4

Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta

Ben je ook zo gek op gevulde paprika's? Goed nieuws! We hebben een heerlijk koolhydraatarm recept voor je met paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 23g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 paprika kleur naar wens
  • 0,5 ui
  • 0,5 el olijfolie
  • 85 gr rundergehakt
  • 150 gr spinazie
  • 75 gr feta
  • 1 tl chilipoeder
  • 20 gr strooikaas klein handje
  • 5 gr peterselie klein takje

Instructies

  • Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snij de feta in blokjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Bak in een ruime wok ui glazig en voeg gehakt en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal.
  • Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
  • Strooi er wat kaas over en bestrooi vlak voor het serveren met vers gehakte peterselie.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Paprika gevuld met kruidig gehakt, spinazie en feta
Amount Per Serving
Calorieën 579 Calorieën uit vet 351
% Daily Value*
Vet 39g56%
Verzadigd vet 21g105%
Sodium 1165mg51%
Potassium 1530mg44%
Koolhydraten 23g9%
Vezels 8g33%
Suiker 11g12%
Eiwit 36g72%
Vitamine A 19454IU884%
Vitamine B12 4mg143%
Vitamine C 205mg273%
Calcium 668mg67%
IJzer 8mg50%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Is gevulde paprika met gehakt maken moeilijk?

Je eigen gevulde paprika’s maken moeilijk? Nee joh, niet zo veel denken en gewoon beginnen! Het is namelijk ontzettend makkelijk, dus maak je geen zorgen: you got this! Snijd eerst de paprika doormidden, vul de paprika vervolgens met de ingrediënten die je hebt en schuif in de oven. Na een kleine twintig minuten heb je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel staan!

Ma’s tip: gek op soep? Bekijk dan ook eens ons recept voor paprikasoep met tijm!

Is paprika gezond?

Wist je dat paprika’s supergezonde groentes zijn? De supervrucht, verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje, groen en rood, bevat namelijk ontzettend veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar wat dan precies? Dan moet je denken aan:

  • Vitamines A, B en C
  • Caroteen (goed voor de huid en immuunsysteem!)
  • Lycopeen
  • Vezels

Go paprika’s!

Wil je meer inspiratie op doen voor gerechten tijdens de lunch, het diner of ontbijt? We verzamelden des lekkerste en slankste recepten voor je in ons koolhydraatarm 50 dagen programma zodat je 50 dagen lang kunt genieten van de beste koolhydraatarme recepten!

 

Rode en gele gevulde paprika koolhydraatarm met vulling van gehakt, spinazie en feta
5 van 4 stemmen
Print

Paprika gevuld met kruidig gehakt, spinazie en feta

Ben je ook zo gek op gevulde paprika's? Goed nieuws! We hebben een heerlijk koolhydraatarm recept voor je met paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta!

Gang Diner
Keuken Mediterranean
Keyword koolhydraatarm, ovengerecht, paprika, vleesgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 579 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 1 paprika kleur naar wens
  • 0,5 ui
  • 0,5 el olijfolie
  • 85 gr rundergehakt
  • 150 gr spinazie
  • 75 gr feta
  • 1 tl chilipoeder
  • 20 gr strooikaas klein handje
  • 5 gr peterselie klein takje

Instructies

  1. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snij de feta in blokjes.

  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

  3. Bak in een ruime wok ui glazig en voeg gehakt en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal.

  4. Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.

  5. Strooi er wat kaas over en bestrooi vlak voor het serveren met vers gehakte peterselie.

Nutrition Facts
Paprika gevuld met kruidig gehakt, spinazie en feta
Amount Per Serving
Calorieën 579 Calorieën uit vet 351
% Daily Value*
Vet 39g56%
Verzadigd vet 21g105%
Sodium 1165mg51%
Potassium 1530mg44%
Koolhydraten 23g9%
Vezels 8g33%
Suiker 11g12%
Eiwit 36g72%
Vitamine A 19454IU884%
Vitamine B12 4mg143%
Vitamine C 205mg273%
Calcium 668mg67%
IJzer 8mg50%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info