Snijbiet Recept met Kabeljauw, roerbakken zoals Jamie Oliver

Net zoals Jamie Oliver graag doet, gebruiken wij maar 5 ingrediënten om deze oer-Hollandse en supergezonde smakelijk te snijbieten te roerbakken. Heerlijk naast een visje zoals kabeljauw.
  • Lunch
  • 1 portie
  • 12g koolhydraten

Snel en gezond snijbiet koken

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gr snijbiet circa 5 stelen + blad
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 0.5 rode peper (of meer naar smaak) fijngesneden
  • 0.25 tl sherry azijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 gr kabeljauw filet zonder huid op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Als de snijbietenstelen dik zijn, snijd dan de steel in stukken van 1 cm. Kleine snijbieten kunnen zonder te snijden worden gekookt.
  • Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbieten in 2-3 minuten gaar, of tot de steel zacht is. Laat ze goed uitlekken.
  • Besprenkel de kabeljauw met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 8-10 minuten gaar. Om te testen of de kabeljauw gaar is, steek een mesje 5 seconden in het dikste deel van de vis. Als het mesje op je huid net boven je duim warm aanvoelt, is de kabeljauw gaar.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak op een middelhoog vuur de knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is. Haal ze daarna allebei meteen uit de pan en laat in een kommetje afkoelen. Voeg de sherry azijn toe aan de knoflook en peper en roer goed om.
  • Warm dezelfde koekenpan op een hoog vuur op. Voeg de snijbiet met zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 1 minuut, of totdat de snijbiet goud begint te kleuren.
  • Serveer de kabeljauw en snijbiet op een bord. Lepel de knoflook-rode peper dressing over de snijbiet.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Snijbiet recept met Kabeljauw, roerbakken zoals Jamie Oliver
Amount Per Serving
Calorieën 178 Calorieën uit vet 27
% Daily Value*
Vet 3g4%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 602mg26%
Potassium 1540mg44%
Koolhydraten 12g5%
Vezels 4g17%
Suiker 4g4%
Eiwit 27g54%
Vitamine A 15554IU707%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 109mg145%
Calcium 153mg15%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Hollandse groente met een vleugje Jamie Oliver. Dit gemakkelijke recept met snijbiet en maar 5 smaakmakende ingrediënten staat binnen een handomdraai op tafel. Perfect voor een snelle, gezonde én koolhydraatarme lunch.

Wat is snijbiet?

Zoals de naam al zegt, is snijbiet verwant aan biet. Ze komen uit dezelfde plantenfamilie, en de smaak van rode biet is, als je goed oplet, in het blad van snijbiet te proeven. Snijbiet is een populaire oogst uit moestuintjes, vooral omdat het makkelijk groeit. En stiekem ook omdat het de boel behoorlijk opfleurt met die mooie gekleurde stengels. Je kan snijbiet roerbakken, verwerken in soep of fijn snijden in de salade. Als je snijbier rauw wilt eten kies kan wel de jonge blaadjes, die zijn lekker crisp.

Is snijbiet gezond?

Snijbiet is niet alleen leuk om te zien, maar achter die mooie kleurtjes gaat ook een heuse superfood schuil. Het bevat heel veel vitamine C, K, E, bètacaroteen en mangaan. Wanneer je groene groente rauw eet, blijven de vitamines het beste intact. Daarnaast bevat het ook zink.

Zink is een spoorelement, dus komt niet in grote hoeveelheden in je lichaam voor. Maar zelfs in kleine hoeveelheden is het uiterst belangrijk. Zink is namelijk onderdeel van de enzymen die actief zijn in stofwisseling. Daarmee is het essentieel voor de opbouw van eiwitten, voor de groei van weefsel en van een goede werking van het immuunsysteem. Vooral dat laatste vinden wij een belangrijke reden om eens wat vaker groenten met veel zink (zoals snijbiet) te nuttigen!

Wat is het seizoen voor snijbiet?

Snijbiet is eigenlijk gewoon een oer-Hollandse groente die in de vergetelheid is geraakt. Het groeit heel goed op Hollandse bodem, en is vers te koop van zomer tot winter. Je kunt eigenlijk alles van de snijbiet eten, van stengel tot blad. Maar als de stengels wat dik zijn, snijd ze dan even in blokjes voordat je ze kookt. De bladeren koken namelijk wat sneller dan de stengels en zo is alles tegelijkertijd klaar.

Wil je vaker kabeljauw op tafel zetten? Laat je dan ook inspireren door dit Oosters Vispannetje.

Voor nu: veel plezier met het roerbakken van dit snijbiet recept. Vergeet je geen sterren te geven aan dit recept? Dan weet ik of dit iets is wat bij jou in de smaak valt.

 

Gezond snijbiet roerbakken met knoflook en peper en kabeljauw.
4.5 van 2 stemmen
Print

Snijbiet recept met Kabeljauw, roerbakken zoals Jamie Oliver

Net zoals Jamie Oliver graag doet, gebruiken wij maar 5 ingrediënten om deze oer-Hollandse en supergezonde smakelijk te snijbieten te roerbakken. Heerlijk naast een visje zoals kabeljauw.

Gang Lunch
Keuken Hollands
Keyword gezonde lunch, koolhydraatarm visgerecht, roerbak
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij
tijd <20 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 178 kcal

Ingrediënten

  • 250 gr snijbiet circa 5 stelen + blad
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 0.5 rode peper (of meer naar smaak) fijngesneden
  • 0.25 tl sherry azijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 gr kabeljauw filet zonder huid op kamertemperatuur

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Als de snijbietenstelen dik zijn, snijd dan de steel in stukken van 1 cm. Kleine snijbieten kunnen zonder te snijden worden gekookt.

  3. Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbieten in 2-3 minuten gaar, of tot de steel zacht is. Laat ze goed uitlekken.

  4. Besprenkel de kabeljauw met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 8-10 minuten gaar. Om te testen of de kabeljauw gaar is, steek een mesje 5 seconden in het dikste deel van de vis. Als het mesje op je huid net boven je duim warm aanvoelt, is de kabeljauw gaar.

  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak op een middelhoog vuur de knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is. Haal ze daarna allebei meteen uit de pan en laat in een kommetje afkoelen. Voeg de sherry azijn toe aan de knoflook en peper en roer goed om.

  6. Warm dezelfde koekenpan op een hoog vuur op. Voeg de snijbiet met zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 1 minuut, of totdat de snijbiet goud begint te kleuren.

  7. Serveer de kabeljauw en snijbiet op een bord. Lepel de knoflook-rode peper dressing over de snijbiet.

Nutrition Facts
Snijbiet recept met Kabeljauw, roerbakken zoals Jamie Oliver
Amount Per Serving
Calorieën 178 Calorieën uit vet 27
% Daily Value*
Vet 3g4%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 602mg26%
Potassium 1540mg44%
Koolhydraten 12g5%
Vezels 4g17%
Suiker 4g4%
Eiwit 27g54%
Vitamine A 15554IU707%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 109mg145%
Calcium 153mg15%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info