De lekkerste koolhydraatarme broccolisoep maak je zelf! Dit keer met geitenkaas en zelfgemaakte croutons. Jammie!
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
Snijd het brood in blokjes en doe in een kom.
Mix met de olijfolie, het knoflookpoeder en eventueel een beetje zout. Zorg ervoor dat het brood van alle kanten goed met olijfolie is besmeurd.
Verspreid het brood over de bakplaat en bak in 10 minuten goudbruin.
Zet een pan met 25ml water te koken.
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukken en voeg samen met het blokje groentenbouillon toe aan het kokend water. Kook de broccoli op laag vuur in 3 minuten gaar.
Schep de broccoli roosjes en steel uit de bouillon en doe deze in een keukenmachine. Pas op, de groente is heet!
Als de broccoli stukken in de keukenmachine zitten voeg je voorzichtig de bouillon toe.
Voeg de room toe en mix de ingrediënten tot een soep.
Giet je soep weer over in de pan en verwarm hem opnieuw. Laat 8 minuten pruttelen op laag vuur.
Dien de soep op in een diep bord en brokkel de geitenkaas eroverheen. Garneer met je zelfgemaakte croutons en zwarte peper naar smaak.
Koolhydraatarme broccolisoep met geitenkaas en croutons , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl