Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Low Carb pizzabodem gemaakt van Kaas. Extreem lekker Basis Recept.
Het idee voor deze koolhydraatarme pizzabodem is overgewaaid vanuit Amerika. Daar staat dit recept ook wel bekend als de fathead pizza.
De fatheadpizza is een Amerikaans ketorecept voor pizzabodem. Het deeg is glutenvrij, koolhydraatarm en heeft als ingrediënten mozzarella, roomkaas, ei en koolhydraatarm meel (bijvoorbeeld van kokos of amandel).
De fathead pizzabodem is zo populair omdat je het eenvoudig is om te maken. Ook kan je de bodem bevroren bewaren, dus je legt snel een voorraadje aan. En niet geheel onbelangrijk: de textuur is echt die van een traditionele Italiaanse pizzabodem. Knapperig en stevig.
De meeste koolhydraatarme pizza eet je met mes en vork, maar deze slices kan je gewoon met je handen eten. Daar hou ik van. Jij toch ook?
Voor dit recept voor koolhydraatarme pizzabodem gebruik je kokosmeel. Houd je nou niet zo van kokos (proef je bijna niets van in je pizza), dan kan je ook gewoon amandelmeel gebruiken. Misschien had je nog wel wat over na het bakken van een heerlijk broccolibroodje. Vergeet niet de hoeveelheden aan te passen:
Ik las een een paar leuke tips die ik graag met je deel. Hiermee kan je jouw koolhydraatarme pizzabodem extra lekker maken. Je voegt eenvoudig wat gedroogde kruiden aan het deeg toe:
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel knoflookpoeder
Amandelmeel. Heb je amandelmeel in huis? Gebruik dan 70 gram en slechts 1 ei. De rest van het recept blijft gelijk.
Het kneden van je deeg is het lastigste deel van je pizza. Het droogt snel, de kaas kan stollen en het plakt. Geef de moed niet op, pizzabakker ben je niet in één dag! Hier nog 3 tips als je fathead deeg te plakkerig is:
Dit is het leukste. Ik maak het liefste zelf pastasaus, zoals dit basisrecept voor tomatensaus. Dat scheelt een hoop suiker en conserveringsmiddelen. De saus laat ik dan wat langer inkoken dan normaal. Zo krijgt ie een sterkere smaak. Extra knoflook, veel paprikapoeder, een scheutje port en een snufje nootmuskaat doen de truc ook wel.
Waarmee beleg je jouw koolhydraatarme pizza?
Volg je een ketogeen dieet dan heb je wel gemerkt dat het niet eenvoudig is om Italiaans te koken. Ondanks dat het minder eten van pasta echt wel beter is voor je lichaam, is het wel een gemis. We feel your pain. Daarom hebben we veel tijd gestoken in alternatieve recepten. Dit zijn zonder twijfel de lekkerste, smeuïgste en meest watertandende post die we hebben:
Wanneer je uit gepizzat bent dan kan je hier eens verder bladeren tussen 700 gezonde en koolhydraatarm recepten.
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Is het ook mogelijk om naast de koolhydraten ook de calorieën er bij te vermelden?
Bij dit recept staat 6 slices, maar voor hoeveel personen is dit recept?
Ik ben heel benieuwd wat voor soort roomkaas je gebruikt, ken het alleen als monchou….
er zijn meerdere merken roomkaas, naast monchou. Philadelphia is bijvoorbeeld ook zo’n merk
Deze piza in 2 porties gebakken daardoor word de pizza wel erg dun en wat droog deeg smaak is wel perfect.
Volgend keer neem ik 1.5 keer de hoeveelheid van het deeg daardoor misschien wat grappiger.
Hoe smelt je de kaas als je geen magnetron hebt ?
De kaas kun je dan heel zacht in een pannetje laten smelten op het vuur