Weten wat je moet eten om af te vallen?
Weten wat je moet eten om af te vallen?
Krijg je persoonlijke weekmenu in de Makkelijke Maaltijd Planner en verlies gratis je eerste kilo's.
Doe mee voor €0,00
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
De bekendste (en volgens velen lekkerste) hazelnootpasta is Nutella. Ondanks het feit dat hazelnootpasta uit de winkel ongezond is, kunnen maar weinig mensen deze lekkernij laten staan. Welke ingrediënten maken hazelnootpasta zo ongezond?
De meeste spreads, zoals bijvoorbeeld Nutella, zitten boordevol suikers. Deze zorgen er niet alleen voor dat het product langer houdbaar blijft, ze zijn ook nog eens super verslavend! Naast ongezonde suikers zit in kant-en-klare hazelnootpasta vaak palmolie. Deze olie bevat ontzettend slechte vetten die slecht zijn voor je lichaam.
MA’s Tip: Kun jij die pot Nutella niet laten staan en heb je moeite je in te houden met snaaien en snoepen? Lees hier ‘Mijn 18 Tips tegen snaaien en snoepen na het avondeten’.
Waarom maak jij zelf geen gezonde hazelnootpasta? Wij maakten een recept met cacoapoeder, kokosolie en honing. Zo maak je een spread die net zo lekker smaakt als Nutella, maar wel een stuk gezonder is!
MA’s Tip: Heb jij een melkallergie of lactose intolerantie? Je kunt de pasta ook maken zonder melk! Laat de melk weg uit onderstaand recept en gebruik de helft van de kokosolie.
>>> Lees verder over de gevolgen van suiker verslaving en 10 tips om er vanaf te komen.
Deze hazelnootpasta smaakt net zo lekker als Nutella maar bevat een stuk minder verslavende suikers! Dat is nog eens verantwoord genieten.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Smelt in een steelpannetje op lage temperatuur de kokosolie en voeg hier de honing en het zout aan toe.
Als de noten klaar zijn maal je deze fijn in een keukenmachine, je zult zien dat vanzelf een pasta substantie ontstaat!
Als de noten tot pasta gemalen zijn voeg je het oliemengsel toe, samen met de melk en en cacaopoeder. Maal de ingrediënten op lage stand door elkaar tot er een smeuïge hazelnootpasta ontstaat.
TIP: Als je de pasta te vloeibaar vindt kun je hem even in de koelkast zetten. Je zult zien dat de substantie dikker wordt als hij is afgekoeld.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Geniet van deze groene salade!
Kokosyoghurt is super geschikt om te verwerken in een koolhydraatarm dessert! Combineer het met vers fruit en chiazaad.
Ga jij voor deze home made kipsalade met pesto?
Deze komkommersalade is lekker fris en gezond. Binnen een handomdraai staat de salade op tafel.
Yes, vandaag gaan we onze favoriete gezonde gehaktballen maken!
Maak als winters ontbijtrecept of toetje deze rabarber crumble!
Vandaag maken we knapperige rösti van koolraap! Heerlijk als snack of als bijgerecht.
Boerenkool en taart een vreemde combinatie? Dan heb jij deze boerenkooltaart met rookworst nog niet gezien.
Houd jij ook zo van snoepen en lekkernijen? Dan heb ik goed nieuws.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Krijg je persoonlijke weekmenu in de Makkelijke Maaltijd Planner en verlies gratis je eerste kilo's.
Doe mee voor €0,00
2 Kilo in 10 Dagen?
Ontdek het gemak van persoonlijke weekmenu's en start met afvallen.
Ontdek het gemak van persoonlijke weekmenu's en start met afvallen.
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de download. Kick vandaag nog af van Suiker!
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Echt heerlijk!!! Moet deze chocoladepasta in de koelkast worden bewaard vanwege de melk of hoeft dat niet perse?
Hoe lang is deze pasta houdbaar? Ik deel mijn mening met Loes, echter het gaat hier om een ‘verwaarloosbare’ hoeveelheid. Verder kokosolie; discutabel, zeker gezien het duurzaamheidsaspect… Maar goed, leuk recept, het uitproberen waard!
Vraagje:waarom staat er hazelnootpasta zonder suiker? Honingbij volgens mij ook suiker. Er wordt zeker geraffineerde suiker bedoeld, ik vindt het verwarrend en zie het vaker opinternet staan. Zou je daar aan willen denken? Bedankt