Scrambled eggs met mozzarella

Engelse scrambled eggs kunnen prima als ontbijt of tijdens de lunch. Nét even romiger en zachter dan Hollands roerei.
  • Lunch
  • 1 persoon
  • 3g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 el creme fraiche
  • paar takjes bieslook
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  • Snijd de bieslook fijn en ‘trek’ de mozzarella los tot je kleine stukjes hebt.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de paprikapoeder en bieslook toe.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en doe de eieren erin.
  • Zodra het ei een klein beetje begint te stollen doe je de crème fraîche en mozzarella erbij.
  • Roer met je spatel het ei los tot je stukjes gestold ei hebt.
  • Laat nog even opwarmen en serveer direct.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Scrambled eggs met mozzarella
Hoeveelheid per portie
Calories 387 Calories from Fat 243
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 27g39%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 594mg26%
Potassium 274mg8%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 2126IU97%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 406mg41%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Scrambled eggs gezond?

Scrambled egg is niet heel veel meer dan het Hollandse roerei. Maar dat maakt natuurlijk niet uit! Het is toch nét even anders. Wat romiger en zachter. Daarnaast zijn ze ontzettend snel klaar, en heb je voordat je het weet wat lekkers op tafel staan.

Vooral in Engeland zijn de scrambled eggs populair. Het lijkt dan ook vast onderdeel van een english breakfast (of lunch). Maak de eieren voor bij het paasontbijt of tijdens de brunch!

 

 

scrambled eggs
3 van 2 stemmen
Print

Scrambled eggs met mozzarella

Engelse scrambled eggs kunnen prima als ontbijt of tijdens de lunch. Nét even romiger en zachter dan Hollands roerei.
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 387 kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 el creme fraiche
  • paar takjes bieslook
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  1. Snijd de bieslook fijn en ‘trek’ de mozzarella los tot je kleine stukjes hebt.
  2. Klop de eieren los in een kom.
  3. Voeg de paprikapoeder en bieslook toe.
  4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en doe de eieren erin.
  5. Zodra het ei een klein beetje begint te stollen doe je de crème fraîche en mozzarella erbij.
  6. Roer met je spatel het ei los tot je stukjes gestold ei hebt.
  7. Laat nog even opwarmen en serveer direct.
Voedingswaarden
Scrambled eggs met mozzarella
Hoeveelheid per portie
Calories 387 Calories from Fat 243
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 27g39%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 594mg26%
Potassium 274mg8%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 31g62%
Vitamine A 2126IU97%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 406mg41%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • W.G. Groeneveld

    Kun je ook Griekse yoghurt gebruiken i.p.v. crème fraîche?

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info