Dit aardpeer recept is een leuke soep van een vergeten groente. Lekker romig, met een zoete notensmaak.
Was de aardperen goed. Snijd in dunne plakjes (schillen hoeft niet).
Borstel de champignons schoon met een keukenpapiertje en snijd in dunne plakjes.
Schil de appel, snijd in stukjes en verwijder het klokhuis.
Maak de prei en knoflook schoon, hak fijn en fruit in een grote soeppan met olijfolie.
Bak de aardperen, appel en de helft van de champignons circa 5 minuten mee op middelhoog vuur. Spatel tijdens het bakken om, zodat de groenten niet aanbakken.
Voeg peper, 2/3 van de tijm en verkruimelde bouillonblokjes toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg het water toe en kook circa 10 tot 15 minuten.
Bak ondertussen de overige champignons in olijfolie en knoflookpoeder goudbruin.
Pureer de inhoud van de soeppan tot een gladde soep, schenk 150 ml kookroom erbij en roer goed door.
Schenk de soep in kommetjes, garneer met de gebakken champignons, overige kookroom en tijm.
Voor een soep met meer bite; snijd de champgnons in plakjes en bak apart in een koekenpan. Dit voeg je aan de aardperen soep in de laatste stap.
Gebruik voor een vetarme versie geen room maar water.
Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon.
Aardperen soep met champignons , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl