Stress verminderen? 5 x voeding die helpt ontspannen

Kan je stress echt verminderen met voeding? Lees hier het bewijs.

 1. Leestijd 4 min
 2. 23 05 2022
Deel dit bericht
Stress verminderen met voeding

Makkelijk stress verminderen. Hoe doe je dat? Een druk gezinsleven, een hoge werkdruk, gezondheidsklachten. Allerlei zaken die je niet 1,2,3 kan veranderen. Wist je dat je zelfs kan aankomen door stress?

Gelukkig, is voeding één van de stressfactoren waar je wel controle over hebt.

Het enige wat je hoeft te doen is weten wat je juist wél moet eten. Ben jij er klaar voor om je lichaam te verlossen van alle opgeslagen spanning? Ontdek hieronder snel wat absoluut op jouw boodschappenlijstje moet staan.

Stress verminderen met voeding 

Yes, please! Onderzoek wijst uit dat voeding een enorme impact heeft op je stressgehalte. Wil je echt verschil maken en het probleem bij de kern aanpakken? Goed nieuws! 7030 mensen gingen je voor en laten zien dat het kan. Lees onderaan de post wat daarvoor nodig is. Iets met detoxen en een stressvrij lichaam…

Ontdek nu eerst de 5 beste voedingsmiddelen die helpen ontspannen:

Stress verminderen met zalm

1. Zalm 

Gerookt, gebakken of als sashimi bij de sushi. Wanneer je je gespannen voelt doe je er goed aan om zalm één keer per week aan je maaltijd toe te voegen. Deze vette vis is rijk aan omega 3- vetzuren EPA en DHA. Dit is waarom ze stress verminderen:

 • Hebben een kalmerende werking
 • Zorgen ervoor dat je stress triggers beter kan handelen
 • Maken het makkelijker om jezelf aan te passen bij verandering

Dit cadeautje uit Alaska is absoluut brain food. In combinatie met vitamine D heeft het een positief effect op het verminderen van stress en depressie (bron).

Stress verminderen met chocolade

2. Pure chocolade 

Zonder schuldgevoel chocolade eten. Daar word je toch vrolijk van? En dat niet alleen, want het is dus ook wetenschappelijk bewezen dat het eten van dit heilige stukje cacao (tenminste 70%) de ideale koolhydraatarme snack is bij stress verminderen. Dit zijn 4 goede, en zelfs gegronde, redenen: 

 1. Het stimuleert je genialiteit, of althans het functioneren van je brein
 2. Je reageert beter op stressvolle situaties, doordat de flavonoïden in pure chocolade de bloedtoevoer naar je hersenen verbetert
 3. Het vermindert stemmingswisselingen 
 4. Je verlaagt de kans op symptomen van depressie 

Say no more! Ik ben voor, jij ook? Genoeg redenen om elke dag een blokje pure chocolade naar binnen te schuiven, denk ik zo. En als je dan toch bezig bent. Verwen jezelf dan ook meteen met een lekker kopje kamille thee. Lees hieronder waarom.

Stress verminderen met kamille

3. Kamille 

Ligt het aan mij of werkt het woord ‘kamille’ alleen al kalmerend? “Drink een heerlijk kopje kamillethee”, wordt vaak gezegd tegen mensen die meer willen ontspannen. En dat is niet zomaar: 

 • Het stimuleert een goede ‘mood’
 • Verlaagd symptomen van depressie, waaronder stress

TIP: wen jezelf aan om tijdens zo’n theemoment even op de pauzeknop te drukken. Zo kan je stress verminderen door simpel meer rust in je dagelijkse routine te bouwen.  

Verminder stress met havermout

4. Havermout

Geniet jij ook zo van je havermout ontbijt of gezonde havermoutkoekjes? Houd je vast, want het wordt nog leuker vanaf nu! Stress verminderen met havermout is namelijk een feit: 

 • Bèta-glucanen zijn de held in dit verhaal, ze verminderen stress 
 • Ook neemt vermoeidheid af
 • En je hebt minder kans op hoofdpijn (bron).

Dus.. wat ontbijt jij morgen? En misschien voeg je zelfs wel onderstaande superfoods toe aan je lunch 😉

Groene groenten verminderen stress

5. Groene bladgroenten 

Groen! De kleur die vaak wordt gekoppeld aan ‘goed’ en ‘positief’. Ook in de wereld der voeding. Populaire bladgroenten zoals spinazie, rucola en boerenkool zijn rijk aan magnesium. Dit mineraal is effectief bij stress verminderen. Het wordt zelfs ingezet bij de behandeling van depressie.

Vul je leven met meer groen! Hierdoor heb je meteen het gevoel dat je gezond bezig bent. Daardoor zit je direct lekkerder in je vel en dat betekent dus ook minder stress. Win-win! 

Neem stress serieus! Je hebt zojuist de eerste stap gezet. En die is super belangrijk. Wil jij de volgende stap zetten en echt verschil maken? Dat is precies wat wij 1 x per jaar doen met de detox kuur. In 2022 deden 7030 mensen met ons mee.

Hierdoor krijg je:
1. Een volledig opgeschoond en stressvrij lichaam
2. Energie voor 10
3. Een goede weerstand

Meedoen kan nu ook nog! Klik hier en wij helpen je bij de volgende stap 🙂

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Ontdek welke methode bij jou past!
28 dagen detox dieet boek

Geef een reactie