Tips
Met bloemkoolrisotto met kip zet je snel een smakelijke en koolhydraatarme maaltijd op tafel. Bovendien is bloemkool een behoorlijk gezonde groente. Room en kaas zorgen voor een aangename vulling en de smaakmakers zijn de in knoflook gebakken champignons en peterselie. Wie kan dit weerstaan?
Bloemkoolrisotto maken
Ben jij ook zo’n persoon die alleen risotto eet bij vrienden? Of in een restaurant? Omdat het zelf maken van risotto nét iets teveel tijd en aandacht vraagt… Ik in elk geval wel. Daarom introduceer ik je met graagte aan bloemkoolrisotto.
Bloemkoolrisotto is namelijk easy peasy om te maken. Je gebruikt bloemkoolrijst als basis. Dit bak je mee met jouw favoriete smaakmakers en maakt het af met room en kaas. Ai, dat klinkt goed.
Ma’s Tip: Bij deze romige risotto mag je best een wat zwaardere witte wijn serveren. Een Chardonay of Souvignon Blanc zijn een complimentje voor je kookkunst.
Door rijst te vervangen met bloemkool heb je een schitterend koolhydraatarm alternatief. En ook nog eens een gezónd alternatief. In deze post lees je alles over bloemkool als booster van jouw immuunsysteem.
Risotto met kip
Bij een gerecht als risotto met kip, verwacht je misschien een eenpansgerecht of een romige kipsaus. Niks is minder waar. Voor dit recept bakken we de kipfilet apart van de rijst.
Ben jij nog geen master in malse kip? In deze post lees je een recept met tips voor het bakken van een perfecte kipfilet.
Het grote voordeel hiervan is dat er dan meerdere componenten in je maaltijd zitten (namelijk de kip en de bloemkoolrisotto met champignons). Voor je ogen is dat aantrekkelijker om te zien. Ook ervaar je eerder een gevoel van verzadiging wanneer je maaltijd uit aparte elementen bestaat.
Ma’s tip: zorg ervoor dat je maaltijd uit meerdere elementen bestaat en serveer die naast elkaar op je bord. Zo ervaar je (eerder) een bevredigd gevoel over je maaltijd.
Bloemkoolrisotto zonder kip
Houd je jouw maaltijden liever vegetarisch? Geen probleem. Dit gerecht is heel volwaardig zonder kip. Gooi wat extra champignons in de strijd en wees wat scheutiger met kaas. Super lekker!
Eet smakelijk!
Rate dit recept
Ja, waar marineer je de kip mee??
Hoi Irma, je kunt een eigen marinade gebruiken. Maar wij vinden deze marinade lekker:
Meng in een paar eetlepels olie wat italiaanse kruiden, snufje peper en zout en eventueel een druppeltje soya saus en geperste knoflook. 15 minuutjes laten intrekken. Jammie!
Welke room “ moet” ik gebruiken..?
Gewoon kookroom of slagroom is prima. Je mag ook kiezen voor een vegan variant.
Leuke vraag Caroline. Ik zou in een paar eetlepels olie wat italiaanse kruiden mengen, snufje peper en zout en eventueel een druppeltje soya saus en geperste knoflook. 15 minuutjes laten intrekken. Jammie!
Waarmee marineer je de kip?