3

Zo kan je zelf een krokante koolhydraatarme pizzabodem maken

Zelf pizzabodem maken met maar 4 ingrediënten. Echte krokante korst met amandelmeel of kokosmeel. Low carb!
  • Diner
  • 6 slices
  • 4g koolhydraten

Basis recept voor pizzabodem

Ingrediënten

  • 170 gram mozzarella geraspt
  • 30 gram roomkaas in stukjes
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° C. Dek een bakplaat of pizzapan met bakpapier.
  • Neem een kom voor de mozzarella en roomkaas. Smelt voor 90 seconden in de magnetron en roer halverwege. Goed doorroeren wanneer de kaas zacht genoeg is om te mengen.
  • Roer geklopt ei door de zacht kaas en voeg kokosmeel toe. Kneed het beslag tot er een stevig deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op het bakpapier. Maak een egale bodem, iets minder dan een cm dik. Gebruik je handen of een tweede vel bakpapier en een deegroller. Prik gaatjes in de koolhydraatarme pizzabodem.
  • Schuif de pizzabodem in de oven en bak voor 8 tot 14 minuten. Controleer na 5 minuten of er luchtbellen ontstaan in het deeg. Prik deze door. Je bodem is klaar wanneer hij goud-geel kleurt.
  • Haal de pizza uit de oven. Laat afkoelen om te bewaren of beleg hem met je favoriete topping. Bak je belegde pizza 10 minuten af, tot alle ingrediënten warm zijn.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Krokante koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 148 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 614mg27%
Potassium 49mg1%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 338IU15%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 156mg16%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Het idee voor deze koolhydraatarme pizzabodem is overgewaaid vanuit Amerika. Daar staat dit recept ook wel bekend als de fathead pizza.

Wat is de fathead pizza?

De fatheadpizza is een Amerikaans ketorecept voor pizzabodem. Het deeg is glutenvrij, koolhydraatarm en heeft als ingrediënten mozzarella, roomkaas, ei en koolhydraatarm meel (bijvoorbeeld van kokos of amandel).

De fathead pizzabodem is zo populair omdat je het eenvoudig is om te maken. Ook kan je de bodem bevroren bewaren, dus je legt snel een voorraadje aan. En niet geheel onbelangrijk: de textuur is echt die van een traditionele Italiaanse pizzabodem. Knapperig en stevig.

De meeste koolhydraatarme pizza eet je met mes en vork, maar deze slices kan je gewoon met je handen eten. Daar hou ik van. Jij toch ook?

Pizzabodem met amandelmeel of kokosmeel

Voor dit recept voor koolhydraatarme pizzabodem gebruik je kokosmeel. Houd je nou niet zo van kokos (proef je bijna niets van in je pizza), dan kan je ook gewoon amandelmeel gebruiken. Misschien had je nog wel wat over na het bakken van een heerlijk broccolibroodje. Vergeet niet de hoeveelheden aan te passen:

  • Kha pizzabodem met kokosmeel: 35 gram kokosmeel en 2 eieren.
  • Kha pizzabodem met amandelmeel: 70 gram amandelmeel en slechts 1 ei. De rest van het recept blijft gelijk.
  • Je kan ook experimenteren met lijnzaadmeel.

Tips bij dit pizzabodem recept

Ik las een een paar leuke tips die ik graag met je deel. Hiermee kan je jouw koolhydraatarme pizzabodem extra lekker maken. Je voegt eenvoudig wat gedroogde kruiden aan het deeg toe:

1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel knoflookpoeder

Amandelmeel. Heb je amandelmeel in huis? Gebruik dan 70 gram amandelmeel en slechts 1 ei. De rest van het recept blijft gelijk.

“Mijn fathead pizzadeeg plakt..”

Het kneden van je deeg is het lastigste deel van je pizza. Het droogt snel, de kaas kan stollen en het plakt. Geef de moed niet op, pizzabakker ben je niet in één dag! Hier nog 3 tips als je fathead deeg te plakkerig is:

  1. Opwarmen. Gebruik je handen om het deeg te blijven kneden. Zo blijft het ook warm. Als het kaas stolt voordat de ingrediënten goed gemengd zijn kan je het kort opwarmen in de magnetron. Net te lang, want dan gaart het ei.
  2. Afkoelen. Wanneer de ingrediënten goed gemengd zijn, laat je het deeg 20 minuten afkoelen in de koelkast. Hierdoor is het een stuk beter te hanteren.
  3. Oil. Gebruik een beetje olie op je handen. Dit voorkomt dat het deeg blijft pakken aan de vingers.

Wat doe je op je koolhydraatarme pizza?

Dit is het leukste. Ik maak het liefste zelf pastasaus. Dat scheelt een hoop suiker en conserveringsmiddelen. De saus laat ik dan wat langer inkoken dan normaal. Zo krijgt ie een sterkere smaak. Extra knoflook, veel paprikapoeder, een scheutje port en een snufje nootmuskaat doen de truc ook wel.

  • Tonijn met rode uienringen en olijfjes
  • Plakjes salami en dunne reepjes paprika
  • Gewokte of héél dun gesneden groente

Waarmee beleg je jouw koolhydraatarme pizza?

Verder lezen

Volg je een koolhydraatarm dieet en wil je vaker Italiaans koken, lees dan verder in deze posts:

>>> Low carb spaghetti
>>> Slanke pastasaus
>>> Courgetti Carbonara *toprecept*

pizzabodem recept zonder koolhydraten is glutenvrij
5 van 3 stemmen
Print

Krokante koolhydraatarme pizzabodem

Zelf pizzabodem maken met maar 4 ingrediënten. Echte krokante korst met amandelmeel of kokosmeel. Low carb!

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword boekweitmeel pizza, koolhydraatarme pizzabodem
dieet glutenvrij, keto, koolhydraatarm, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
Porties 6 slices
Caloriën 148 kcal

Ingrediënten

  • 170 gram mozzarella geraspt
  • 30 gram roomkaas in stukjes
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Dek een bakplaat of pizzapan met bakpapier.

  2. Neem een kom voor de mozzarella en roomkaas. Smelt voor 90 seconden in de magnetron en roer halverwege. Goed doorroeren wanneer de kaas zacht genoeg is om te mengen.

  3. Roer geklopt ei door de zacht kaas en voeg kokosmeel toe. Kneed het beslag tot er een stevig deeg ontstaat.

  4. Leg het deeg op het bakpapier. Maak een egale bodem, iets minder dan een cm dik. Gebruik je handen of een tweede vel bakpapier en een deegroller. Prik gaatjes in de koolhydraatarme pizzabodem.

  5. Schuif de pizzabodem in de oven en bak voor 8 tot 14 minuten. Controleer na 5 minuten of er luchtbellen ontstaan in het deeg. Prik deze door. Je bodem is klaar wanneer hij goud-geel kleurt.

  6. Haal de pizza uit de oven. Laat afkoelen om te bewaren of beleg hem met je favoriete topping. Bak je belegde pizza 10 minuten af, tot alle ingrediënten warm zijn.

Nutrition Facts
Krokante koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 148 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 614mg27%
Potassium 49mg1%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 338IU15%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 156mg16%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1