Slanke Spaghetti Bolognese Saus
Bolognese Saus is een klassieke Italiaanse saus op basis van wortel, ui en selderij. Dit recept is koolhydraatarm, maar doet niks af aan de rijke smaak die al eeuwen terug gaat.
Diner
5
60 min.
7.8 G Koolhydraten
kCal
340
Koolhydraten
7.8 G
Vetten
12.6 G
Eiwitten
30.2 G

Een traditionele Bolognese Saus kan je makkelijk zelf maken met wortel, ui en selderij. Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme spaghetti.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt 
- 400 gram tomaten gepeld en in kleine stukjes sneden 
- 15 gram tomatenpuree volle eetlepel 
- 30 gram ui ½ stuks, fijngehakt 
- 1 teen knoflook fijngesneden 
- 90 gram wortel 1 stuks, in kleine blokjes 
- 100 gram bleekselderij 2 stengels, in kleine halve plakjes 
- ½ theelepel Steviala kristal of andere suikervrije zoetstof 
- 15 ml rode wijn optioneel 
- ½ theelepel oregano 
- 1 theelepel basilicum 
- ¼ theelepel chilivlokken optioneel 
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt 
Serveertip
- koolhydraatarme tagliatelle (gebruikt voor bepaling nutritionele waarde van dit recept) 
Instructies
- Snijd alle groente zoals aangegeven en verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. 
- Fruit de ui in een paar minuten op een middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg nu de wortel en bleekselderij toe en smoor deze al roerend tot het zacht wordt. 
- Verhoog het vuur en voeg het gehakt toe. Rul het met een houten spatel tot het licht bruin wordt. 
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, zoetstof en rode wijn toe. Sluit het deksel en laat 10 minuten zachtjes koken. Breek of duw met de spatel de tomaten fijn zodat er een saus ontstaat. 
- Laat tot 30 minuten zachtjes borrelen, af en toe roeren tot de Bolognese saus de gewenste dikte heeft. Hoe langer hoe lekker. 
- Bereid nu jouw koolhydraatarme pasta naar keuze. Serveer met geraspte kaas voor de lekker en een blaadje basilicum voor de show. 

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt 
- 400 gram tomaten gepeld en in kleine stukjes sneden 
- 15 gram tomatenpuree volle eetlepel 
- 30 gram ui ½ stuks, fijngehakt 
- 1 teen knoflook fijngesneden 
- 90 gram wortel 1 stuks, in kleine blokjes 
- 100 gram bleekselderij 2 stengels, in kleine halve plakjes 
- ½ theelepel Steviala kristal of andere suikervrije zoetstof 
- 15 ml rode wijn optioneel 
- ½ theelepel oregano 
- 1 theelepel basilicum 
- ¼ theelepel chilivlokken optioneel 
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt 
Serveertip
- koolhydraatarme tagliatelle (gebruikt voor bepaling nutritionele waarde van dit recept) 
Instructies
- Snijd alle groente zoals aangegeven en verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. 
- Fruit de ui in een paar minuten op een middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg nu de wortel en bleekselderij toe en smoor deze al roerend tot het zacht wordt. 
- Verhoog het vuur en voeg het gehakt toe. Rul het met een houten spatel tot het licht bruin wordt. 
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, zoetstof en rode wijn toe. Sluit het deksel en laat 10 minuten zachtjes koken. Breek of duw met de spatel de tomaten fijn zodat er een saus ontstaat. 
- Laat tot 30 minuten zachtjes borrelen, af en toe roeren tot de Bolognese saus de gewenste dikte heeft. Hoe langer hoe lekker. 
- Bereid nu jouw koolhydraatarme pasta naar keuze. Serveer met geraspte kaas voor de lekker en een blaadje basilicum voor de show. 

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Een traditionele Bolognese Saus kan je makkelijk zelf maken met wortel, ui en selderij. Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme spaghetti.
Bolognese saus zelf maken
Bolognese saus zelf maken is altijd een gezonde keuze. Kijk maar eens naar de hoeveelheid koolhydraten en suikers in de verwerkte pastasauzen. Niet te doen. En ook niet nodig. Met dit recept in handen tover jij in 60 minuten een heerlijke gezonde saus op tafel.
Wat heb je nodig voor Bolognese saus?
De basis van dit klassieke recept is ui, wortel en bleekselderij. Veel mensen verwachten dit niet, maar let op. Wanneer deze smaken samenkomen, komt de Italiaanse keuken zo bij je binnen waaien.
Is Spaghetti Bolognese koolhydraatarm?
Slanke spaghetti Bolognese is zeker koolhydraatarm. Dit recept bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie. Een gemiddelde portie koolydraatarme spaghetti, van Atkins bijvoorbeeld, bevat 5,6 gram koolhydraten. Daarmee past het perfect in een Hier lees je meer over pasta in een koolhydraatarm dieet.
Tip voor deze pasta saus
Nog een paar handige keuken tips voor deze pastasaus:
- Je kan deze pastasaus wel 5 dagen bewaren in de koelkast. Laat de saus eerst afkoelen en gebruik een goed afsluitbare bak. Hiermee kan je handig vooruit koken. 
- Invriezen kan ook. Op die manier heb je altijd een gezonde pasta maaltijd achter de hand. 
- Hoe langer je de saus laat doorkoken hoe sterker de smaak wordt. Het beste maak je de saus dus in het weekend en laat je de pan zachtjes 1 of 2 uur pruttelen. Tussendoor wel roeren en controleren of de saus nat genoeg blijft. 
- Voor de lekkerste spaghetti Bolognese kook je de saus op smaak met rode wijn. Maak je geen zorgen over de alcohol, die verdampt tijdens het koken. 
Opzoek naar koolhydraatarme spaghetti?
Bezoek de winkel voor je koolhydraatarme pasta, penne en tagliatelle. Er is een selectie van handige één-portie-verpakkingen, zodat je dit zonder moeite voorjezelf kan klaarmaken.

De overgang is geen excuus – wél een signaal
Je lijf verandert. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer.
Dit gratis weekmenu helpt je opnieuw grip krijgen op je gewicht, je energie en je hormonen.
Incl. recepten + boodschappenlijstje!
✔️ Minder buikvet, meer balans
 ✔️Lekker eten zónder honger
 ✔️Planbaar, haalbaar, zichtbaar resultaat
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
- Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft. 
- Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven. 
- Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden. 
- Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties. 
- Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks. 
- Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen. 
- Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht. 

De overgang is geen excuus – wél een signaal
Je lijf verandert. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer.
Dit gratis weekmenu helpt je opnieuw grip krijgen op je gewicht, je energie en je hormonen.
Incl. recepten + boodschappenlijstje!
✔️ Minder buikvet, meer balans
 ✔️Lekker eten zónder honger
 ✔️Planbaar, haalbaar, zichtbaar resultaat
Tips!
Een traditionele Bolognese Saus kan je makkelijk zelf maken met wortel, ui en selderij. Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme spaghetti.
Bolognese saus zelf maken
Bolognese saus zelf maken is altijd een gezonde keuze. Kijk maar eens naar de hoeveelheid koolhydraten en suikers in de verwerkte pastasauzen. Niet te doen. En ook niet nodig. Met dit recept in handen tover jij in 60 minuten een heerlijke gezonde saus op tafel.
Wat heb je nodig voor Bolognese saus?
De basis van dit klassieke recept is ui, wortel en bleekselderij. Veel mensen verwachten dit niet, maar let op. Wanneer deze smaken samenkomen, komt de Italiaanse keuken zo bij je binnen waaien.
Is Spaghetti Bolognese koolhydraatarm?
Slanke spaghetti Bolognese is zeker koolhydraatarm. Dit recept bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie. Een gemiddelde portie koolydraatarme spaghetti, van Atkins bijvoorbeeld, bevat 5,6 gram koolhydraten. Daarmee past het perfect in een Hier lees je meer over pasta in een koolhydraatarm dieet.
Tip voor deze pasta saus
Nog een paar handige keuken tips voor deze pastasaus:
- Je kan deze pastasaus wel 5 dagen bewaren in de koelkast. Laat de saus eerst afkoelen en gebruik een goed afsluitbare bak. Hiermee kan je handig vooruit koken. 
- Invriezen kan ook. Op die manier heb je altijd een gezonde pasta maaltijd achter de hand. 
- Hoe langer je de saus laat doorkoken hoe sterker de smaak wordt. Het beste maak je de saus dus in het weekend en laat je de pan zachtjes 1 of 2 uur pruttelen. Tussendoor wel roeren en controleren of de saus nat genoeg blijft. 
- Voor de lekkerste spaghetti Bolognese kook je de saus op smaak met rode wijn. Maak je geen zorgen over de alcohol, die verdampt tijdens het koken. 
Opzoek naar koolhydraatarme spaghetti?
Bezoek de winkel voor je koolhydraatarme pasta, penne en tagliatelle. Er is een selectie van handige één-portie-verpakkingen, zodat je dit zonder moeite voorjezelf kan klaarmaken.

De overgang is geen excuus – wél een signaal
Je lijf verandert. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer.
Dit gratis weekmenu helpt je opnieuw grip krijgen op je gewicht, je energie en je hormonen.
Incl. recepten + boodschappenlijstje!
✔️ Minder buikvet, meer balans
 ✔️Lekker eten zónder honger
 ✔️Planbaar, haalbaar, zichtbaar resultaat
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
- Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft. 
- Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven. 
- Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden. 
- Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties. 
- Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks. 
- Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen. 
- Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht. 

De overgang is geen excuus – wél een signaal
Je lijf verandert. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer.
Dit gratis weekmenu helpt je opnieuw grip krijgen op je gewicht, je energie en je hormonen.
Incl. recepten + boodschappenlijstje!
✔️ Minder buikvet, meer balans
 ✔️Lekker eten zónder honger
 ✔️Planbaar, haalbaar, zichtbaar resultaat

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.











