Gevulde paprika met fetakaas

  • Diner
  • 1
  • 6.5g koolhydraten
gevulde paprika met fetakaas 6.5g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Dompel jezelf onder in genot met deze smeuïge gevulde paprika met gesmolten kaas.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 paprika groen
  • 100 g feta
  • 1 ei
  • 1/2 tl munt gedroogd
  • 1/2 tl sambal
  • 50 g rucola
  • 1 tomaat in stukjes
  • 5 groene olijven ontpit en gehakt
  • 5 g olijfolie
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de feta in blokjes en zet 2 eetlepels apart.
  • Meng feta, ei, munt en sambal in een kom met een vork.
  • Vul de paprikahelften met de feta-kaasvulling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.
  • Maak een salade van de rucola, tomaat, overige feta blokjes en olijven.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade samen met de gevulde paprika.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gevulde paprika met fetakaas
Hoeveelheid per portie
Calories 505 Calories from Fat 360
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 40g57%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 1804mg78%
Potassium 884mg25%
Koolhydraten 6.5g3%
Vezels 5g21%
Suiker 9g10%
Eiwit 26g52%
Vitamine A 6822IU310%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 177mg236%
Calcium 865mg87%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Schrik jij ook nog elke keer van het bedrag dat je moet aftikken bij de kassa? Paprika’s zijn ook niet bepaald goedkoop. Om te voorkomen dat deze gevulde paprika een duur grapje wordt, kan je paprika’s goedkoop scoren op de markt, bij de Marokkaanse toko of in een voordeelverpakking (per 3 verpakt) bij AH of Jumbo.

Gevulde paprika vega versie

Een van de redenen waarom een vegetarische gevulde paprika kan helpen bij afvallen, is de vezel- en eiwitrijke vulling.

  • Vezels geven je een langdurig verzadigd gevoel, waardoor je veel minder snel last krijg van een hongergevoel. Ook stimuleren vezels een gezonde spijsvertering en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
  • De eiwitten in deze gevulde paprika dragen bij aan gewichtsverlies door het bevorderen van een langdurig verzadigd gevoel en het ondersteunen van spieropbouw, wat de stofwisseling verhoogt.

Maar dat is niet alles! Paprika’s zijn ook een uitstekende bron van vitamine C, wat de stofwisseling kan stimuleren. Een efficiënte stofwisseling kan je helpen om calorieën sneller te verbranden en vetopslag te verminderen. Drie keer raden wie er vanavond smult van deze gevulde paprika, doe je mee?

Gevulde paprika in je weekmenu

Deze goddelijke gevulde paprika’s zijn in een mum van tijd te maken, ze vullen goed en bevatten allerlei gezonde voedingsstoffen. Die wil je dus zeker aan je koolhydraatarme weekmenu toevoegen. Het is dan vast geen straf al je deze 2 dagen op rij eet of misschien zelfs wel een keer als lunch eet.

MA’s tip is dan ook: maak dubbele porties, zodat je de volgende dag niet hoeft te koken of al een heerlijke lunch klaar hebt staan. Tijdens het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is je avondmaaltijd ook direct de lunch voor de volgende dag. Ideaal als je niet voor elk eetmoment in de keuken wilt staan. Volg ook onderstaande tips om succesvol af te vallen.

10 tips voor koolhydraatarm weekmenu zelf samenstellen:

  1. Kies voor groenten als basis: vul je bord met een regenboog aan groenten, zoals broccoli, spinazie, bloemkool, paprika en courgette. Ze zijn laag in koolhydraten en rijk aan voedingsstoffen.
  2. Ga voor eiwitrijke voedingsmiddelen: kies voor magere eiwitbronnen zoals kip, kalkoen, vis, eieren en tofu. Zo zit je lekker lang “vol” en zorg je voor spierbehoud.
  3. Beperk zetmeelrijke voedingsmiddelen: denk aan aardappelen, rijst, pasta en brood. Vervang ze door interssante alternatieven zoals bloemkoolrijst, courgettenoedels of quinoa.
  4. Gezonde vetten toevoegen: zoals avocado, olijfolie, noten en zaden. Ze tillen je gerecht qua smaak en smeuïgheid naar een ander level en stimuleren de opname van vetoplosbare vitamines.
  5. Snack slim: bak een bananenbrood en kies voor gezonde koolhydraatarme snacks, zoals een handjevol amandelen, plakjes komkommer met hummus of Griekse yoghurt met bessen.
  6. Plan je maaltijden vooruit: dit helpt om gezonde keuzes te maken en voorkomt snaaien en een schuldgevoel.
  7. Experimenteer met kruiden en specerijen: maak er een feestje van. Dit houdt je maaltijden lekker en gevarieerd.
  8. Drink voldoende water: heel belangrijk voor gewichtsverlies. Vermijd daarbij natuurlijk wel suikerhoudende drankjes.
  9. Eet langzaam en bewust: neem de tijd en geniet! Het helpt je ook om beter naar je lichaam te luisteren en te herkennen wanneer je vol zit.
  10. Wees flexibel en geniet: houd in gedachten dat een koolhydraatarm weekmenu flexibel kan zijn. Maak er een levensstijl van, zodat je op de lange termijn ook succesvol bent. Geniet af en toe van een gezonde koolhydraatarme traktatie of een maaltijd buiten de deur, zolang je het in balans houdt kan dat best.

Deze tips zijn de sleutels tot succes. Alle 10 zitten ze verwerkt in het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Het enige wat je hoeft te doen is de boodschappen, het koken én genieten van al het lekkers dat elke dag weer op tafel staat. Afvallen kan ook lekker zijn. Klik hier en ontdek het zelf.

 

 

 

 

 

 

gevulde paprika met fetakaas
3.94 van 224 stemmen
Print

Gevulde paprika met fetakaas

Gang Diner
Keuken Mediterranean
Keyword groente uit de oven, ovenschotel, paprika
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij, vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1
Caloriën 505 kcal
Auteur Kim Findhammer

Ingrediënten

  • 1 paprika groen
  • 100 g feta
  • 1 ei
  • 1/2 tl munt gedroogd
  • 1/2 tl sambal
  • 50 g rucola
  • 1 tomaat in stukjes
  • 5 groene olijven ontpit en gehakt
  • 5 g olijfolie
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout

Instructies

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  3. Snijd de feta in blokjes en zet 2 eetlepels apart.

  4. Meng feta, ei, munt en sambal in een kom met een vork.

  5. Vul de paprikahelften met de feta-kaasvulling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.

  7. Maak een salade van de rucola, tomaat, overige feta blokjes en olijven.

  8. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  9. Serveer de salade samen met de gevulde paprika.

Voedingswaarden
Gevulde paprika met fetakaas
Hoeveelheid per portie
Calories 505 Calories from Fat 360
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 40g57%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 1804mg78%
Potassium 884mg25%
Koolhydraten 6.5g3%
Vezels 5g21%
Suiker 9g10%
Eiwit 26g52%
Vitamine A 6822IU310%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 177mg236%
Calcium 865mg87%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Snelle gezonde maaltijden voor elke dag

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Hendrika

    Lekkere maaltijd die goed vult. Heb dubbele portie gemaakt en de volgende dag als lunch weer gegeten. Was koud ook lekker.

    • Niels Bosman

      Bedankt voor je positieve feedback! Fijn om te horen dat je hebt genoten van de maaltijd en dat het zelfs als koude lunch goed smaakte. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om dit met ons te delen!

  • Henny

    Een lekker recept. Ik vond het wel een beetje veel feta en heb daarom de helft vervangen voor vegetarisch gehakt. De olijven door de sla gedaan want die hield ik over. Die zag ik nergens meer terug in het recept.

    • Niels Bosman

      Goed om te lezen dat het lekker was! Dankjewel ook voor de feedback:) De olijven mogen inderdaad door de salade, dat staat inmiddels ook zo in de omschrijving.

  • Trix

    De vulling is heel lekker maar de paprika is heel hard. Als jullie daar nog iets op weten dan is het best lekker

    • Ovlot

      Hey Trix, leuk dat je met ons meekookt!
      Ik heb nog nooit gehad dat mijn paprika hard word, maar ik weet wel dat als ik de paprika in aluminiumfolie inpak ik al het vocht goed erin houd en het dan extra zacht en smeuïg word. Dikke tip!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info