Koolhydraatarme hachee maken: zo doe je dat!
- Diner
-
4 personen
- 6g koolhydraten
Hachee maken is ontzettend makkelijk om te doen. Met dit recept maak je een heerlijke, koolhydraatarme hachee. Een perfect gerecht voor tijdens de koude wintermaanden!
Ingrediënten
- 800 g runderlappen in blokjes of hacheevlees
- 75 g ongezouten roomboter
- 2 grote uien
- 2 el tomatenpuree
- 1 el rode wijnazijn
- 400 ml kokend water
- 1 runderbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de uien in grove snippers.
- Verwarm de roomboter in een grote braadpan en bak het vlees in 3-5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit nog twee minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en rode wijnazijn toe en roer dit door het mengsel. Meng het bouillonblokje door het kokende water en voeg ook deze toe, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels. Breng de inhoud van de pan aan de kook laat het boven een laag vuur zo’n 2,5 uur sudderen. Zorg ervoor dat de deksel schuin op de pan zit. Roer elk half uur door en voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.
- Laat de hachee na 2,5 uur nog een half uur sudderen zonder deksel, zodat de saus dikker wordt.
- Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met knolselderijpuree.
Voedingswaarden
Tips
Heb jij wel eens een typisch Hollandse hachee gekookt? Dan weet jij als geen ander dat het ontzettend makkelijk is om hachee te maken! Hachee is een stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte en groenten. De hachee die je in Nederland vooral ziet, wordt gemaakt op basis van rundvlees (dat bomvol ijzer zit), uien, meel, bouillon en zuur. Het gerecht wordt, net als bijvoorbeeld de stamppot, tot de typisch Hollandse keuken gerekend.
Koolhydraatarme hachee maken
De hachee in dit recept maken we zonder meel en suiker, omdat deze twee ingrediënten niet koolhydraatarm zijn. In plaats daarvan halen we wat extra smaak uit tomatenpuree. De meel wordt normaal gesproken gebruikt om het gerecht tot een saus te binden, maar in dit recept voor koolhydraatarme hachee gebruiken we gewoon wat minder water.
Serveertip
Een traditionele hachee wordt als stoofgerecht geserveerd met aardappels of aardappelpuree. Wist je dat dit net zo lekker is met een knolselderijpuree? Knolselderij is een perfecte aardappelvervanger en bevat veel minder koolhydraten. Bloemkoolpuree is hier ook een perfecte uitkomst.

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Was weer een heerlijk recept. Veel smaak.