In 10 minuten zelf Teriyaki Saus maken zonder suiker
- Diner
-
5 porties
- 2g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml sojasaus minder zout
- 10 ml rijstazijn
- 2 el honing
- 2 tl knoflook
- 2 tl gember
- 2 tl rode peper
Instructies
- Schil de gember en pel de knoflook en hak deze, samen met de rode peper, fijn.
- Doe de soyasaus in een maatbeker en voeg de gesneden ingrediënten toe, mix door elkaar.
- Voeg nu de rijstazijn en honing toe en mix nogmaals goed. Je teriyaki saus is klaar.
- TIP: Laat het sausje even staan om de smaken te laten intrekken (bereid hem bijvoorbeeld s'middags of voor je gaat koken).
Voedingswaarden
Tips
Geen flesjes vol suikers en koolhydraten. Je kan beter zelf aan de slag gaan, want dat is leuker, lekkerder en gezonder. Zelf Teriyaki saus maken is eigenlijk gewoon spelen met honing, gember en chili. Hiermee leg je de basis voor een authentiek Aziatisch recept.
Eigen recept voor een eigen saus
Om zelf, in je eigen keuken, je eigen saus te maken, is vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Natuurlijk is het makkelijker om een flesje te kopen, maar vaak weet je half niet wat erin zit.
En ik heb het niet alleen over suikers en koolhydraten. Maar ook over conserveringsmiddelen en verwerkte dierlijke smaakmakers. En dat terwijl je zelf, vegetarisch, eigenlijk een veel lekkerdere saus kan maken. Zonder suiker. En jij kan het ook!
Zo kan je zelf teriyaki saus maken
Ingrediënten voor teriyaki saus
100 ml sojasaus (minder zout)
10 ml rijstazijn
2 el honing
2 tl knoflook
2 tl gember
2 tl rode peper
Hoe bereid je Teriyaki saus?
Snijd alle ingrediënten fijn en meng ze door de sojasaus. Laat dit minimaal 6 uur trekken. Haal de saus door een fijne keuken zeefje voor een egale saus.
Is Teriyaki gezond?
Wanneer je zelf Teriyaki maakt, is dat een gezonde saus. Je mist met name alle ongezonde ingrediënten, zoals toegevoegde zout, suiker en dierlijke producten. Hierdoor weet je wat je binnen krijgt. Daarnaast is knoflook goed voor je bloedvaten, is gember een boost voor je immuunsysteem en zit chili vol antioxidanten.
Hier kan je jouw kippetje rustig in laten liggen.
Recepten met Teriyaki saus
Nu jij de kunst beheerst van zelf Teriyaki saus maken, wil je natuurlijk weten waar je het voor kan gebruiken. Op dit moment hebben een heerlijk recept voor Oma’s kip in Teriyaki saus. Een klassieker. Of als saus over deze Oosterse sashimi salade.
Zodra ik meer Aziatische toppertjes voor jullie heb, dan zal ik die ook in deze post plaatsen. Of weet jij nog een leuke? Laat je ideeën achter in de comments. En als je wilt, geef dan gelijk even sterren aan het recept, dan weet ik of het gesmaakt heeft.

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Was heerlijk. Gebruikt voor een snelle lunch voor twee personen. 450 gram kant en klare champignons roerbakgroenten, 1 kipfilet en 125 gram taugé .
Ik wil niet heel flauw zijn, maar de titel zegt: teriyaki saus maken zonder suiker. in plaats van suiker wordt voor dit recept honing gebruikt. Honing bestaat voor maar liefst 75,5% uit koolhydraten waarvan 75,1% suikers. Als je alle voedingswaardes van de in dit recept gebruikte ingrediënten bij elkaar optelt, kom je uit op ruim 33 gram koolhydraten per 100 gram product (33,3%), waarvan 31,9 gram suikers (31,9%).
Ik vindt het vreemd dat dit recept ‘zonder suiker’ relatief meer suiker bevat dan bijvoorbeeld de kant en klare verse teriyaki saus van AH (20% suiker) in dit product zitten tevens ook iets minder koolhydraten dan in het hierboven gestelde recept.
Dit is het eerste recept wat ik op deze website lees, voorspelt tot nu toe niet veel goeds, later meer…