Tips
Geen flesjes vol suikers en koolhydraten. Je kan beter zelf aan de slag gaan, want dat is leuker, lekkerder en gezonder. Zelf Teriyaki saus maken is eigenlijk gewoon spelen met honing, gember en chili. Hiermee leg je de basis voor een authentiek Aziatisch recept.
Eigen recept voor een eigen saus
Om zelf, in je eigen keuken, je eigen saus te maken, is vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Natuurlijk is het makkelijker om een flesje te kopen, maar vaak weet je half niet wat erin zit.
En ik heb het niet alleen over suikers en koolhydraten. Maar ook over conserveringsmiddelen en verwerkte dierlijke smaakmakers. En dat terwijl je zelf, vegetarisch, eigenlijk een veel lekkerdere saus kan maken. Zonder suiker. En jij kan het ook!
Zo kan je zelf teriyaki saus maken
Ingrediënten voor teriyaki saus
100 ml sojasaus (minder zout)
10 ml rijstazijn
2 el honing
2 tl knoflook
2 tl gember
2 tl rode peper
Hoe bereid je Teriyaki saus?
Snijd alle ingrediënten fijn en meng ze door de sojasaus. Laat dit minimaal 6 uur trekken. Intussen kan je even verder lezen in onze verzamel post over wereldse gerechten met gehakt, daar doet deze saus het ook vaak erg lekker bij.
Daarna haal de saus door een fijne keuken zeefje voor een egale saus.
Is Teriyaki gezond?
Wanneer je zelf Teriyaki maakt, is dat een gezonde saus. Je mist met name alle ongezonde ingrediënten, zoals toegevoegde zout, suiker en dierlijke producten. Hierdoor weet je wat je binnen krijgt. Daarnaast is knoflook goed voor je bloedvaten, is gember een boost voor je immuunsysteem en zit chili vol antioxidanten.
Hier kan je jouw kippetje rustig in laten liggen.
Recepten met Teriyaki saus
Nu jij de kunst beheerst van zelf Teriyaki saus maken, wil je natuurlijk weten waar je het voor kan gebruiken. Op dit moment hebben een heerlijk recept voor Oma’s kip in Teriyaki saus. Een klassieker. Of als saus over deze Oosterse sashimi salade.
Teriyaki past ook perfect bij een stukje vis, zoals deze zalm met broccolirijst. In een handomdraai maak je er een Oosters feestje van.
Zodra ik meer Aziatische toppertjes voor jullie heb, dan zal ik die ook in deze post plaatsen. Of weet jij nog een leuke? Laat je ideeën achter in de comments. En als je wilt, geef dan gelijk even sterren aan het recept, dan weet ik of het gesmaakt heeft.
Rate dit recept
per hoeveel product zijn de opgegeven voedingswaarden?