1

Gegrilde aubergine

Wij zijn fan van aubergine! Deze gegrilde aubergineplakken zijn snel klaar en ontzettend lekker. Je kunt voor dit recept de barbecue gebruiken of een gewone grill.
  • Diner
  • 2 personen
  • 9g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Was de aubergine goed en verwijder de kroon.
  • Snijd in plakken van ongeveer 0.5 cm.
  • Maak een marinade van olijfolie, citroensap, oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout.
  • Besmeer de plakken aubergine met de marinade.
  • Laat een grill heet worden en grill de plakken aan beide kanten ongeveer 2 minuten.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Gegrilde aubergine
Amount Per Serving
Calorieën 125 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Koolhydraten 9g3%
Eiwit 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Hoe eet jij jouw groenten het liefst? Vandaag maken we gegrilde aubergine.

Variëren met aubergine

Stiekem zijn we wel een beetje fan van aubergine, ook al zal je deze groente niet dagelijks eten. Toch zijn wij superblij met de aubergine. Want met deze groente kun je namelijk alle kanten op. Grillen, bakken, vullen… eet hoe jij het lekker vindt! Maak bijvoorbeeld lekkere auberginerolletjes of maak koolhydraatarme toast van aubergine.

Meer dan 40 recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor vind je in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma. De recepten zijn samengesteld in handige weekmenu’s. Zelfs de boodschappenlijstjes hebben we al voor je gemaakt!

Gegrilde aubergine salade

Misschien denk jij niet gelijk aan onze paarse vriend als jij voor het groenteschap staat. Maar de aubergine met pittige smaak is hartstikke gezond! Deze groente bevat veel vezels, kalium en magnesium. Daarnaast bevat het goede antioxidanten, vitamine B én helpt het je cholesterol verlagen. Super, toch? Voor dit recept hebben we de aubergine lekker gegrild met olijfolie en kruiden om hem nóg meer smaak te geven. Vervolgens leggen we de aubergine even op de grillplaat en klaar is kees. Binnen no-time staat dit heerlijke gerecht op tafel!

Hoe maak jij aubergine het liefst? Laat het ons weten!

 

gegrilde aubergine
5 van 1 stem
Print

Gegrilde aubergine

Wij zijn fan van aubergine! Deze gegrilde aubergineplakken zijn snel klaar en ontzettend lekker. Je kunt voor dit recept de barbecue gebruiken of een gewone grill.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterranean
Keyword gegrilde groenten, koolhydraatarm, snelgerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Caloriën 125 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  1. Was de aubergine goed en verwijder de kroon.
  2. Snijd in plakken van ongeveer 0.5 cm.
  3. Maak een marinade van olijfolie, citroensap, oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Besmeer de plakken aubergine met de marinade.
  5. Laat een grill heet worden en grill de plakken aan beide kanten ongeveer 2 minuten.

Notities

Nutrition Facts
Gegrilde aubergine
Amount Per Serving
Calorieën 125 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Koolhydraten 9g3%
Eiwit 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 50.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Ladybug

    Watvoor witte prut wordt er op de foto op gesmeerd? En wat eet je hier verder bij?

    • Evelien Vis

      dat is Griekse yoghurt. Je kunt bij de gegrilde aubergine bijvoorbeeld een gegrilde kipfilet eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info