Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme hachee maken: zo doe je dat!
- Diner
-
4 personen
- 6g koolhydraten

Hachee maken is ontzettend makkelijk om te doen. Met dit recept maak je een heerlijke, koolhydraatarme hachee. Een perfect gerecht voor tijdens de koude wintermaanden!
Ingrediënten
- 800 g runderlappen in blokjes of hacheevlees
- 75 g ongezouten roomboter
- 2 grote uien
- 2 el tomatenpuree
- 1 el rode wijnazijn
- 400 ml kokend water
- 1 runderbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de uien in grove snippers.
- Verwarm de roomboter in een grote braadpan en bak het vlees in 3-5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit nog twee minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en rode wijnazijn toe en roer dit door het mengsel. Meng het bouillonblokje door het kokende water en voeg ook deze toe, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels. Breng de inhoud van de pan aan de kook laat het boven een laag vuur zo’n 2,5 uur sudderen. Zorg ervoor dat de deksel schuin op de pan zit. Roer elk half uur door en voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.
- Laat de hachee na 2,5 uur nog een half uur sudderen zonder deksel, zodat de saus dikker wordt.
- Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met knolselderijpuree.
Heb jij wel eens een typisch Hollandse hachee gekookt? Dan weet jij als geen ander dat het ontzettend makkelijk is om hachee te maken! Hachee is een stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte en groenten. De hachee die je in Nederland vooral ziet, wordt gemaakt op basis van rundvlees (dat bomvol ijzer zit), uien, meel, bouillon en zuur. Het gerecht wordt, net als bijvoorbeeld de stamppot, tot de typisch Hollandse keuken gerekend.
Koolhydraatarme hachee maken
De hachee in dit recept maken we zonder meel en suiker, omdat deze twee ingrediënten niet koolhydraatarm zijn. In plaats daarvan halen we wat extra smaak uit tomatenpuree. De meel wordt normaal gesproken gebruikt om het gerecht tot een saus te binden, maar in dit recept voor koolhydraatarme hachee gebruiken we gewoon wat minder water.
Serveertip
Een traditionele hachee wordt als stoofgerecht geserveerd met aardappels of aardappelpuree. Wist je dat dit net zo lekker is met een knolselderijpuree? Knolselderij is een perfecte aardappelvervanger en bevat veel minder koolhydraten. Bloemkoolpuree is hier ook een perfecte uitkomst.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
goede hachee wordt op smaak gebracht en gebonden met ontbijtkoek of peperkoek (laatste uur laten meestoven), daarom voeg ik aan mijn koolhydraatarme hachee flink wat koekkruiden toe. de uien helemaal tot moes stoven zorgt voor binding
Hi Maude,
Dank voor je feedback. Zeker een heerlijke toevoeging.
Was weer een heerlijk recept. Veel smaak.