Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Spruitjes uit de oven | 5 geheimen voor de beste
- Diner
-
1 portie
- 9g koolhydraten

Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de spruiten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, gemalen peper en zout. Hussel door tot alles goed gemengd is.
- Gril de spruiten in de oven voor ca. 25 minuten. Hussel halverwege met de bakplaat.
- De spruiten zijn klaar wanneer ze aan de buitenkant knapperig zijn en van binnen zacht. Marineer de spruiten met grove zeezout korrels.
Let op: dit smakelijke bijgerecht kan je hoofdgerecht nog wel eens overschaduwen… Lees snel verder voor de 5 geheimen voor de lekkerste spruitjes uit de oven.
Spruiten als bijgerecht
Een goed bijgerecht moet ten eerste eenvoudig zijn, zodat jij je kan concentreren op het hoofdgerecht en op je tafelgenoten natuurlijk. Dit recept voldoet daar aan. Je bereidt het namelijk in 5 minuten voor.
Ten tweede haal je veel essentiële voedingsstoffen uit het groene gedeelte van de maaltijd. Zeker wanneer de hoofdmaaltijd een vlees- of visgerecht is. Met spruiten schiet je vol in de roos. Je serveert je gasten en jezelf echt een gezonde maaltijd met dit gerecht. In ons factsheet over spruiten lees je welke vitamines, mineralen en vezels ruim vertegenwoordigd zijn.
Wist je dat 200 gram spruitjes maar 11 gram koolhydraten bevat (bron)? In 1 klap heb je je dagelijkse portie groente binnen en het past ook nog eens perfect binnen een koolhydraatarm dieet!
Snel aan de slag dus.
Hoe maak je de lekkerste gebakken spruitjes?
Waarom zijn gebakken spruitjes zo lekker? Omdat ze knapperig zijn van buiten en lekker zacht van binnen. Zo zorg je dat je groente het beste uit de oven komt:
- Geen bakpapier op je bakplaat. Bakpapier is perfect voor plakkerig beslag voor koekjes of cakejes. Vandaag niet. Gril de spruiten direct op de metalen plaat, dan bakken ze een beetje aan.
- Houd ruimte in de oven. Het is natuurlijk heel gezellig, dicht tegen elkaar. Het wordt alleen zo’n kleffe bedoeling. Spruitjes laten vocht los. Dat moet wel kunnen verdampen, anders krijg je zachte, gestoofde spruitjes. Bleh!
- Houd je oven heet. Zorg voor een hete oven, zodat de buitenste blaadjes een beetje kunnen karameliseren. Zo krijg je die geroosterde smaakt. Dát wil je!
- Platte kant naar beneden. Als je gaat roosteren helpt het wanneer een groot oppervlakje in contact is met de plaat. Neem na het oliën even een minuutje om de halfjes op hun rug te leggen voor het bakken.
- Lekker laten. Karameliseren kost tijd. Laat de spruiten dus lekker. Voordat je een keer alles om husselt, check even of ze al de gewenste kleur hebben.
Hoe lang moeten spruitjes in de oven?
De spruiten gaan 25 minuten in de oven. Ze zijn klaar zodra de buitenste blaadjes donker en knapperig zijn. De binnenkant is dan beetgaar.
TIP: geroosterde spruitjes zijn uitermate geschikt om toe te voegen aan een koolhydraatarme salade.
Hoe eet jij je spruitjes het liefst? Laat het hieronder weten.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.