SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Snel en gezond snijbiet koken
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
Hollandse groente met een vleugje Jamie Oliver. Dit gemakkelijke recept met snijbiet en maar 5 smaakmakende ingrediënten staat binnen een handomdraai op tafel. Perfect voor een snelle, gezonde én koolhydraatarme lunch.
Zoals de naam al zegt, is snijbiet verwant aan biet. Ze komen uit dezelfde plantenfamilie, en de smaak van rode biet is, als je goed oplet, in het blad van snijbiet te proeven. Snijbiet is een populaire oogst uit moestuintjes, vooral omdat het makkelijk groeit. En stiekem ook omdat het de boel behoorlijk opfleurt met die mooie gekleurde stengels. Je kan snijbiet roerbakken, verwerken in soep of fijn snijden in de salade. Als je snijbier rauw wilt eten kies kan wel de jonge blaadjes, die zijn lekker crisp.
Snijbiet is niet alleen leuk om te zien, maar achter die mooie kleurtjes gaat ook een heuse superfood schuil. Het bevat heel veel vitamine C, K, E, bètacaroteen en mangaan. Wanneer je groene groente rauw eet, blijven de vitamines het beste intact. Daarnaast bevat het ook zink.
Zink is een spoorelement, dus komt niet in grote hoeveelheden in je lichaam voor. Maar zelfs in kleine hoeveelheden is het uiterst belangrijk. Zink is namelijk onderdeel van de enzymen die actief zijn in stofwisseling. Daarmee is het essentieel voor de opbouw van eiwitten, voor de groei van weefsel en van een goede werking van het immuunsysteem. Vooral dat laatste vinden wij een belangrijke reden om eens wat vaker groenten met veel zink (zoals snijbiet) te nuttigen!
Snijbiet is eigenlijk gewoon een oer-Hollandse groente die in de vergetelheid is geraakt. Het groeit heel goed op Hollandse bodem, en is vers te koop van zomer tot winter. Je kunt eigenlijk alles van de snijbiet eten, van stengel tot blad. Maar als de stengels wat dik zijn, snijd ze dan even in blokjes voordat je ze kookt. De bladeren koken namelijk wat sneller dan de stengels en zo is alles tegelijkertijd klaar.
Wil je vaker kabeljauw op tafel zetten? Laat je dan ook inspireren door dit Oosters Vispannetje.
Voor nu: veel plezier met het roerbakken van dit snijbiet recept. Vergeet je geen sterren te geven aan dit recept? Dan weet ik of dit iets is wat bij jou in de smaak valt.
Net zoals Jamie Oliver graag doet, gebruiken wij maar 5 ingrediënten om deze oer-Hollandse en supergezonde smakelijk te snijbieten te roerbakken. Heerlijk naast een visje zoals kabeljauw.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Als de snijbietenstelen dik zijn, snijd dan de steel in stukken van 1 cm. Kleine snijbieten kunnen zonder te snijden worden gekookt.
Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbieten in 2-3 minuten gaar, of tot de steel zacht is. Laat ze goed uitlekken.
Besprenkel de kabeljauw met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 8-10 minuten gaar. Om te testen of de kabeljauw gaar is, steek een mesje 5 seconden in het dikste deel van de vis. Als het mesje op je huid net boven je duim warm aanvoelt, is de kabeljauw gaar.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak op een middelhoog vuur de knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is. Haal ze daarna allebei meteen uit de pan en laat in een kommetje afkoelen. Voeg de sherry azijn toe aan de knoflook en peper en roer goed om.
Warm dezelfde koekenpan op een hoog vuur op. Voeg de snijbiet met zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 1 minuut, of totdat de snijbiet goud begint te kleuren.
Serveer de kabeljauw en snijbiet op een bord. Lepel de knoflook-rode peper dressing over de snijbiet.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Ontbijt recept vol natuurlijke eiwitten. Kikkererwten roekbak is een…
Vandaag maken we een heerlijke miso soep uit de Japanse keuken.
Meloen met ham kun je in restaurants vaak eten als voorgerecht, maar is ook lekker voor de lunch of als borrelhapje.
Simpele salade met tonijn binnen 10 minuten klaar en heerlijk voor de lunch
Boost je gezondheid met rettich salade, paksoi, paprika en gember!
In de categorie snelle recepten vandaag een toast met avocado-limoen spread!
Buddha bowl wordt traditioneel met vis gemaakt, maar wist jij dat hij ook heel lekker is met gerookte kip?
Een super lichte salade, met ansjovis en groene asperges
Wij zijn fan van aubergine! Deze gegrilde aubergineplakken zijn…
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Nieuwe Afslank Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.