5

Zo kan je zelf een krokante koolhydraatarme pizzabodem maken

Zelf pizzabodem maken met maar 4 ingrediënten. Echte krokante korst met amandelmeel of kokosmeel. Low carb!
  • Diner
  • 6 slices
  • 4g koolhydraten

Low Carb pizzabodem gemaakt van Kaas. Extreem lekker Basis Recept.

Ingrediënten

  • 170 gram mozzarella geraspt
  • 30 gram roomkaas in stukjes
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° C. Dek een bakplaat of pizzapan met bakpapier.
  • Neem een kom voor de mozzarella en roomkaas. Smelt voor 90 seconden in de magnetron en roer halverwege. Goed doorroeren wanneer de kaas zacht genoeg is om te mengen.
  • Roer geklopt ei door de zacht kaas en voeg kokosmeel toe. Kneed het beslag tot er een stevig deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op het bakpapier. Maak een egale bodem, iets minder dan een cm dik. Gebruik je handen of een tweede vel bakpapier en een deegroller. Prik gaatjes in de koolhydraatarme pizzabodem.
  • Schuif de pizzabodem in de oven en bak voor 8 tot 14 minuten. Controleer na 5 minuten of er luchtbellen ontstaan in het deeg. Prik deze door. Je bodem is klaar wanneer hij goud-geel kleurt.
  • Haal de pizza uit de oven. Laat afkoelen om te bewaren of beleg hem met je favoriete topping. Bak je belegde pizza 10 minuten af, tot alle ingrediënten warm zijn.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Krokante koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 148 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 614mg27%
Potassium 49mg1%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 338IU15%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 156mg16%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Het idee voor deze koolhydraatarme pizzabodem is overgewaaid vanuit Amerika. Daar staat dit recept ook wel bekend als de fathead pizza.

Wat is de fathead pizza?

De fatheadpizza is een Amerikaans ketorecept voor pizzabodem. Het deeg is glutenvrij, koolhydraatarm en heeft als ingrediënten mozzarella, roomkaas, ei en koolhydraatarm meel (bijvoorbeeld van kokos of amandel).

De fathead pizzabodem is zo populair omdat je het eenvoudig is om te maken. Ook kan je de bodem bevroren bewaren, dus je legt snel een voorraadje aan. En niet geheel onbelangrijk: de textuur is echt die van een traditionele Italiaanse pizzabodem. Knapperig en stevig.

De meeste koolhydraatarme pizza eet je met mes en vork, maar deze slices kan je gewoon met je handen eten. Daar hou ik van. Jij toch ook?

Pizzabodem met amandelmeel of kokosmeel

Voor dit recept voor koolhydraatarme pizzabodem gebruik je kokosmeel. Houd je nou niet zo van kokos (proef je bijna niets van in je pizza), dan kan je ook gewoon amandelmeel gebruiken. Misschien had je nog wel wat over na het bakken van een heerlijk broccolibroodje. Vergeet niet de hoeveelheden aan te passen:

  • Kha pizzabodem met kokosmeel: 35 gram kokosmeel en 2 eieren.
  • Kha pizzabodem met amandelmeel: 70 gram amandelmeel en slechts 1 ei. De rest van het recept blijft gelijk.
  • Je kan ook experimenteren met lijnzaadmeel.

Tips bij dit pizzabodem recept

Ik las een een paar leuke tips die ik graag met je deel. Hiermee kan je jouw koolhydraatarme pizzabodem extra lekker maken. Je voegt eenvoudig wat gedroogde kruiden aan het deeg toe:

1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel knoflookpoeder

Amandelmeel. Heb je amandelmeel in huis? Gebruik dan 70 gram amandelmeel en slechts 1 ei. De rest van het recept blijft gelijk.

“Mijn fathead pizzadeeg plakt..”

Het kneden van je deeg is het lastigste deel van je pizza. Het droogt snel, de kaas kan stollen en het plakt. Geef de moed niet op, pizzabakker ben je niet in één dag! Hier nog 3 tips als je fathead deeg te plakkerig is:

  1. Opwarmen. Gebruik je handen om het deeg te blijven kneden. Zo blijft het ook warm. Als het kaas stolt voordat de ingrediënten goed gemengd zijn kan je het kort opwarmen in de magnetron. Net te lang, want dan gaart het ei.
  2. Afkoelen. Wanneer de ingrediënten goed gemengd zijn, laat je het deeg 20 minuten afkoelen in de koelkast. Hierdoor is het een stuk beter te hanteren.
  3. Oil. Gebruik een beetje olie op je handen. Dit voorkomt dat het deeg blijft pakken aan de vingers.

Wat doe je op je koolhydraatarme pizza?

Dit is het leukste. Ik maak het liefste zelf pastasaus, zoals dit basisrecept voor tomatensaus. Dat scheelt een hoop suiker en conserveringsmiddelen. De saus laat ik dan wat langer inkoken dan normaal. Zo krijgt ie een sterkere smaak. Extra knoflook, veel paprikapoeder, een scheutje port en een snufje nootmuskaat doen de truc ook wel.

  • Tonijn met rode uienringen en olijfjes
  • Plakjes salami en dunne reepjes paprika
  • Gewokte of héél dun gesneden groente

Waarmee beleg je jouw koolhydraatarme pizza?

Verder lezen

Volg je een koolhydraatarm dieet dan heb je wel gemerkt dat het niet eenvoudig is om Italiaans te koken. Ondanks dat het minder eten van pasta echt wel beter is voor je lichaam, is het wel een gemis. We feel your pain. Daarom hebben we veel tijd gestoken in alternatieve recepten. Dit zijn zonder twijfel de lekkerste, smeuïgste en meest watertandende post die we hebben:

 

 

pizzabodem recept zonder koolhydraten is glutenvrij
5 van 5 stemmen
Print

Krokante koolhydraatarme pizzabodem

Zelf pizzabodem maken met maar 4 ingrediënten. Echte krokante korst met amandelmeel of kokosmeel. Low carb!

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword boekweitmeel pizza, koolhydraatarme pizzabodem
dieet glutenvrij, keto, koolhydraatarm, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
Porties 6 slices
Caloriën 148 kcal

Ingrediënten

  • 170 gram mozzarella geraspt
  • 30 gram roomkaas in stukjes
  • 2 stuks eieren geklopt
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Dek een bakplaat of pizzapan met bakpapier.

  2. Neem een kom voor de mozzarella en roomkaas. Smelt voor 90 seconden in de magnetron en roer halverwege. Goed doorroeren wanneer de kaas zacht genoeg is om te mengen.

  3. Roer geklopt ei door de zacht kaas en voeg kokosmeel toe. Kneed het beslag tot er een stevig deeg ontstaat.

  4. Leg het deeg op het bakpapier. Maak een egale bodem, iets minder dan een cm dik. Gebruik je handen of een tweede vel bakpapier en een deegroller. Prik gaatjes in de koolhydraatarme pizzabodem.

  5. Schuif de pizzabodem in de oven en bak voor 8 tot 14 minuten. Controleer na 5 minuten of er luchtbellen ontstaan in het deeg. Prik deze door. Je bodem is klaar wanneer hij goud-geel kleurt.

  6. Haal de pizza uit de oven. Laat afkoelen om te bewaren of beleg hem met je favoriete topping. Bak je belegde pizza 10 minuten af, tot alle ingrediënten warm zijn.

Nutrition Facts
Krokante koolhydraatarme pizzabodem
Amount Per Serving
Calorieën 148 Calorieën uit vet 90
% Daily Value*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 614mg27%
Potassium 49mg1%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 338IU15%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 156mg16%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Karen

    Ik ben heel benieuwd wat voor soort roomkaas je gebruikt, ken het alleen als monchou….

    • Evelien Vis

      er zijn meerdere merken roomkaas, naast monchou. Philadelphia is bijvoorbeeld ook zo’n merk

  • Rita Douma

    Deze piza in 2 porties gebakken daardoor word de pizza wel erg dun en wat droog deeg smaak is wel perfect.
    Volgend keer neem ik 1.5 keer de hoeveelheid van het deeg daardoor misschien wat grappiger.
    Hoe smelt je de kaas als je geen magnetron hebt ?

    • Evelien Vis

      De kaas kun je dan heel zacht in een pannetje laten smelten op het vuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info