Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta

Ben je ook zo gek op paprika's? Goed nieuws! We hebben een heerlijk recept voor je met paprika, gehakt, spinazie en feta! Goed om de dag mee door te komen en ontzettend makkelijk om te maken.
  • Diner
  • 1 persoon
  • 21g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 paprika kleur naar wens
  • 0,5 ui
  • 0,5 el olijfolie
  • 85 gram rundergehakt
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram feta
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • strooikaas klein handje
  • peterselie klein takje

Instructies

  • Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snij de feta in blokjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Bak in een ruime wok ui glazig en voeg gehakt en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal.
  • Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
  • Strooi er wat kaas over en bestrooi vlak voor het serveren met vers gehakte peterselie.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta
Amount Per Serving
Calorieën 512 Calorieën uit vet 306
% Daily Value*
Vet 34g49%
Verzadigd vet 18g90%
Sodium 1019mg44%
Potassium 1444mg41%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 7g29%
Suiker 11g12%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 18110IU823%
Vitamine C 198.2mg264%
Calcium 546mg55%
IJzer 6.7mg42%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Is gevulde paprika met gehakt maken moeilijk?

Je eigen gevulde paprika’s maken moeilijk? Nee joh, niet zo veel denken en gewoon beginnen! Het is namelijk ontzettend makkelijk, dus maak je geen zorgen: you got this! Snijd eerst de paprika doormidden, vul de paprika vervolgens met de ingrediënten die je hebt en schuif in de oven. Na een kleine twintig minuten heb je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel staan!

Ma’s tip: gek op soep? Bekijk dan ook eens ons recept voor paprikasoep met tijm!

Is paprika gezond?

Wist je dat paprika’s supergezonde groentes zijn? De supervrucht, verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje, groen en rood, bevat namelijk ontzettend veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar wat dan precies? Dan moet je denken aan:

  • Vitamines A, B en C
  • Caroteen (goed voor de huid en immuunsysteem!)
  • Lycopeen
  • Vezels

Go paprika’s!

Wil je meer inspiratie op doen voor gerechten tijdens de lunch, het diner of ontbijt? We verzamelden des lekkerste en slankste recepten voor je in ons koolhydraatarm 50 dagen programma zodat je 50 dagen lang kunt genieten van de beste koolhydraatarme recepten!

 

gevulde paprika met gehakt
0 van 0 stemmen
Print

Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta

Ben je ook zo gek op paprika's? Goed nieuws! We hebben een heerlijk recept voor je met paprika, gehakt, spinazie en feta! Goed om de dag mee door te komen en ontzettend makkelijk om te maken.

Gang Diner
Keuken Mediterranean
Keyword koolhydraatarm, ovengerecht, paprika, vleesgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 512 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 1 paprika kleur naar wens
  • 0,5 ui
  • 0,5 el olijfolie
  • 85 gram rundergehakt
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram feta
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • strooikaas klein handje
  • peterselie klein takje

Instructies

  1. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snij de feta in blokjes.

  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

  3. Bak in een ruime wok ui glazig en voeg gehakt en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal.

  4. Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.

  5. Strooi er wat kaas over en bestrooi vlak voor het serveren met vers gehakte peterselie.

Nutrition Facts
Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta
Amount Per Serving
Calorieën 512 Calorieën uit vet 306
% Daily Value*
Vet 34g49%
Verzadigd vet 18g90%
Sodium 1019mg44%
Potassium 1444mg41%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 7g29%
Suiker 11g12%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 18110IU823%
Vitamine C 198.2mg264%
Calcium 546mg55%
IJzer 6.7mg42%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1