Kruidige smaken uit het Midden Oosten met frisse yoghurt dip. Een eenvoudig recept voor de populaire Turkse gehaktballetjes in een smeuïge tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en kruiden op middelhoog vuur, tot goudbruin.
Zet het vuur laag en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur direct weer laag. Laat de saus ongeveer 25-30 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Voeg de yoghurt, sumak en olijfolie toe aan een kom. Meng tot een egaal geheel.
Mix het rundergehakt in een kom met de rode peper, zout, gemalen koriander en venkel.
Maak van de gehaktmix vier gehaktballetjes en druk ze plat.
Verwarm de grillstand van de oven voor op de hoogste stand.
Leg de köftes op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de köftes in 5 minuten goudbruin aan elke kant. Laat tijdens het grillen de ovendeur op een kiertje staan.
Serveer de köftes met de tomatensaus en de yoghurt. Smullen maar!
Eenvoudige Turkse Köfte in Kruidige Tomatensaus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl