Recept voor een gezonde aardappelsalade. Heerlijk romig en zonder mayonaise. Dus geschikt voor vegan en vegetarisch dieet.
Leg de zoete aardappel op een bord.
Stoom in circa 5-7 minuten beetgaar in de magnetron op 750W. Keer halverwege om.
Verwijder ondertussen de draden van de bleekselderij met behulp van een dunschiller.
Snijd de bleekselderij in stukjes.
Haal de zoete aardappel uit de magnetron, halveer en snijd in blokken van circa 3 centimeter. Laat vervolgens afkoelen.
Pers het sap uit de citroen en hak de peterselie fijn.
Pers de knoflook en snijd de bosui in dunne ringetjes.
Meng de afgekoelde zoete aardappel met de rest van de ingrediënten.
Plaats in de koelkast tot de Duitse aardappelsalade lekker fris is. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder je aardappelsalade wordt.
Duitse aardappelsalade zonder mayonaise , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl