Mexicaans koken is geen taboe meer in de koolhydraatarme keuken. Hier lees je hoe je zelf wraps kan maken. Zonder mais of tarwemeel, dus glutenvrij. Met dit recept heb je 4 gram koolhydraten per wrap te pakken.
Breng meel, bakpoeder, xantaangom en zout samen in een kom en mix grondig. Gebruik een keukenmachine, garde of handmixer.
Gebruik een keukenmachine of handmixer. Voeg al knedend azijn toe. Wanneer dit goed verdeeld is het geklopt ei. En tenslotte water. Het deeg is voldoende gekneed als het een (plakkerige) bal vormt.
Pak het deeg in krimpfolie en kneed een paar minuten met de hand. Laat 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol een balletje en leg het tussen 2 velletjes bakpapier. Rol nu met een deegroller het balletje gelijkmatig uit tot een tortilla ontstaat van ongeveer 12 centimeter doorsnee.
Verwarm een koekenpan op een medium vuur. De pan moet warm zijn maar niet te heet. (Test met een druppels water; als deze direct verdampen is je pan te heet.)
Bak je koolhydraatarme wrap kort (4 tot 6 seconden) en draai hem direct om. Bak hem nu in een halve minuut tot lichtbruin aan beide zijden.
Een echte tortilla moet wél de kenmerkende licht aangebakken plekjes hebben, maar mag níet te lang gebakken worden. Zo blijft de wrap strechy en soepel.
Houd de wraps warm onder een keukendoek en smikkel direct op.
Deeg wat je niet gebruikt kan je ingepakt 3 dagen bewaren in de koelkast.
Koolhydraatarme wraps maken in 20 minuten , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl