Naanbrood met knoflookolie

Dit naanbrood is lekker om te eten als bijgerecht, maar kun je ook erg goed nemen als gezond tussendoortje. Lekker met wat knoflookolie om het nét dat extra beetje smaak te geven.
  • Diner
  • 2 broden
  • 19g koolhydraten
naanbrood 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 gram speltmeel
  • 40 gram yoghurt
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Pers de knoflook uit.
  • Doe de knoflook, olijfolie, zout en peper in een bakje en meng goed door elkaar.
  • Meng het speltmeel met de yoghurt en het bakpoeder in een beslagkom en kneed er een deeg van.
  • Verdeel het deeg in twee delen, vorm daar twee ovale rondjes van en druk ze plat
  • Verwarm een koekenpan of grillpan.
  • Besmeer de bovenkanten van de broden met de gekruide olijfolie.
  • Bak ze ongeveer 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koekenpan of grill.
  • Besmeer ook de andere kant en draai de broden om.
  • Bak ze ook op deze kant 2-3 minuten tot de broden goudbruin zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie
Hoeveelheid per portie
Calories 116 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Sodium 78mg3%
Potassium 31mg1%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Eiwit 4g8%
Calcium 24mg2%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Vandaag een recept voor heerlijk koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie.

Koolhydraatarm naanbrood gezond?

Oorspronkelijk wordt dit brood gemaakt van tarwemeel. De tarwemeel hebben we in dit recept vervangen door speltmeel. Speltmeel is ook een graansoort, maar bevat meer voedingsstoffen dan tarwemeel. Het is namelijk niet bewerkt en daarom nog in pure vorm.

Het meel bevat net als tarwemeel ook langzame koolhydraten. Deze koolhydraten kun je best af en toe nemen. Maar pas op dat je het niet té lekker gaat vinden! Want naanbrood kan je beter niet te vaak eten.

Ook zo dol op brood maar niet zo dol op die koolhydraten? Probeer dan koolhydraatarme varianten! Zo heb je naturel koolhydraatarm brood, maar ook koolhydraatarm pompoenbrood of met courgette!

Hoe maak ik dit recept?

Dit brood wordt vaak gegeten als bijgerecht in Aziatische landen. In sommige landen wordt het Nan genoemd. Nan hoeft niet te rijzen en gaat ook niet de oven in. Het wordt direct gebakken in een koekenpan of op de grill. Het is heerlijk bij een Indiase curry, met hummus tijdens de picknick of probeer dit naanbrood met onze auberginedip van uit dit artikel.

Wij zijn benieuwd of jij net zo’n fan bent van naanbrood als dat wij dat zijn. Laat het ons weten!

 

naanbrood
3.97 van 244 stemmen
Print

Koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie

Dit naanbrood is lekker om te eten als bijgerecht, maar kun je ook erg goed nemen als gezond tussendoortje. Lekker met wat knoflookolie om het nét dat extra beetje smaak te geven.
Gang Bijgerecht, Brood, Tussendoortje
Keuken Aziatisch, Indiaas
Keyword brood zonder koolhydraten, gezond bijgerecht, koolhydraatarm brood, naan, snelgerecht, spelt
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 broden
Caloriën 116 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram speltmeel
  • 40 gram yoghurt
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Pers de knoflook uit.
  2. Doe de knoflook, olijfolie, zout en peper in een bakje en meng goed door elkaar.
  3. Meng het speltmeel met de yoghurt en het bakpoeder in een beslagkom en kneed er een deeg van.

  4. Verdeel het deeg in twee delen, vorm daar twee ovale rondjes van en druk ze plat

  5. Verwarm een koekenpan of grillpan.
  6. Besmeer de bovenkanten van de broden met de gekruide olijfolie.

  7. Bak ze ongeveer 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koekenpan of grill.
  8. Besmeer ook de andere kant en draai de broden om.
  9. Bak ze ook op deze kant 2-3 minuten tot de broden goudbruin zijn.
Voedingswaarden
Koolhydraatarm naanbrood met knoflookolie
Hoeveelheid per portie
Calories 116 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 1g1%
Sodium 78mg3%
Potassium 31mg1%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 3g13%
Eiwit 4g8%
Calcium 24mg2%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Miranda

    Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt, zodat ik 4 naanbroodjes had.
    Ik heb Griekse yoghurt gebruikt en door het deeg een theelepel oregano en een theelepel Italiaanse kruiden gedaan.
    Nog nooit zulk lekker naanbrood gegeten. Onze tienerzonen vonden ze ook heerlijk!
    Het is dan niet koolhydraatarm, maar het past wel in ons makkelijkafvallen programma.

  • Bah

    Onvolledig recept, wat doe je met de ingrediënten knoflook peper zout en olijfolie? Wat doe je met de bakpoeder? Als onervaren iemand is dit een grote flop geworden

    • Niels Bosman

      Dankjewel voor je feedback! We hebben de instructies van het recept aangepast zodat het duidelijker is:)

  • Véronique De Coninck

    Ik vond het alvast lekker. Een beetje extra bloem omdat het nog te vochtig was. Ik gebruikte sojayohurt

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info