2

Bloemkoolrisotto met Kip en Champignons

Leuk diner recept. Met bloemkoolrisotto met kip zet je snel een smakelijke en koolhydraatarme maaltijd op tafel. Bovendien is bloemkool een behoorlijk gezonde groente. Room en kaas zorgen voor een aangename vulling en de smaakmakers zijn de in knoflook gebakken champignons. Wie kan dit weerstaan?
  • Diner
  • 1
  • 11g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram bloemkoolrijst Gebruik deze link om te kijken hoe je dit maakt.
  • 40 gram paddenstoelen kastanje champignons
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 ml room
  • 5 gram knoflook 1 teentje
  • ½ eetlepel boter
  • peterselie fijngehakt, naar smaak toevoegen
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies

  • Marineer de kipfilet en bak deze op een hoog vuur goed aan 1minuut per kant. Daarna op een middellaag vuur 5 minuten elke kant. Deksel op de pan (laten zitten!) en vuur uit. 10 minuten laten garen.
  • Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook en gemalen peper toe. Voeg de champignons toe en bak tot deze lichtbruin kleuren.
  • Voeg de rauwe bloemkoolrijst toe en mix goed door. Bak de rijst een paar minuten mee, tot deze zacht wordt.
  • Voeg room en kaas toe en roer goed door. Laat op een medium vuur op de gewenste temperatuur komen.
  • Serveer met op een bord, samen met de kipfilet. Garneer met fijngehakte verse peterselie.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bloemkoolrisotto met kip en champignons
Amount Per Serving
Calorieën 348 Calorieën uit vet 171
% Daily Value*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 564mg25%
Potassium 791mg23%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 3g13%
Suiker 3g3%
Eiwit 34g68%
Vitamine A 565IU26%
Vitamine C 51mg68%
Calcium 334mg33%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Met bloemkoolrisotto met kip zet je snel een smakelijke en koolhydraatarme maaltijd op tafel. Bovendien is bloemkool een behoorlijk gezonde groente. Room en kaas zorgen voor een aangename vulling en de smaakmakers zijn de in knoflook gebakken champignons en peterselie. Wie kan dit weerstaan?

Bloemkoolrisotto maken

Ben jij ook zo’n persoon die alleen risotto eet bij vrienden? Of in een restaurant? Omdat het zelf maken van risotto nét iets teveel tijd en aandacht vraagt… Ik in elk geval wel. Daarom introduceer ik je met graagte aan bloemkoolrisotto.

Bloemkoolrisotto is namelijk easy peasy om te maken. Je gebruikt bloemkoolrijst als basis (hoe je dat maakt lees je hier). Dit bak je mee met jouw favoriete smaakmakers en maakt het af met room en kaas. Ai, dat klinkt goed.

Ma’s Tip: Bij deze romige risotto mag je best een wat zwaardere witte wijn serveren. Een Chardonay of Souvignon Blanc zijn een complimentje voor je kookkunst.

Door rijst te vervangen met bloemkool heb je een schitterend koolhydraatarm alternatief. En ook nog eens een gezónd alternatief. In deze post lees je alles over bloemkool als booster van jouw immuunsysteem.

Risotto met kip

Bij een gerecht als risotto met kip, verwacht je misschien een eenpansgerecht of een romige kipsaus. Niks is minder waar. Voor dit recept bakken we de kipfilet apart van de rijst.

Ben jij nog geen master in malse kip? In deze post lees je een recept met tips voor het bakken van een perfecte kipfilet.

Het grote voordeel hiervan is dat er dan meerdere componenten in je maaltijd zitten (namelijk de kip en de bloemkoolrisotto met champignons). Voor je ogen is dat aantrekkelijker om te zien. Ook ervaar je eerder een gevoel van verzadiging wanneer je maaltijd uit aparte elementen bestaat.

Ma’s tip: zorg ervoor dat je maaltijd uit meerdere elementen bestaat en serveer die naast elkaar op je bord. Zo ervaar je (eerder) een bevredigd gevoel over je maaltijd.

Bloemkoolrisotto zonder kip

Houd je jouw maaltijden liever vegetarisch? Geen probleem. Dit gerecht is heel volwaardig zonder kip. Gooi wat extra champignons in de strijd en wees wat scheutiger met kaas. Super lekker!

Eet smakelijk!

 

Bordje met bloemkool risotto en plakjes kipfilet met een sausje
5 van 2 stemmen
Print

Bloemkoolrisotto met kip en champignons

Leuk diner recept. Met bloemkoolrisotto met kip zet je snel een smakelijke en koolhydraatarme maaltijd op tafel. Bovendien is bloemkool een behoorlijk gezonde groente. Room en kaas zorgen voor een aangename vulling en de smaakmakers zijn de in knoflook gebakken champignons. Wie kan dit weerstaan?

Gang Diner
Keuken Hollands, Italiaans
Keyword bevat vlees, champignons, gevulde paddenstoelen, kip, risotto, vlees
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1
Caloriën 348 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram bloemkoolrijst Gebruik deze link om te kijken hoe je dit maakt.
  • 40 gram paddenstoelen kastanje champignons
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 ml room
  • 5 gram knoflook 1 teentje
  • ½ eetlepel boter
  • peterselie fijngehakt, naar smaak toevoegen
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies

  1. Marineer de kipfilet en bak deze op een hoog vuur goed aan 1minuut per kant. Daarna op een middellaag vuur 5 minuten elke kant. Deksel op de pan (laten zitten!) en vuur uit. 10 minuten laten garen.

  2. Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook en gemalen peper toe. Voeg de champignons toe en bak tot deze lichtbruin kleuren.

  3. Voeg de rauwe bloemkoolrijst toe en mix goed door. Bak de rijst een paar minuten mee, tot deze zacht wordt.

  4. Voeg room en kaas toe en roer goed door. Laat op een medium vuur op de gewenste temperatuur komen.

  5. Serveer met op een bord, samen met de kipfilet. Garneer met fijngehakte verse peterselie.

Notities

Wil je weten hoe je eenvoudig bloemkoolrijst maakt? Lees dan ons basisrecept voor bloemkoolrijst even terug.

Nb. Het gerecht op de foto is op smaak gebracht met limoen-kappertjes saus (olijfolie, bacilicum, kappertjes, limoensap en witte balsamico azijn).

Nutrition Facts
Bloemkoolrisotto met kip en champignons
Amount Per Serving
Calorieën 348 Calorieën uit vet 171
% Daily Value*
Vet 19g27%
Verzadigd vet 11g55%
Sodium 564mg25%
Potassium 791mg23%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 3g13%
Suiker 3g3%
Eiwit 34g68%
Vitamine A 565IU26%
Vitamine C 51mg68%
Calcium 334mg33%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Thijs van Bokkem

    Leuke vraag Caroline. Ik zou in een paar eetlepels olie wat italiaanse kruiden mengen, snufje peper en zout en eventueel een druppeltje soya saus en geperste knoflook. 15 minuutjes laten intrekken. Jammie!

  • Caroline

    Waarmee marineer je de kip?

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info