Keto Maaltijden Plannen Voor Drukke Agenda’s

Ontdek hoe je efficiënt keto maaltijden plant, tijd bespaart, lekker eet en succesvol afvalt. Zelfs op de drukste dagen.

 1. Leestijd 8 min
 2. 23 06 2023
Deel dit bericht
Keto maaltijden planner omringd met gezonde sappen, snacks en voeding.

Zit jij ook met je handen in het haar als het gaat om Keto Maaltijden Plannen? Schiet koken er vaak bij in en lukt het daarom (bijna) niet om af te vallen? Geen zorgen! 

Ontdek hoe je tijd kunt besparen in de keuken en toch geniet van heerlijke keto maaltijden. Van handige voorbereidingstips en efficiënt boodschappen doen tot slimme meal prepping en snelle recepten, we hebben alles voor je klaargezet. 

Voordelen van keto maaltijden plannen 

Met een hectische levensstijl en een volle agenda kan het plannen van gezonde maaltijden een uitdaging zijn. Voor degenen die het keto dieet volgen, kan dit nog ingewikkelder lijken. Kan je wel een beetje meer zen en een succesvolle keto ervaring gebruiken? Dat en nog meer kan je verwachten van plannen, plannen en nog eens plannen. 

Alle voordelen van keto maaltijden plannen op een rijtje: 

1. Tijdbesparing

Joh, wat een verrassing. Maar mag zeker even benadrukt worden. Door een keto weekmenu te maken hoef je niet elke dag opnieuw te peinzen over: “Wat eten we vandaag?”. Nee, je doet maar één of twee keer per week boodschappen, bereid eventueel wat voor en laat het gezonde koken maar beginnen. Tijd over voor andere zaken zoals een selfcare momentje of misschien wel gewoon even helemaal niks. 

Gratis Download: Keto Weekmenu

Benieuwd hoe lekker ketogeen eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met gratis recepten naar je toe kan sturen. Ontdek wat je kan eten in een ketogeen dieet! 

2. Gezondere keuzes

Wat gebeurt er bij jou als je honger hebt en tijd tekort komt? Bij mij en vele andere is de keuze 9 van de 10 keer niet heel bewust en resulteert in een ongezonde, makkelijke maaltijd die alles behalve afvallen stimuleert. Keto maaltijden plannen stelt je in staat om met je volle verstand te kiezen voor gezonde recepten (bron).

3. Minder stress

Een van mijn favorieten. Ik ga niet lekker op stress. Jij wel? Door vooraf te plannen, elimineer je de dagelijkse stress van het bedenken van maaltijden op het laatste moment. Je hebt een duidelijk plan en weet wat je moet doen, waardoor je georganiseerd en minder gestrest bent. Pluspunt: je hoeft ook niet meer achteraf te stressen over aankomen door een ongezonde maaltijd. 

4. Geldbesparing

Met een goede maaltijdplanning kun je efficiënt boodschappen doen en voorkomen dat je impulsieve aankopen doet. Je koopt alleen wat je nodig hebt en verspilt minder voedsel, wat kan resulteren in geldbesparing.

5. Succesvol afvallen 

Het plannen van keto maaltijden helpt je om consistent te blijven met het volgen van de Keto Challenge. Je vermijdt verleidingen van ongezonde voeding en zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om in ketose te blijven. Precies wat je wilt en nodig hebt om afvallen te stimuleren en resultaat te zien. 

Keto lasagne met spinazie als onderdeel van makkelijke keto maaltijden.
Geniet van de lekkerste makkelijke maaltijden uit ons Keto Programma.

Maaltijden plannen in 5 stappen

In het begin zal het even puzzelen zijn. Naarmate je dit vaker doet, gaat ook dit op de automatische piloot en is het een fluitje van een cent. Ga er nu eens rustig voor zitten. Lees het op je gemakje door, want je krijgt er een hoop tijd, genot en plezier voor terug.

Stap 1: de voorbereiding

 • Begin op tijd met plannen: minimaal 2 dagen voordat een nieuwe week begint. Neem je agenda erbij. Wat staat er allemaal op de planning? Wanneer heb je wel tijd om te koken en wanneer niet?
 • Kookdagen selecteren: omcirkel de dagen waarop je wel tijd hebt om te koken. Schrap alle dagen waarop je geen tijd hebt van de planning. Je kookt dan NIET. Hoe je dat oplost, lees je bij stap 3.
 • Houd rekening met je energieniveau: je weet vaak van jezelf wel welke dagen van de week slopend zijn. Schrap ook die de planning. Vraag iemand anders om voor je te koken, houd het super simpel en maak een maaltijd die in 15 minuten klaar is of maak gebruik van stap 3.

Stap 2: keto maaltijden kiezen

 • Maaltijden selecteren: je weet nu hoeveel dagen je kan koken in de betreffende week. Is dat bijvoorbeeld drie keer, dan kies je drie gezonde snelle en eenvoudige keto recepten.
 • Persoonlijke situatie: kies recepten die bij jouw situatie passen qua bereidingstijd, voedingswaarde, porties of dat je er makkelijk een koolhydraatbron bij kan maken voor de kids of je partner.
 • Smaak: super belangrijk natuurlijk. Hoe meer je naar de maaltijd uitkijkt, hoe makkelijker te maken.

Stap 3: keto meal prepping

 • Minder koken, vaker gezond eten: stel, je kan in een week 3 keer koken. Dan kom je 4 dagen tekort. Wel wil je afvallen en gezond eten, toch? Wat je dan doet is dubbele maaltijden koken.
 • Dubbele maaltijden koken: je kookt simpelweg dubbele porties van een maaltijd die je om te smullen vindt. Hierdoor hoef je de volgende dag of later in de week niet te koken, maar kan je wel lekker en gezond eten. Het is dan geen straf om een keer hetzelfde te eten. Ik doe dit elke week, het scheelt me zeeën van tijd en ik vind het heerlijk.
 • Voorbereiden maaltijden: heb je juist ’s ochtends of tussendoor tijd om te koken. Doe het dan! Maak er een ontspannen moment van. Zet een lekker muziekje op, luister een podcast en geniet van de heerlijke geuren die vrij komen.
 • Maak van je diner je lunch: dubbele porties gekookt? Eet het tijdens de lunch. Zo doen we dat tijdens de 50 dagen Keto Challenge, zodat je niet ook ’s middag nog in de keuken hoeft te staan.

Stap 4: organisatie en opslag

 • Maak een boodschappenlijstje: zo weet je precies wat je nodig hebt en ben je niet uren kwijt in de supermarkt. Verdeel eventueel het doen van boodschappen op in twee dagen i.v.m. de houdbaarheid van producten als groenten en fruit.
 • Kies het juiste moment: wist je dat het ’s avonds na 7 uur super rustig is in de supermarkt? Dat geldt ook voor ’s ochtendsvroeg. Mocht je de mogelijkheid hebben om dan je boodschappen te doen. Doe het! Geen lange wachtrijen bij de kassa, dus binnen no-time weer thuis.
 • Vershouddoosjes: zorg dat je die voldoende hebt, zodat je hier de extra maaltijden in kan bewaren.
 • Bewaren: vries de maaltijd nadat het is afgekoeld in. Schrijf eventueel de naam van het gerecht op de verpakking, zodat je het makkelijk en snel terug kan vinden. Eet je de maaltijd de volgende dag? Dan kan je het gerust in de koelkast bewaren.

Nou, dat waren ze. Heb je alles genoteerd? Maak het jezelf in het begin vooral zo makkelijk mogelijk. Dat is de sleutel tot succes.

Ontdek Ma’s keto succesformule

Het plannen van keto maaltijden kan in het begin overweldigend lijken. Maar onthoud, oefening baart kunst. Wees lief voor jezelf tijdens dit proces. Geloof dat je dit kunt. En weet dat het volkomen oké is om hulp te vragen.

Maak het jezelf gerust gemakkelijk met gebalanceerde weekmenu’s. Deze zorgen ervoor dat je alles al bij de hand hebt en geleidelijk aan leert hoe je keto maaltijden kunt plannen, heerlijk kunt eten en tegelijkertijd tot wel 2 kilo per week kunt afvallen.

Dus ga ervoor! Neem de eerste stap naar een gezonde keto levensstijl. Je verdient het om tijd te besparen, te genieten van eten en je doelen te bereiken.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Geef een reactie