Zelf pizzabodem maken met maar 4 ingrediënten. Een echte krokante korst met amandelmeel of kokosmeel. Super Low carb!
Verwarm de oven voor op 220° C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Voeg de mozzarella en roomkaas toe aan een kom. Laat dit smelten in de magnetron op de hoogste stand voor 90 seconden. Iedere magnetron is anders, dus let goed op en roer halverwege door. Meng de kazen goed door elkaar.
Roer het geklutste ei door de gesmolten kaas, voeg het kokosmeel toe en kneed het beslag tot een stevig deeg.
Leg het deeg op de bakplaat. Maak een egale bodem van iets minder dan een cm dik. Gebruik hiervoor je handen of een deegroller. Prik gaatjes in de koolhydraatarme pizzabodem.
Schuif de pizzabodem in de oven en bak 8-14 minuten. Controleer na 5 minuten of er luchtbellen ontstaan in het deeg. Prik deze door. Je bodem is klaar wanneer hij goud geel kleurt.
Haal de pizza uit de oven en beleg met je favoriete toppings. Bak je belegde pizza in 10 minuten af.
Krokante koolhydraatarme pizzabodem (fathead style) , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl