2

Keto Lasagne met Spinazie en Gehakt

Lasagne bladeren zijn vervangen met spitskoolbladeren in deze rijke en romige Italiaanse lasagne, boordevol groenten en gezonde voedingstoffen.
  • Diner
  • 6 porties
  • 4g koolhydraten

Italiaans op z'n ketogeen!

Ingrediënten

  • 400 gr tomatenpulp uit blik
  • 1 stuks ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of verse kruiden zoals tijm en rozemarijn
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 stuks spitskool
  • 500 gr ricotta
  • 1 stuks ei
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 stuks mozzarella (ongeveer 125 gr) in dunne plakjes gesneden
  • 100 gr spinazie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan over hoog vuur en bak de ui en het rundergehakt ongeveer 10-15 minuten, of tot het gehakt goudbruin is. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten rustig sudderen.
  • Haal de bladeren van de kool en snijd de wortel (het taaie middenstuk van de koolbladeren) weg. Kook de bladeren ongeveer 1 minuut in een pan met kokend water. Giet de kool af en laat de bladeren op een droge, schone handdoek goed uitdrogen.
  • Meng de ricotta, 50 gram parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bouw de lasagne zoals hieronder beschreven.
  • Bak de lasagne in 20-25 goudbruin in de voorverwarmde oven.

Lasagne Bouwen:

  • Begin met een laagje spitskool bladeren (½ hoeveelheid bladeren).
  • Een laag tomaten-gehakt (½ hoeveelheid saus).
  • Een laag met de (ongekookte) spinazie.
  • Een laag ricotta-kaas (½ hoeveelheid mix).
  • Een laag overgebleven spitskoolbladeren.
  • Een laag met de overgebleven tomaten-gehakt saus.
  • Een laag overgebleven ricotta-kaas mix.
  • Leg de plakjes mozzarella bovenop de lasagne en bestrooi met de overgebleven parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Keto Lasagne met Spinazie en Gehakt
Amount Per Serving
Calorieën 429 Calorieën uit vet 288
% Daily Value*
Vet 32g46%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 407mg18%
Potassium 425mg12%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 30g60%
Vitamine A 2073IU94%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 406mg41%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Wij houden net zo veel van een rijke, vullende lasagne. Maar ja, die pasta! Toch niet zo koolhydraatarm als we dat graag zouden willen zien. Gelukkig is deze keto lasagne met spinazie een waardige vervanging.

Hoe maak je keto lasagne met spinazie?

In dit recept vervangen we pasta met spitskoolbladeren. Kool is van nature een koolhydraatarm product en past daarmee prima binnen een koolhydraatarm of keto dieet.

De lasagne ‘bladeren’ zorgen er voor dat deze niet-traditionele lasagne toch die heerlijke lagen behoudt, waar de Italiaanse variant zo beroemd voor is. En als bonus hebben ook nog wat spinazie tussen de lagen verstopt, voor een extra dosis ijzer.

Is ketogeen eten gezond?

Nou, ja én nee. We schreven er al eerder over: op de lange termijn volledig ketogeen eten is eigenlijk geen goed idee. Binnen een keto dieet krijg te veel vetten en dierlijke producten binnen en ontbreken essentiële koolhydraten en eiwitten.

Maar op de korte termijn kan een keto dieet echter wel je insulineniveau verbeteren en je bloedsuikerspiegel in balans brengen. Alles in mate dus!

Hoe lang blijft deze keto lasagne spinazie goed?

Lasagne smaakt het lekkerste vers uit de oven, bubbelend en wel. Toch niet alles op? Deze lasagne blijft tot wel 5 dagen goed in koelkast. Je kunt ‘m ook invriezen!

Tip: Maak je er een echte Italiaanse avond van? Serveer dan deze heerlijke Italiaanse carpaccio vooraf.

 

Keto lasagne met spitskool, spinazie, gehakt en mozzarella kaas.
5 van 2 stemmen
Print

Keto Lasagne met Spinazie en Gehakt

Lasagne bladeren zijn vervangen met spitskoolbladeren in deze rijke en romige Italiaanse lasagne, boordevol groenten en gezonde voedingstoffen.

Gang Diner
Keuken Italiaans
Keyword gehakt, groente lasagne, koolhydraatarme lasagne
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 6 porties
Caloriën 429 kcal

Ingrediënten

  • 400 gr tomatenpulp uit blik
  • 1 stuks ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of verse kruiden zoals tijm en rozemarijn
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 stuks spitskool
  • 500 gr ricotta
  • 1 stuks ei
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 stuks mozzarella (ongeveer 125 gr) in dunne plakjes gesneden
  • 100 gr spinazie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan over hoog vuur en bak de ui en het rundergehakt ongeveer 10-15 minuten, of tot het gehakt goudbruin is. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak een minuutje mee.

  3. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten rustig sudderen.

  4. Haal de bladeren van de kool en snijd de wortel (het taaie middenstuk van de koolbladeren) weg. Kook de bladeren ongeveer 1 minuut in een pan met kokend water. Giet de kool af en laat de bladeren op een droge, schone handdoek goed uitdrogen.

  5. Meng de ricotta, 50 gram parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Bouw de lasagne zoals hieronder beschreven.

  7. Bak de lasagne in 20-25 goudbruin in de voorverwarmde oven.

Lasagne Bouwen:

  1. Begin met een laagje spitskool bladeren (½ hoeveelheid bladeren).

  2. Een laag tomaten-gehakt (½ hoeveelheid saus).

  3. Een laag met de (ongekookte) spinazie.

  4. Een laag ricotta-kaas (½ hoeveelheid mix).

  5. Een laag overgebleven spitskoolbladeren.

  6. Een laag met de overgebleven tomaten-gehakt saus.

  7. Een laag overgebleven ricotta-kaas mix.

  8. Leg de plakjes mozzarella bovenop de lasagne en bestrooi met de overgebleven parmezaanse kaas.

Nutrition Facts
Keto Lasagne met Spinazie en Gehakt
Amount Per Serving
Calorieën 429 Calorieën uit vet 288
% Daily Value*
Vet 32g46%
Verzadigd vet 16g80%
Sodium 407mg18%
Potassium 425mg12%
Koolhydraten 4g2%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 30g60%
Vitamine A 2073IU94%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 406mg41%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info