Koolhydraatarme hachee maken: zo doe je dat!
Hachee maken is ontzettend makkelijk om te doen. Met dit recept maak je een heerlijke, koolhydraatarme hachee. Een perfect gerecht voor tijdens de koude herfst - en wintermaanden!
Diner
4
190 min.
7 G Koolhydraten
kCal
395
Koolhydraten
7 G
Vetten
20 G
Eiwitten
45.7 G

Hachee maken is ontzettend makkelijk om te doen. Met dit recept maak je een heerlijke, koolhydraatarme hachee. Een perfect gerecht voor tijdens de koude wintermaanden!
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
800 g runderlappen in blokjes of hacheevlees
75 g ongezouten roomboter
2 grote uien
2 el tomatenpuree
1 el rode wijnazijn
400 ml kokend water
1 runderbouillonblokje
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de uien in grove snippers.
Verwarm de roomboter in een grote braadpan en bak het vlees in 3-5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit nog twee minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en rode wijnazijn toe en roer dit door het mengsel. Meng het bouillonblokje door het kokende water en voeg ook deze toe, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels. Breng de inhoud van de pan aan de kook laat het boven een laag vuur zo’n 2,5 uur sudderen. Zorg ervoor dat de deksel schuin op de pan zit. Roer elk half uur door en voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.
Laat de hachee na 2,5 uur nog een half uur sudderen zonder deksel, zodat de saus dikker wordt.
Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met knolselderijpuree.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
800 g runderlappen in blokjes of hacheevlees
75 g ongezouten roomboter
2 grote uien
2 el tomatenpuree
1 el rode wijnazijn
400 ml kokend water
1 runderbouillonblokje
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de uien in grove snippers.
Verwarm de roomboter in een grote braadpan en bak het vlees in 3-5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit nog twee minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en rode wijnazijn toe en roer dit door het mengsel. Meng het bouillonblokje door het kokende water en voeg ook deze toe, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels. Breng de inhoud van de pan aan de kook laat het boven een laag vuur zo’n 2,5 uur sudderen. Zorg ervoor dat de deksel schuin op de pan zit. Roer elk half uur door en voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.
Laat de hachee na 2,5 uur nog een half uur sudderen zonder deksel, zodat de saus dikker wordt.
Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met knolselderijpuree.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Heb jij wel eens een typisch Hollandse hachee gekookt? Dan weet jij als geen ander dat het ontzettend makkelijk is om hachee te maken! Hachee is een stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte en groenten. De hachee die je in Nederland vooral ziet, wordt gemaakt op basis van rundvlees (dat bomvol ijzer zit), uien, meel, bouillon en zuur. Het gerecht wordt, net als bijvoorbeeld de stamppot, tot de typisch Hollandse keuken gerekend.
Koolhydraatarme hachee maken
De hachee in dit recept maken we zonder meel en suiker, omdat deze twee ingrediënten niet koolhydraatarm zijn. In plaats daarvan halen we wat extra smaak uit tomatenpuree. De meel wordt normaal gesproken gebruikt om het gerecht tot een saus te binden, maar in dit recept voor koolhydraatarme hachee gebruiken we gewoon wat minder water.
Serveertip
Een traditionele hachee wordt als stoofgerecht geserveerd met aardappels of aardappelpuree. Wist je dat dit net zo lekker is met een knolselderijpuree? Knolselderij is een perfecte aardappelvervanger en bevat veel minder koolhydraten. Bloemkoolpuree is hier ook een perfecte uitkomst.

Wist je dat buikvet vaak niets met eten te maken heeft?
Chronische stress, slechte slaap of toxines houden jouw buikvet vast – zelfs al eet je gezond.
Met deze gratis gids leer je hoe je jouw vetverbranding weer aanzet van binnenuit.
✔️ 9 wetenschappelijk onderbouwde strategieën
✔️Combineert voeding, mindset en herstel
✔️Perfect voor wie al van alles geprobeerd heeft
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat buikvet vaak niets met eten te maken heeft?
Chronische stress, slechte slaap of toxines houden jouw buikvet vast – zelfs al eet je gezond.
Met deze gratis gids leer je hoe je jouw vetverbranding weer aanzet van binnenuit.
✔️ 9 wetenschappelijk onderbouwde strategieën
✔️Combineert voeding, mindset en herstel
✔️Perfect voor wie al van alles geprobeerd heeft
Tips!
Heb jij wel eens een typisch Hollandse hachee gekookt? Dan weet jij als geen ander dat het ontzettend makkelijk is om hachee te maken! Hachee is een stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte en groenten. De hachee die je in Nederland vooral ziet, wordt gemaakt op basis van rundvlees (dat bomvol ijzer zit), uien, meel, bouillon en zuur. Het gerecht wordt, net als bijvoorbeeld de stamppot, tot de typisch Hollandse keuken gerekend.
Koolhydraatarme hachee maken
De hachee in dit recept maken we zonder meel en suiker, omdat deze twee ingrediënten niet koolhydraatarm zijn. In plaats daarvan halen we wat extra smaak uit tomatenpuree. De meel wordt normaal gesproken gebruikt om het gerecht tot een saus te binden, maar in dit recept voor koolhydraatarme hachee gebruiken we gewoon wat minder water.
Serveertip
Een traditionele hachee wordt als stoofgerecht geserveerd met aardappels of aardappelpuree. Wist je dat dit net zo lekker is met een knolselderijpuree? Knolselderij is een perfecte aardappelvervanger en bevat veel minder koolhydraten. Bloemkoolpuree is hier ook een perfecte uitkomst.

Wist je dat buikvet vaak niets met eten te maken heeft?
Chronische stress, slechte slaap of toxines houden jouw buikvet vast – zelfs al eet je gezond.
Met deze gratis gids leer je hoe je jouw vetverbranding weer aanzet van binnenuit.
✔️ 9 wetenschappelijk onderbouwde strategieën
✔️Combineert voeding, mindset en herstel
✔️Perfect voor wie al van alles geprobeerd heeft
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Wist je dat buikvet vaak niets met eten te maken heeft?
Chronische stress, slechte slaap of toxines houden jouw buikvet vast – zelfs al eet je gezond.
Met deze gratis gids leer je hoe je jouw vetverbranding weer aanzet van binnenuit.
✔️ 9 wetenschappelijk onderbouwde strategieën
✔️Combineert voeding, mindset en herstel
✔️Perfect voor wie al van alles geprobeerd heeft
Deze zijn ook lekker...

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.