolhydraatarme Red Velvet Cake met Chocolade en Bietjes

Deze dieprode koolhydraatarme cake met roomkaas frosting heeft zich laten inspireren door de...

Recept afbeelding

Bananenpannenkoeken met Fruit

Deze bananenpannenkoeken zijn perfect voor wie gezond wil genieten. Zonder bloem, zonder...

Recept afbeelding

Rode bietensoep met appel

Prachtige rode bietensoep die je verrast met zijn zoete smaak! De appel maakt hem extra mild...

menopauze-landing-claudia-hero.jpg

Claudia Smet

Bezieler van Makkelijk Afvallen

Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.

Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.

ma-keto-splash-v1-wbr.png
keto-mockup-v1-wbr_edited.png

Keto

Challenge

Rate dit recept
Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Geef je score*
Deel je gedachtenPlaats de eerste opmerking.
bottom of page