Popcorn maken als snack bij het afvallen? Ja!
Kies voor gezonde ingrediënten en maak zelf de lekkerste, gezonde popcorn! Hmmm.
Tussendoortje
1
10 min.
9 G Koolhydraten
kCal
124
Koolhydraten
9 G
Vetten
8.8 G
Eiwitten
1.7 G

Met gezonde ingrediënten kun je eindeloos variëren en zelf popcorn maken in verschillende smaken.
Meer resultaat nodig?
Ontdek enkele van onze premium boeken & programma’s
Laat gratis recepten je motiveren, maar bereik resultaat met onze bewezen methodes.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
10 gram pofmais
2 tl olie naar keuze
1 tl chilipoeder
1 tl knoflook
Instructies
Verhit de olie in een pan op hoog vuur. De mais zal poffen bij een temperatuur van ongeveer 200 graden. Probeer met één maiskorreltje of de olie heet genoeg is.
Voeg alle mais toe en leg een deksel op de pan, anders springt je popcorn eruit! Zorg ervoor dat er een luchtgaatje is, maar spiek niet onder de deksel tijdens het bakken. Een hete maiskorrel in je oog doet erg veel pijn en kan blijvende schade aanrichten. Bovendien kun je gewoon horen of je mais aan het poffen is!
Schud de pan af en toe zodat alle maiskorrels de kans krijgen te poffen.
LET OP: Haal niet direct de deksel eraf, er kunnen nog steeds korrels poffen.Als je geen mais meer hoort poffen neem je de pan van het vuur. Doe dit ook niet te laat, want dan verbranden de gepofte korrels.
Als je zeker weet dat er geen mais meer poft, kun je de deksel van de pan halen en je popcorn in een bak doen.
Voeg nu de chili- en knoflook toe en roer goed om.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Ingrediënten
10 gram pofmais
2 tl olie naar keuze
1 tl chilipoeder
1 tl knoflook
Instructies
Verhit de olie in een pan op hoog vuur. De mais zal poffen bij een temperatuur van ongeveer 200 graden. Probeer met één maiskorreltje of de olie heet genoeg is.
Voeg alle mais toe en leg een deksel op de pan, anders springt je popcorn eruit! Zorg ervoor dat er een luchtgaatje is, maar spiek niet onder de deksel tijdens het bakken. Een hete maiskorrel in je oog doet erg veel pijn en kan blijvende schade aanrichten. Bovendien kun je gewoon horen of je mais aan het poffen is!
Schud de pan af en toe zodat alle maiskorrels de kans krijgen te poffen.
LET OP: Haal niet direct de deksel eraf, er kunnen nog steeds korrels poffen.Als je geen mais meer hoort poffen neem je de pan van het vuur. Doe dit ook niet te laat, want dan verbranden de gepofte korrels.
Als je zeker weet dat er geen mais meer poft, kun je de deksel van de pan halen en je popcorn in een bak doen.
Voeg nu de chili- en knoflook toe en roer goed om.

30€ SHOPPEN
60€ KRIJGEN
BETER WORDT HET NIET
Klinkt bijna illegaal. Maar tot 31 juli mag het. Koop eender welke mix van boeken, e-books of programma’s
🎁 En je krijgt een supplementenpakket cadeau t.w.v. €30
Tips!
Popcorn linken we vooral aan de bioscoop. Het komt vaak voorbij in (Amerikaanse) films of series, in zo’n enorme, rood-wit gestreepte popcorn bak. Of misschien eet jij zelf wel graag popcorn terwijl je jouw favoriete film kijkt?
Is popcorn gezond?
De snack lijkt eigenlijk vooral in grote hoeveelheden te worden gegeten. Maar is dat wel gezond en kun je dit misschien ook doen als je aan het afvallen bent?
Dat ligt er maar net aan. Popcorn wordt gemaakt van mais, een graan dat uit zetmeel en water bestaat. Als dit zetmeel warm wordt zet het uit en… POP, poft het zich tot popcorn. De vezels die in de gepofte mais zitten, zijn goed voor je darmen en spijsvertering. Daarnaast bevat popcorn polyfenolen die een antioxiderende werking hebben. Popcorn op zichzelf is dus helemaal niet zo slecht!
Het zijn vooral de vetten en smaakjes die het hem doen. Voorverpakte popcorn wordt vaak gemaakt met goedkope, ongezonde zonnebloemolie of boter. Bovendien zijn aan zoete popcorn bijvoorbeeld erg veel fabriekssuikers toegevoegd, en daar word je uiteraard niet dunner van… Zoute popcorn is al iets gezonder, vooral als je gebruik maakt van natuurlijk zout.
En daar ligt nu juist de truc: als jij de ingrediënten kiest, kun je zelf gezonde popcorn maken!
Zelf popcorn maken
Met gezonde ingrediënten kun je eindeloos variëren en zelf popcorn maken in verschillende smaken.
Popcorn maken begint bij het verwarmen van de mais. Hiervoor gebruik je een gezonde olie die op hogere temperatuur verhit kan worden. Geschikt zijn: avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Let op: oliën als extra vergine olijfolie, lijnzaadolie, sesamolie en walnootolie zijn gezond, maar niet als je ze te heet verhit. Omdat popcorn een hoog rookpunt heeft, zijn deze oliën niet geschikt. Kies daarom voor een gezonde olie met een hoog rookpunt, zoals avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Zout of zoet?
Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, en dat maakt popcorn juist zo’n geschikte snack! Je kunt namelijk eindeloos variëren met gezonde smaakjes.
Wat dacht je van zoete popcorn maken met honing? Voor zoute popcorn kun je natuurlijke soorten zout gebruiken. Denk hierbij aan Himalaya zout of Keltisch zeezout, dat is gezonder maar ook nog eens veel lekkerder dan fabriekszout.
Beperk je niet tot de traditionele smaken, maar experimenteer eens! Er is geen kruid dat niet bij gepofte mais past. Zo kun je zelf pittige soorten popcorn maken met kerrykruiden, wasabi of probeer eens ons recept met chili- en knoflookpoeder. Lekker!
Weet jij nog meer lekkere smaken? Laat het ons weten in een reactie!
Ben jij fanatiek aan het afvallen? Koolhydraatarm snacken mag! Maak deze popcorn, of bekijk eens mijn favo Koolhydraatarme Tussendoortjes voor 23 stukjes inspiratie.

Eindelijk eten dat goed voelt én goed doet
Ben je het beu om te twijfelen of wat je eet wel gezond is?
Met dit gratis weekmenu ontdek je hoe eenvoudige recepten je lichaam kunnen ondersteunen – zonder calorieën tellen of stress.
✔️ Voeding voor je energie, hart en hormonen
✔️Structuur en rust in je eetpatroon
✔️Recepten die je moeiteloos volhoudt
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Eindelijk eten dat goed voelt én goed doet
Ben je het beu om te twijfelen of wat je eet wel gezond is?
Met dit gratis weekmenu ontdek je hoe eenvoudige recepten je lichaam kunnen ondersteunen – zonder calorieën tellen of stress.
✔️ Voeding voor je energie, hart en hormonen
✔️Structuur en rust in je eetpatroon
✔️Recepten die je moeiteloos volhoudt
Tips!
Popcorn linken we vooral aan de bioscoop. Het komt vaak voorbij in (Amerikaanse) films of series, in zo’n enorme, rood-wit gestreepte popcorn bak. Of misschien eet jij zelf wel graag popcorn terwijl je jouw favoriete film kijkt?
Is popcorn gezond?
De snack lijkt eigenlijk vooral in grote hoeveelheden te worden gegeten. Maar is dat wel gezond en kun je dit misschien ook doen als je aan het afvallen bent?
Dat ligt er maar net aan. Popcorn wordt gemaakt van mais, een graan dat uit zetmeel en water bestaat. Als dit zetmeel warm wordt zet het uit en… POP, poft het zich tot popcorn. De vezels die in de gepofte mais zitten, zijn goed voor je darmen en spijsvertering. Daarnaast bevat popcorn polyfenolen die een antioxiderende werking hebben. Popcorn op zichzelf is dus helemaal niet zo slecht!
Het zijn vooral de vetten en smaakjes die het hem doen. Voorverpakte popcorn wordt vaak gemaakt met goedkope, ongezonde zonnebloemolie of boter. Bovendien zijn aan zoete popcorn bijvoorbeeld erg veel fabriekssuikers toegevoegd, en daar word je uiteraard niet dunner van… Zoute popcorn is al iets gezonder, vooral als je gebruik maakt van natuurlijk zout.
En daar ligt nu juist de truc: als jij de ingrediënten kiest, kun je zelf gezonde popcorn maken!
Zelf popcorn maken
Met gezonde ingrediënten kun je eindeloos variëren en zelf popcorn maken in verschillende smaken.
Popcorn maken begint bij het verwarmen van de mais. Hiervoor gebruik je een gezonde olie die op hogere temperatuur verhit kan worden. Geschikt zijn: avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Let op: oliën als extra vergine olijfolie, lijnzaadolie, sesamolie en walnootolie zijn gezond, maar niet als je ze te heet verhit. Omdat popcorn een hoog rookpunt heeft, zijn deze oliën niet geschikt. Kies daarom voor een gezonde olie met een hoog rookpunt, zoals avocado olie, rijstvlies olie of macademia olie.
Zout of zoet?
Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, en dat maakt popcorn juist zo’n geschikte snack! Je kunt namelijk eindeloos variëren met gezonde smaakjes.
Wat dacht je van zoete popcorn maken met honing? Voor zoute popcorn kun je natuurlijke soorten zout gebruiken. Denk hierbij aan Himalaya zout of Keltisch zeezout, dat is gezonder maar ook nog eens veel lekkerder dan fabriekszout.
Beperk je niet tot de traditionele smaken, maar experimenteer eens! Er is geen kruid dat niet bij gepofte mais past. Zo kun je zelf pittige soorten popcorn maken met kerrykruiden, wasabi of probeer eens ons recept met chili- en knoflookpoeder. Lekker!
Weet jij nog meer lekkere smaken? Laat het ons weten in een reactie!
Ben jij fanatiek aan het afvallen? Koolhydraatarm snacken mag! Maak deze popcorn, of bekijk eens mijn favo Koolhydraatarme Tussendoortjes voor 23 stukjes inspiratie.

Eindelijk eten dat goed voelt én goed doet
Ben je het beu om te twijfelen of wat je eet wel gezond is?
Met dit gratis weekmenu ontdek je hoe eenvoudige recepten je lichaam kunnen ondersteunen – zonder calorieën tellen of stress.
✔️ Voeding voor je energie, hart en hormonen
✔️Structuur en rust in je eetpatroon
✔️Recepten die je moeiteloos volhoudt
MA+ Tips!
Binnenkort vind je bij dit recept een reeks praktische keukentips die je direct kunt toepassen, zelfs zonder toegang tot de volledige bereiding. Zo haal je toch al extra waarde uit onze recepten.
Heropwarmtips: hoe je gerecht ook de volgende dag nog smaakvol blijft.
Budgethacks: slimme bespaartips en voordelige alternatieven.
Bewaartricks: methodes om gerechten langer vers te houden.
Combinatietips: suggesties voor bijgerechten en smaakvolle variaties.
Pro-technieken: inzichten en vaardigheden van ervaren koks.
Slimme inkoop: de beste momenten en plaatsen om voordelig in te kopen.
Exacte kostprijzen: inzicht in de werkelijke kosten van je gerecht.

Eindelijk eten dat goed voelt én goed doet
Ben je het beu om te twijfelen of wat je eet wel gezond is?
Met dit gratis weekmenu ontdek je hoe eenvoudige recepten je lichaam kunnen ondersteunen – zonder calorieën tellen of stress.
✔️ Voeding voor je energie, hart en hormonen
✔️Structuur en rust in je eetpatroon
✔️Recepten die je moeiteloos volhoudt
Deze zijn ook lekker...

Claudia Smet
Bezieler van Makkelijk Afvallen
Met haar jarenlange ervaring en passie voor voeding inspireert ze dagelijks duizenden mensen om gezonder te leven. Dankzij haar duidelijke aanpak en de toegankelijke recepten van Makkelijk Afvallen hebben we al meer dan 150.000 mensen geholpen om niet alleen blijvend af te slanken, maar ook hun energie, bloedsuiker en algemene gezondheid te verbeteren.
Claudia gelooft dat goede voeding méér is dan een getal op de weegschaal — het is de basis voor een krachtig, gelukkig en veerkrachtig leven. Haar missie: jou motiveren om elke dag bewuste keuzes te maken, zonder in te boeten op smaak of plezier.